FIAT LUX! Gama de fereastre de mansardă de la VELUX

În anul 1942 parteneriatul dintre Aer și Lumină este considerat, la propriu, unul împlinit. În urmă cu multe zeci de ani, talentul și cunoștințele inginerului luminii naturale, danezul Villum Kann Rasmussen, își găsesc concretizarea în ceva inedit pentru acea perioadă. Fereastra care avea să ofere omului o priveliște naturală, în timp real, direct către cer și o lumină perfectă, dar și ocazia de a avea mereu aer proaspăt din cea mai de sus zonă a unei case, poartă azi numele de VELUX (VEntilație + lat.LUX „lumină”). Adică, ceea ce astăzi numim ferestre de mansardă.

FERESTRE DE MANSARDĂ – UN PRIVILEGIU LUMINII SOLARE

Obiectivul companiei a fost încă de la început acela de a privilegia lumina solară, de a crea ceva prin care oamenii să se bucure de lumina naturală, să consume mai puțin și să trăiască într-un mediu sănătos.

Tocmai din acest motiv, motto-ul VELUX de a „aduce lumină în casa ta” vine ca o confirmare a rezultatelor pe care grupul le are de 75 de ani încoace (cea de-a 75-a aniversare este celebrată chiar în 2016).

Nu este neapărat să fiți o persoană claustrofobă pentru a vă dori ceva mai multă lumină și o atmosferă plăcută în spațiul de zi cu zi. Este nevoie doar de acel firesc de a vă dori să vă simțiți bine, confortabil, în elementul vostru, cum s-ar zice.

Ca specificitate, ferestrele VELUX își găsesc o extraordinară utilitate în cazul mansardelor. Fie că mansarda este camera de lucru sau de inspirație, camera copilului sau o încăpere pentru oaspeți, este necesar să îi acordați aceeași atenție ca oricărei alte zone din casă.

Știu că unii au idei preconcepute față de ideea de mansardă (pentru acoperișul înclinat), pentru impresia de spațiu mic, pentru dificultatea de manevrare a ferestrei, pentru… Ce nu se conștientizează este confortul și intimitatea pe care o fereastră de mansardă bine aleasă și corect instalată le poate aduce. Nu intenționez să intru în chestiuni tehnice, fiindcă nu e nici cazul și nici nu știu câți ar înțelege. Ceea ce vreau să vă spun este că, din categoria de ferestre de mansardă VELUX, puteți alege sau ajusta varianta care se pliază cel mai bine necesităților și preferințelor dumneavoastră.

Criterii precum:

  • tipul de deschidere (în partea inferioară sau superioară, dublă deschidere)
  • dimensiune
  •  izolare (termică și fonică)
  • aport solar
  • securitate
  • tipul de operare, manuală sau acționare electrică

VĂ VOR GHIDA PENTRU A ALEGE FEREASTRA  IDEALĂ

ZONE FĂRĂ MUCEGAI

Pentru spații cu un grad de umiditate ridicată, vă puteți orienta către modelele special concepute pentru baie sau bucătărie. Astfel, alegând ferestre VELUX pentru baie rezistente la umiditate și murdărie grație protecției de poliuretan rezistent în timp, umezeala și mucegaiul nu vor avea sorți de izbândă.

Poliuretanul, aplicat în părțile de lemn ale ferestrei, nu lasă loc spațiului de la îmbinări. Va trebui să fiți atenți ca, pentru aceste zone, să alegeți întocmai ferestre cu protecție de poliuretan alb și nu modele potrivite camerelor de zi, fiecare dintre ele având propriile particularități. Mare atenție, căci este una dintre erorile frecvent întâlnite.

CADRU RECONFORTANT DE UMBRIRE

Pentru un control termic optim și un efect reconfortant de umbrire, aflați că puteți opta pentru accesoriile de umbrire care vă avantajează.  Jaluzele, rulouri, rolete? E bine să le analizați pe fiecare în parte pentru a le înțelege beneficiile.

ferestre de mansardă Velux

 

Jaluzelele interioare le cunoaște marea majoritate.

Cât despre rulouri, acestea pot fi instalate în interior (atât în varianta de diminuare a luminii, cât și opace) sau  în exterior cu funcție de parasolar. În acest al doilea caz, aportul de căldură este diminunat cu până la 73%. Cât despre plasă, fiți fără grijă, aceasta nu obturează în niciun fel priveliștea. Efectul? Fereastra nu se mai supraîncălzește iar căldura nu se degajă în interior. Fie că vă faceți somnul de frumusețe sau citiți o carte, lumina excesivă nu vă va crea nici cel mai mic disconfort. O puteți controla în funcție de preferințe.

diminuarea luminii

ferestre de mansardă

 

-blackout

 

 CU DEDICAȚIE PENTRU CEI MICI

Poate camera celor mici este situată chiar la mansardă. Acești mici consumatori de confort merită tot ceea ce este mai bun pe lume. Luați, așadar, în considerare ideea unor rulouri VELUX pentru camera copiilor. Le găsiți într-o varietate tematică special concepută pentru piticii amatori de Disney.

Parcă ar merge un număr de magie, ce ziceți?

ferestre de mansardă

De departe cele mai dorite și, se pare că, printre cele mai eficiente par a fi roletele exterioare. De ce? Îndeplinesc toate funcțiile așteptate de la un accesoriu de acest gen. Adică reduc căldura în mod considerabil (97%), gradul de lumină este controlat, izolația termică și fonică este optimă. Misiune îndeplinită! Ce-ți poți dori mai mult?

FERESTRE PENTRU ACOPERIȘ?

Da, chiar există.  Ideea de a ieși prin acoperiș direct pe o terasă, cum vă sună? Indiferent de cum v-ar suna, minunat sau ciudat, o puteți lua fie ca pe o informație de cultură generală, fie ca pe o idee de pus în practică cine știe când în viitor.

De ferestre oamenii vor avea întotdeauna nevoie. Iar viața de sub un acoperiș înclinat este chiar frumoasă și extrem de relaxantă.

Acum, vă puteți bucura de confort durabil din multe puncte de vedere, precum și de o imagine celestă vie, în timp real, întotdeauna alta, mereu surprinzătoare. De acum, veți număra și stele, nu doar oițe…

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply