Forma fizică maximă – brăţara inteligentă Polar A360

Trebuie să recunosc faptul că dintotdeauna am admirat persoanele care au putut afişa forma fizică maximă, ca de revistă. Cine nu le admiră, oare? Picioare tonifiate, fund ferm, abdomen lucrat, în general un tonus muscular pe care l-ai cumpăra în secunda doi dacă ar fi de vânzare. Poate că e un pic descurajator să aflați că nu e de vânzare și nu-l veți găsi găsi niciodată la vreo promoție. V-o spune o persoană care în școală generală și liceu nu era o mare fană a sportului. Gândul că iar vine ora de educație fizică cu profa aia care ne punea să ne tot întindem și să fugim unii după alții…off!  Nu aveam nicio problemă de sănătate care să impună o scutire de la efortul fizic (adică aveam, probleme imaginare) și cu toate astea timp de 1 an, la liceu, am avut motivare de la orele de educație fizică.  Da, minte de copilă, știu.

La 20 de ani lucrurile aveau să ia o cu totul altă întorsătură. Nu că viața ar fi fost atât de grea la cele 60 și ceva bine de kilograme, însă imaginea din oglindă nu era ceea ce-mi doream să văd. Nu mai! Așa că, influențată de moda vremii,  am început să țin diete. Genul acela de dietă pe care azi îl începeai, iar a doua zi renunțai că nu mai aveai vlagă în tine nici să umblii pe drum. După documentări pe internet, am ajuns la concluzia fermă: „Trebuie să mă apuc de sport!„. Astfel, l-am cunoscut pe Billy Blanks. Unii dintre voi poate-l știți pe tipul de culoare de prin filme, însă majoritatea ați auzit de el fiindcă ați auzit de Tae Bo. Tae Bo este o combinație între aerobic și mișcările din arte marțiale. Este un antrenament complex, grupat pe nivele de dificultate, care lucrează toate grupele musculare, mai exact tot corpul. În fiecare seară, îmi dădeam întâlnire cu Billy Blanks chiar la mine în cameră. Play pe filmuleț și …să înceapă distracția! Rezultatele începeau să se vadă de la o zi la alta. Lumea mă întreba ce dietă țin sau dacă m-am apucat cumva de sală. Ajunsesem să am corpul la care am visat dintotdeauna și să fiu mândră de ceea ce vedeam în oglindă în fiecare dimineață. Provocarea era că acest corp trebuia menținut!

FORMA FIZICĂ MAXIMĂ SE OBŢINE CU EFORT

Au trecut  ani buni de atunci, vreo 10, dacă pun la socoteală startul. Timp în care am făcut sport constant (cu mici pauze, bineînțeles). Lucrurile s-au cam oprit din momentul în care am rămas însărcinată, adică acum 2 ani imediat. Medicul care-mi supraveghea sarcina a zis că cel mai bine ar fi să încetez deocamdată cu sportul, având o situație specială, cu risc. Aveam însă liber la plimbări și am încercat să umblu pe jos cât mai des și cât mai mult. Rezultatul a fost: doar 12 kg acumulate, ceea ce însemna că eram în grafic. În septembrie se va împlini 1 an de la nașterea prichindelului. Și da, îmi doresc să reîncep activitatea mea sportivă care mi-a dat atâta elan de-a lungul anilor. După o sarcină, se știe…corpul nu mai are același tonus și, vrei nu vrei, e nevoie de efort pentru a scăpa de kilogramele nedorite. Nu sunt de acord cu ideea că dacă ești mamă, trebuie să te lași pe locul 2 și fie cum o vrea Domnu’! Sunt pregătită să-mi reiau obiceiul sănătos și să eliberez în jurul meu un număr mare de endorfine. Pentru asta, m-am gândit că nu ar fi rău să am alături un „complice”care să mă stimuleze puțin.

Ceva ce eu îmi doresc de prea mult timp, tocmai datorită afinității pentru mișcare și corp frumos-sănătos, este o brățară din aceea inteligentă care măsoară pulsul, pașii, dar îți și spune câte calorii ai pierdut. Practic, îți dă chef să te miști cât mai mult timp și să-ți monitorizezi rezultatele. Rezultatele fiind pe măsură, ești impulsionat să nu renunți. Adică, să știi de ce transpiri, nu? Nu după multe căutări, cred că am găsit gadgetul de care am atâta nevoie:

Bratara Fitness Polar A360

bratara fitness

Accesoriul este descris ca fiind dispozitiv de urmărire pentru fitness Polar A360 cu brățară pentru ritm cardiac.

Ce-mi place în mod special la genul acesta de gadgeturi este că te ajută să rămâi focusat pe ceea ce te interesează, adică mișcare versus rezultate. Așa că indiferent că îmi văd de antrenamentul meu cu Billy sau merg la sală, fac jogging, mă plimb, merg pe munte, voi avea întotdeauna o evidență a performanțelor. Voi ști dacă trebuie să depun și mai mult efort sau dacă ar fi cazul s-o las mai moale că inima face prea tare bum-bum. Mă ajută în mare măsură să rămân motivată și să-mi urmăresc obiectivul: acela de a avea o formă fizică de admirat.

Dar haideți mai bine să vă descriu fiecare din funcțiile acestui dispozitiv fitness și ce anume îl face atât de special.

POLAR A360 + POLAR SMART COACHING = MOTIVAȚIE = FORMA FIZICĂ WOW

  • evaluezi nivelurile de fitness zilnice
  •  planifici antrenamentul individual
  •  adaptezi intensitatea potrivită

STRÂNGI BRĂȚARA LA MÂNĂ ȘI…GATA!

Și gata, așa e. Poți să te apuci liniștit de antrenament sau de ce treabă ai de făcut. Fă orice, dar nu sta! Mișcarea este mama sănătății!

ANTRENAMENT PE BAZA RITMULUI CARDIAC

Ritmul tău cardiac este sub control, fii convins! Pe ecran vei primi constant sugestii despre cum să ajungi acolo în vîrf, adică unde ți-ai propus. Ce zici de asta?

URMĂRIREA ACTIVITĂȚII 24/7

Mai ceva ca un mic detectiv, brățara va ști tot ce faci. Ai grijă să nu trișezi! Dacă ești o ea, gândește-te cât de bine vei arăta în rochia aceea turquoise, mulată, cu spatele gol… Dacă ești un el, imaginează-ți cum ar fi să ajungi să ai un fizic precum al lui Jason Statham (completezi cu niște antrenamente hard la sală pe urmă, da?).  Bine, poți să mai iei și  câte o pauză din când în când, dar cu măsură. Să nu uiți de tine pe scaun! Eşti tot mai aproape de forma fizică pe care o visezi.

NOTIFICĂRI INTELIGENTE CU VIBRAȚII

Chiar nu ești pierdut de lume cu această brățară ce stă permanent la încheietura ta. Și chiar dacă nu ai telefonul non-stop lângă tine. Nici nu e cazul! Relax, nu pierzi nimic! Pe ecranul brățării, primești notificările de pe telefon prin vibrații. Oricum, tu nu te opri până nu te anunță ea, brățara. Știe ea când s-o facă! Rămâi activ!

PAȘI ȘI DISTANȚĂ

Asta pentru că mersul pe jos face piciorul frumos. Nimic mai adevărat. Poți renunța uneori la mașină, în detrimentul formării unui frumos obicei de a parcurge distanțe pe…jos. Cu cât mai lungi, cu atât mai bine. La final, poate că vei fi uimit și impresionat să afli ce distanță ai parcurs și care este performanța ta în pași.

FUNCȚIE INTELIGENTĂ DE CALORII

După o formulă matematică bazată pe caracteristici, precum greutate, înălțime, vârstă și sex alături de activitate zilnică și antrenament ți se calculează numărul de calorii arse. Este acel moment în care îți dai seama că efortul tău nu a fost în zadar şi că forma fizică pe care o doreşti nu este un ideal imposibil de atins.

SOMN

Fiindcă organismul are nevoie să se refacă, cum s-o facă mai bine dacă nu prin somn? Brățara inteligentă îți e alături chiar şi atunci când dormi. Îți va monitoriza durata și calitatea somnului, așa că vei afla informații prețioase inclusiv despre modul în care te odihnești.

Pe scurt:

bratara fitness1

 

forma fizică

Dincolo de orice, aș vrea să vă spun că psihicul lucrează în orice. Iar dacă la nivel psihic vă veți seta anumite obiective, dorințe, așteptări, totul va fi mult mai ușor în demersul spre atingerea acestora. Cam așa și cu acest micuț gadget inteligent. Îți oferă anumite răspunsuri și-ți nivelează drumul spre forma fizică pe care o dorești. Ceea ce-mi doresc și eu: un asemenea dispozitiv care să-mi fie alături în fiecare zi, precum un partener loial, în cadrul activităților fizice și care să ma determine să fiu mai energică și să am forma fizica demnă de invidiat.

You might also like

Comments (2)

  • Lamiita P 7 ani ago Reply

    Un articol foarte documentat, o bratara foarte utile ,nu ne mai ramane decat voita

  • mihalache simona 7 ani ago Reply

    vreau si eu o bratara din asta pentru ca m-am apucat de activitati sportive cu picii si mi-ar fi de mare folos

Leave a Reply