Fotografii profesioniste. Arta de a fotografia bebeluşi

Chiar în ziua în care s-a născut Flaviu, mi-ar fi plăcut să surprind în imagini fiecare dintre gesturile basic şi mutrişoarele lui de proaspăt omuleţ. Mi se părea o minune venită parcă de pe un alt tărâm. Un tărâm cu îngeraşi extrem de micuţi, care abia dacă reuşesc să deschidă ochii ori să caşte. Stătea cu pumnişorii mititei strânşi, parcă nici lui nu îi venea să creadă că gata, a sosit pe lume şi că distracţia viaţa poate să înceapă. Mămica, bineînţeles, era cea mai fericită. Iar tăticul, cel mai împlinit om de pe pământ. Ce tablou demn de nişte fotografii profesioniste!

Cu certitudine (!!!), numai cine nu a devenit, măcar o dată, părinte nu poate înţelege aceste lucruri. Când făptura-ţi umple ziua toată. Când ţi-e teamă să o ţii într-o anumită poziţie pentru a nu-i crea nici cel mai mic disconfort. Sunt o mie de lucruri care se leagă de acest bebeluş asemănător unui …cornişon.

Iar dacă, totuşi, încă nu a venit momentul să trăieşti o asemenea experinţă, dar adori bebeluşii şi copiii în general, atunci ar trebui să invidiezi un…fotograf. Un fotograf care a îmbinat talentul cu pasiunea pentru a-şi dedica timpul şi atenţia şedinţelor foto care au în prim-plan …bebeluşi.

În speranţa că cineva are să înveţe din experienţa mea, vreau să mărturisesc un lucru. Dar, mai întâi de asta, un mare adevăr: Nu oricine deţine un aparat foto (chiar două), înseamnă că poate şi face fotografii reuşite, fotografii profesioniste.

Eu regret până şi astăzi faptul că la botezul micuţului nostru, au făcut pe fotografii când unul, când altul. Am zis că dacă nu organizăm o petrecere de amploare, ci una mai intimă, nu are sens să apelăm la serviciile unui fotograf. Regretabil. Pe lângă faptul că noi, părinţii, am fost mult prea ocupaţi pentru a imortaliza momente, cele câteva poze rezultate sunt de o calitate discutabilă. Condiţiile slabe de lumină,  subiecţi în mişcare, chiar lipsa folosirii bliţului şi multe altele nu ne-au oferit, în final,  nişte fotografii memorabile. Am rămas cu nişte poze şi atât. Şi deşi nu le-am făcut cu smartphone-ul. Poţi avea orice fel de aparat, dacă nu te pricepi să-l foloseşti la adevăratul său potenţial. Şi tocmai aici intervin… fotografii profesionişti.

FOTOGRAFII PROFESIONISTE

DE CE AŞ ALEGE UN FOTOGRAF BEBELUŞI

fotografii profesioniste

1. AMATOR vs PROFESIONIST

fotografii profesioniste

Unul dintre motive este expus mai sus şi reflectă propria mea experienţă şi sunt convinsă că nu doar a mea. Asta dacă îţi doreşti fotografii cât mai fidele realităţii, de o claritate sporită şi, implicit, la o calitate ireproşabilă. Cu alte cuvinte, fotografii profesioniste.

2. ACASĂ vs STUDIO (NATURĂ ARTISTICĂ)

De regulă, o şedinţă foto, în adevăratul sens al cuvântului, se desfăşoară într-un cadru special amenajat.  În general, într-un studio foto. Aici îşi găseşte locul un adevărat arsenal de accesorii, obiecte şi hăinuţe bebeliceşti concepute special pentru astfel de momente. Ca să nu mai amintim de cât de mult contează fundalul ca atare, ajustarea luminii (direcţie, intensitate, umbre), viziunea unghiurilor. Este firesc ca acestea toate să se concretizeze frumos în cadrul unui studio sau, de ce nu, în natură. În natură lumina solară poate fi cel mai mare aliat. Acasă este frumos, este sublim, dar nu pentru fotografii…artistice.

fotografii profesioniste
fotografii profesioniste

3. FOTOGRAFUL PROFESIONIST ŞTIE SĂ „COMUNICE” CU BEBELUŞUL TĂU

Că e frumos, nu o neagă nimeni. Mă refer la aceste sedinte foto nou-nascuti şi, în general, la a lucra cu copii. A fotografia bebeluşi în diverse ipostaze nu este un lucru chiar la îndemâna oricui. Cum ai putea să-i explici unui bebeluş că trebuie să stea mai la stânga sau mai la dreapta? Ca în orice artă, întreaga sarcină necesită, pe lângă experienţă, dexteritate, viziune, intuiţie, răbdare, imaginaţie, calm, umor şi câte altele.  Când ajungi să deţii o anume experienţă în şedintele foto cu bebeluşi, unul mai diferit ca celălalt, parcă lucrurile încep să meargă altfel, mai uşor. Nu mai puţin surprinzător, însă. Cu copiii nu se ştie niciodată, tocmai acesta-i farmecul.

fotografii profesioniste

4. TEMPERATURA NUMAI BUNĂ PENTRU POZE BEBELUŞI NUDE 🙂

O particularitate în fotografiile profesioniste este aceea a bebeluşilor în ipostaze…nude. Câtă drăgălăşenie transpare din fotografiile în care vezi bebeluşi aproape aşa cum au venit pe lume sau purtând, cel mult, o bentiţă, o fundiţă, o pălărioară sau o piesă croşetată. Temperatura din interiorul spaţiului unde se desfăşoară actul creator este undeva de până la 24-25 de grade. Minunea poate gânguri la discreţie, îşi poate expune cu dezinvoltură micuţele falduri sau, din contră, poate dormi în voie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acestea au fost  câteva dintre motivele care justifică alegerea unui fotograf profesionist/studio foto. Şi de care ţin cont fiindcă nu aş mai dori să repet experienţa fotografică de la botezul băieţelului nostru.

În continuare, este vorba despre unul dintre fotografii profesionişti capabili să bifeze fiecare dintre punctele enumerate mai sus şi mai mult de atât. Pe scurt, să vă ofere nişte fotografii profesioniste de care să vă declaraţi mulţumiţi.

Nume: Marius Niculae (dacă vă gândiţi la fotbalistul Marius Niculae, mi-e că vă dezamăgesc)
Experienţă în arta fotografică: 8 ani
Totul a început ca un : …hobby, cu un aparat banal.
A participat la cursuri de perfecţionare, precum :  „Ÿervant”, „Jerry  Ghionis”
Are o predilecţie deosebită pentru: fotografiile cu nou-născuţi şi cele de familie

Dacă nu vreţi să faceţi şi voi pe propriii fotografi, vă invit să-l cunoaşteţi pe fotograful Marius Niculae şi să vă convingeţi de calitatea ireproşabilă a unor fotografii capabile să genereze zâmbete şi nostalgii calde peste ani.

Pentru cei domiciliaţi în Bucureşti, este ceva mai la îndemână să vă întâlniţi cu Marius Niculae.

Pentru doritorii din provincie, există varianta email, pagină de facebook sau telefon pentru a afla mai multe informaţii. Eu zic că, indiferent de zonă, dacă ţineţi neapărat ca el să importalizeze momente deosebite din viaţa dumneavoastră, merită să-l contactaţi. S-ar putea să rămâneţi surprinşi. Limitele nu există atunci când îţi doreşti ceva.

 

Nu uitaţi, la Marius Niculaie e mereu liber la…gângureală! 🙂

You might also like

Comments (9)

 • Radu 7 ani ago Reply

  Întradevăr, reuşite fotografii! Se vede că e profesionist!

  Style 7 ani ago Reply

  Foarte simpatici piticii.
  De acord cu tine!

 • PovestimImpreună 7 ani ago Reply

  Wow… foarte interesant, fotogarfiile la un studio sunt intotdeauna profesioniste.

  Style 7 ani ago Reply

  Sunt perfect de acord cu tine!

 • Rokolla 7 ani ago Reply

  Daca n-as fi avut copil, as fi spus ca exagerezi … ce trebuie persoane specializate, de ce este nevoie de decor potrivit …
  Acum stiu ca pentru a fotografia un bebelus trebuie sa te porti frumos si sa emani caldura si bunatate. Bebelusul nu este o minge ca sa o manevrezi cum vrei si sa stea asa cum ti-ai dori si de asta este nevoie de un profesionist. Trebuie sa vada cel mai bun unghi din pozitia in care copilul sta confortabil

 • Claudia`s Choice 7 ani ago Reply

  La cat de mult iubesc pozele cu bebelusi, tot pe atat le urasc pe cele in care mortalizeaza goliciunea copiilor 😀

 • coco 7 ani ago Reply

  avem si noi cateva profesionale tare reusite, de cand era Eva mai mititica!

 • Vyo Vyoleta 7 ani ago Reply

  Pozele unui fotograf profesionist sunt tot mai frumoase decât al unei persoane care nu are experienta. Mulțumim pentru recomandare.

 • Cristina Dragomir 7 ani ago Reply

  ca sa fiu sincera, daca as avea un bebelus, cred ca i-as face cate o sedinta foto la fiecare 3 luni. Evident ca as apela la un fotograf profesionist. El stie cum sa aranjeze totul ca sa scoata niste poze pe care sa-ti vina sa le mananci si peste 20 de ani.

Leave a Reply