Cum să ai un telefon în stare impecabilă pentru cât mai mult timp

Recunosc faptul că sunt atât de ataşată de telefonul meu mobil, încât rareori se întâmplă să nu fie prin zonă. Bebeluşii generaţiei actuale au preluat ceva din ADN-ul părinţilor în ceea ce priveşte dorinţa arzătoare de a pune mâna pe telefon. Nu mă mai miră. Şi al meu pitic are sclipiri în ochi de fiecare dată când o vede pe mama butonând la telefon. Eh, butonând. Glisând, de fapt, pe marele ecran al smarphone-ului din ziua de azi. Vrea şi el să-l ţină în mânuţe şi să apese pe acolo, chiar dacă nu pricepe nimic, nu încă. Dar chiar şi aşa, e distractiv.

Nu pot spune că am avut incidente de când deţin un telefon aka un smartphone. L-am scăpat (dacă nu eu, piticul meu din dotare) de vreo câteva ori pe jos şi cam atât a fost. Nu s-a lăsat cu neplăceri. Trebuie, însă, să admit că nu întotdeauna mă comport delicat cu gadgetul personal de fiecare zi. Îl rătăcesc adesea prin geantă, printre chei şi alte minuni. Îl aşez pe masă cu ecranul în jos. Din neatenţie, mai ajung, uneori, picături de apă pe ecran. Exemplele ar putea continua, sigur înţelegeţi şi voi.

Exact ca orice bun personal, telefonul mobil necesită de asemena o minimă întreţinere. Asta dacă nu dispunem de suficienţi bani încât să-l schimbăm tot la câteva luni. Pentru ca acesta să aibă o durată cât mai lungă de viaţă,  recomand:

1. O folie de protecţie

Există pe piaţă o categorie de folii din sticlă securizată. Acestea sunt astfel concepute încât să reziste inclusiv la obiecte ascuţite, iar în cazul unui şoc puternic folia se va sparge, dar ecranul telefonului va rămâne intact. Eu deţin şi un telefon mobil de la Allview, dar fără protecţie pe ecran. Aşa că am dat rapid o căutare pe Google după o folie de sticla securizata AllviewAm rămas surprinsă să găsesc pe Husa Folie Protectie o categorie de folii pentru orice model de telefon Allview. Recomand să aruncaţi un ochi dacă sunteţi în căutare de asemenea accesorii.

folie sticla securizata

Sursa: husafoliedeprotectie.ro

2. O husă de protecţie

Şi pentru că deja am adăugat în coşul virtual o folie de protecţie, am zis să mai investesc un bănuţ şi într-o husa de silicon pentru Allwiev. În caz contrar, inevitabil să nu apară mici incidente, chiar şi în cazul unei utilizări atente. Inclusiv simpla sa manipulare şi aşezare pe masă, în mod repetitiv, îi poate degrada în timp carcasa. Una simplă din silicon sau poate, de ce nu, una de tip flip book, cu o textură plăcută la atingere, m-ar avantaja.

husa carte flip book

Sursa: husafoliedeprotectie.ro

 

3. O utilizare atentă şi asumată

D, chiar aşa. Durata de viaţă a oricărui gadget depinde, în mod direct, şi de modul în care este manipulat de către utilizator. Adică, cu grija şi cu intenţia de a deţine un telefon în stare cât mai bună o perioadă îndelungată de timp. Nu cumpărăm telefoane în fiecare zi, nu-i aşa?

Hai că nu e deloc greu. Bateria să ţină, că-n rest ne descurcăm… 😉

Voi folosiţi folie şi husă de protecţie pentru telefonul vostru? Ce părere aveţi, sunt necesare sau nu?

 

Sursa foto articol: pexels.com

You might also like

No Comments

Leave a Reply