Fricassée spéciale à la CND TURISM

De fiecare dată când dispun de câteva zile libere și am poftă să savurez ceva bun și inedit, apelez cu încredere la CND Turism.  Din gama „Azi este cel mai bun moment să călătorim”, vă propun o rețetă specială, o rețetă pe care am savurat-o cu poftă, cu trupul și cu sufletul, și care se intitulează „Fricassée spéciale”. În traducere, este vorba despre o „tocăniță” de vacanță ce are la bază un amestec de ingrediente cu totul și cu totul aparte și care se pregătește exclusiv în colaborare cu CND Turism. Am să vă dezvălui pe rând toate detaliile.

 Ingrediente din partea clientului (pentru 2 persoane):

 1.   7 zile libere;
 2.  380 euro/pers. (total 780 euro) din care minim 200 euro se pun pe masă înainte cu minim 21 de zile de prepararea efectivă;

 3. ceva euro de buzunar (cât vă ține);

 4. încălțăminte comodă (veți cam bate drumurile);

 5. dorința de a vedea locuri noi, curiozitate, energie, răbdare, dispoziție după gust.

 6. alte condimente, în funcție de preferințele clientului

Ingrediente din partea furnizorului:

1. Franța (Paris, Reims, Strasbourg, Versailles)

2. München

3. Valea Rinului

4. Nürnberg

5.  Luxembourg

 1. Salzbourg
 2. Viena

 3. Budapesta

 • transport cu autocar 2* cu aer conditionat, taxe stradale si parcari
 • 7 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri de 2* și 3*
 • servicii ghid român.

Date disponibile:

26.04, 17.05, 7.06, 28.06, 19.07, 2.08, 16.08, 30.08, 13.09.2016 

(în funcție de disponibilitățile personale)

Mod de preparare:

Începând cu ziua 1, de la ora 06.15, veți începe practic să fierbeți în suc propriu (dar, e de bine!). Veți porni cu energie și bună-dispoziție în a amesteca cu stil niște ingrediente, per ansamblu franțuzești, puțin nemțești, cu o tușă picantă ungurească pe final.

Veți face ochii cât cepele descoperind ceea ce urmează:

Frumoasa Schöner Brunnen (Nürnberg), un monument de 19 m situat în piața centrală unde, timp de o oră, veți avea un timp de plimbare doar al vostru.

nurnberg

Sursa: https://de.wikipedia.org

Impunătoarea Catedrală Notre-Dame de Paris, un etalon de arhitectură gotică și un monument care primește anual 13 milioane de persoane.

notre dame

Sursa: https://de.wikipedia.org

Emoționantul La Tour Eiffel, un ingredient prețios, cunoscut în lumea întreagă, cu o vechime de 127 de ani. Aici, la peste 300 de m înălțime vă sugerez o scurtă pauză de o cafea pentru a vă bucura de o priveliște neprețuită.   După ce îi veți șopti partenerului dumneavoastră „Je t’aime mon amour” veți merge mai departe în explorarea celor mai alese arome pentru rețeta dumneavoastră specială.

paris

Sursa: http://www.vacantespeciale.ro/

Strălucitorul Muzeu Luvru unde pasionații de artă și cultură nu vor rămâne indiferenți în fața celebrelor Mona Lisa și a lui Venus din Milo. Comparativ, le Musée du Louvre este la fel de veritabil precum șofranul. Merită să gustați  celebra bouillabaise cu șofran.

muzeul luvru din paris

http://www.infotour.ro

La Reims, dăm de minunata Catedrală de Încoronare a Regilor, acolo unde Clovis a oficializat botezul în religia creștină. Catedrala nu este doar un monument, ci un spectacol de detalii care-ți fură ochii și mintea, făcându-te să te pierzi, de-a dreptul.

4444reims

Sursa: http://www.infotravelromania.ro/

La Strasbourg, nu se poate să nu aibă loc și o protocolară vizită de exterior a Parlamentului și a Consiliului Europei. Cu siguranță, un moment mult prea sobru, încât să îndrăznești să te gândești la…mâncare.

strasbourg

Sursa: https://de.wikipedia.org

Și pentru că în orice rețetă este nevoie și de sare, vom lua fix o pișcătură de la Salzburg (Castelul de Sare) unde, printre altele, ne vom încânta privirea și cu Grădinile Mirabell un loc minunat în care, pe moment, ai impresia că ai aterizat în celebra poveste cu pitici.

mirabell

Sursa: https://de.wikipedia.org

Oare vom primi și noi, așa, de suvenir, o ridiche și un fir de ceapă? Merită să încercăm.

pitic cu sac cu ridichi
pitic cu ceapa
  Sursa: https://de.wikipedia.org

Tot aici, la Salzburg,  iubitorii de artă clasică își regăsesc pasiunea în casa natală a compozitorului Mozart. I-aș bate la ușă și… Poate ne invită cineva la masă.

mozart

Sursa: travel.descopera.ro

Cât despre Viena este cu prisosință să menționez că seara în care ai reușit să fii participant la un concert al Operei de Stat din capitala Austriei este cea în care ai cunoscut cu adevărat orașul. A se savura cu…lingurița! Trebuie să-i simți gustul!

opera

Sursa: http://www.tvl.ro

Întoarcerea acasă e prilejuită de o ultimă incursiune turistică în capitala Ungariei, Budapesta, care îți va rămâne mereu în memorie prin calitatea serviciilor de orice natură, dar și printr-un monument de-a dreptul special, Podul cu lanțuri. Mi se pare extrem de romantic acest loc.

podul cu lanturi

Sursa: travelontop.ro

Din întreg spațiul vest-european, consider această rețetă  acest periplu drept unul dintre cele mai încântătoare și, dacă vreți, savuroase circuite turistice posibile.  Din categoria circuite cu autocarul, prezenta ofertă vă dă dreptul să ridicați pânzele bărcii de vis alături de gazda CND Turism  și să îndrăzniți să pășiți în locuri noi, locuri încarcate cu istorie, cu valori și simboluri. Cine nu ar încerca acest entuziasm, având la dispoziție minunatele oferte turistice din partea organizatorului?

Vă asigur că melanjul acestor ingrediente va constitui baza celei mai savuroase rețete de vacanță. Preparatul final va fi o delectare senzorială pentru orice iubitor de călătorii și explorator de inedit, de frumos.  Ray Bradbury considera atât de frumos: „Umple-ți ochii de minuni, trăiește precum o să mori în 10 secunde. Vezi lumea. Este cu mult mai fantastic decât orice vis realizat sau plătit în fabrici„. Ce poate fi mai profund de-atât? Vă spun eu că nu foarte multe lucruri în această viață.

Mulțumim, CND Turism pentru rețetele speciale de destinații vacanță cu care ne delectați pe fiecare dintre noi, clienți călători mai mult sau mai puțin pretențioși. Mulțumim pentru că ne oferiți ocazia de a lua câte o bucățică din fiecare loc, departe de casă, acolo unde pașii, curioși și emoționați deopotrivă, ne poartă.

Acestea fiind zise, nu-mi rămâne decât să vă doresc Bon voyage!/Gute Reise!/Jó utat! și arome pe măsură! Le veți simți mult timp pe…bolta palatină!

 

 

You might also like

Comments (2)

Leave a Reply