Despre fetişuri gospodăreşti şi instalaţii sanitare

instalaţii sanitare

Da, dragii mei, cu toţii avem fetişuri, fie ele de natură sexuală, intelectuală, gospodărească (sau domestică). Astăzi nu mă voi referi nici la prima, nici la a doua variantă, ci la ceea ce eu numesc fetişuri gospodăreşti.

 Se spune că, intrând într-o locuinţă, poţi să-ţi dai seama de ce fel de femeie trăieşte acolo după starea în care se prezintă bucătăria, respectiv baia. Aceste locuri în care noi, femeile, că asta-i viaţa, petrecem zilnic timp considerabil. Tocmai de aceea, ţin ca spaţiile acestea să arate impecabil, iar aspectul igienă să fie mai mult decât evident.

Instalaţii sanitare – un must în orice gospodărie

Cât despre  instalaţiile sanitare, atât de nărăvaşe adesea, e musai să funcţioneze în mod corespunzător. Câte păţanii cu instalatori nu există, deja poveştile cu ei au căpătat valoare anecdotică. Iar unul dintre motivele care duc la disfuncţii şi neplăceri ale elementelor din acest sector se leagă de aspecte ca şi: instalaţii vechi, deteriorate, mâncate de vreme, calitatea deficitară sau chiar montarea defectuoasă. Oricum am lua-o, nu e acesta perimetrul în care să facem economii. Şi de ce? Fiindcă, până la urmă, tot vine un moment în care „economia” ajunge în buzunarul unui instalator meseriaş tocmai  când ţi-e lumea mai dragă. Şi atunci, unde-i „Geschäft-ul”?

Bun, revenind la fetişuri, că unii ştiu c-aţi rămas puţin în ceaţă.

fetis-2

Fetişuri gospodăreşti – nişte plăceri esenţiale

Un set de baterii pentru baie/bucătărie?  Un lavoar cu un design modernist ? Un încălzitor pentru apă economic?  Da, adevărate fetişuri gospodăreşti.

Îmi creează un drag aparte să am de-a face cu nişte obiecte sanitare uşor de folosit, rezistente, dar care să şi aibă un design pe placul meu. Îmi dau parcă acel chef să fiu mai activă, mai cu chef să… spăl vesela, ca să mă exprim aşa. La noi în casă se găteşte zilnic, prin urmare este clar cam cât de mult timp petrec în faţa chiuvetei şi de câte ori acţionez bateria.

Cât despre baie, curăţarea obiectelor de uz sanitar (wc, chiuvetă, baterie) o fac tot la 3 zile. Inclusiv apa are depunerile ei, ceea ce face ca suprafeţele de inox să se murdărească repede şi foarte repede să îşi piardă strălucirea, asta ca să nu mai vorbim de igiena în sine. Ca să nu mai vorbim de plăcerea de a face un duş reconfortant, de ce nu cu hidromasaj, şi a ne bucura de un flux al apei ideal. Utilizăm zilnic aparatura sanitară, de atâtea şi atâtea ori, aşa că orice comentariu este de prisos.

Planuri de casă nouă

Sper ca la anul să reuşim să ne terminăm de construit casa pentru a ne putea muta. În amenajarea bucătăriei şi a băii îmi voi pune amprenta în mod special. Nu mă pricep eu la chestiile tehnice, însă cred că sunt capabilă să-mi dau seama de nişte aspecte de care mă lovesc  zilnic în gospodărie. Nu-mi place să fac compromisuri când aleg aşa ceva, dat fiind că-s păţită.

M-am tot gândit la ce chiuvetă să aleg pentru bucătărie. Chiuvetă bucătărie granit sau chiuvetă bucătărie compozit. Vă spun sincer că m-am şi documentat şi probabil că voi opta pentru una din granit. De ce granit? În ciuda preţului uşor ridicat, chiuvetele din granit:

 • rezistă foarte bine în timp;
 • nu sunt sensibile la pete, zgârieturi;
 •  sunt moderne şi extrem de aspectuoase.

fetişuri gospodăreşti

Mi-am dat seama cât de dificil este să faci alegeri inspirate şi corecte când ai în faţă o paletă largă de produse. Astăzi, magazinele online şi offline de profil abundă în diversitate, ceea ce e bine, pe de-o parte, nu?

Dacă intenţionaţi o reamenajare a băii, puteţi lua în calcul unul dintre pachetele promoţionale pentru duş. Cu preţuri începând de la 393 RON, vă puteţi orienta către varianta care se potriveşte cel mai bine nevoilor şi preferinţelor. Sincer, pe mine m-a atras un pachet compus din suport de duş + baterie lavoar +  baterie cadă  în stil Retro, nuanţă bronz,  la un preţ promoţional de 854 RON. Poate unii veţi spune că e mare preţul, dar dacă mă gândesc că repede nu le mai schimb, merită. În plus de asta, ma încântă faptul că se oferă garanţie de 2 ani la suportul de duş şi 5 ani la bateriile sanitare.

baterii

Dorinţele nu iau sfârşit niciodată

Recunosc că mi-ar fi plăcut ca pachetul să aibă inclusă şi o coloană pentru duş (am văzut în alt set), dar în acest caz  iar mă lovesc de o dilemă, cea a formei: rotundă sau pătrată?  Oricum, ambele cu funcţie anticalcar, promit să vă ofere momente de duş relaxante şi revigorante deopotrivă. Şi fiindcă-mi plac lucrurile şi spaţiile fără prea multe colţuri şi unghiuri, să zicem că aş opta pentru acest pachet promo coloana de dus rotunda. Setul include coloană de prindere pentru duş, duş de mână, duş superior, racorduri de apă 3/8, ventil.

Fie că doriţi să reînnoiţi, să redecoraţi ori, pur şi simplu, să faceţi o schimbare în baia/bucătăria voastră, pe evivo.ro găsiţi produse la preţuri corecte, cu garanţie decentă şi calitate în advăratul sens al cuvântului. Sper să mai apară promoţii şi în perioada următoare, fiindcă urmează şi achiziţiile în acest sens. Până una alta, cred că am să cumpăr un dozator pentru săpun, au nişte modele interesante. Am primit cadou un săpun lichid cremos, de calitate, cu parfum de lavandă tocmai din Provence care merită un recipient pe cinste pentru a-l putea testa. Doar imaginându-mi acele momente şi deja mă simt mai bine. Eh, ce să-i faci, fetişurile astea!

 Acum e rândul vostru: voi ce fetişuri gospodăreşti aveţi? 😉

 

 

 

You might also like

Comments (11)

 • Irina Sima 7 ani ago Reply

  Noi avem un proiect pentru un teren la tara unde vrem sa ne ridicam casa. Sotul meu rade mereu de mine cand ii vorbesc de gresie, faianta, parchet, lambriu si de obiectele sanitare ce ne vor impodobi baia si bucataria. Zice ca nici nu am peretii ridicati, iar eu ma gandesc la finisaje. Pai cum nu? Am si eu fetisurile mele! 😛

  Style 7 ani ago Reply

  Bine zici. Si eu le am cu decoratiunile interioare, iti dai seama. Cred ca-mi voi petrece noaptea in magazinul cu pricina cand va trebui sa alegem treburile astea. Nu de alta, dar imi va lua ceva pana ma voi decide si le voi compara pe toate.

 • Andreia Butnaru 7 ani ago Reply

  Daa daaa vreau sa imi reamenajez casa, baia, bucataria,,vreau mobila noua.
  La naiba , nu mai citesc articole din astea :))

 • coco 7 ani ago Reply

  cu functie anticalcar, buna treaba, chiar ne-ar usura ceva din munca!!!

 • Diana Ion 7 ani ago Reply

  daca mi-ar permite buzunarul as redecora in fiecare an. Dureaza foarte mult pana ma hotarasc, schimb n ultimul moment, sotul mereu ma intreaba de cate ori plecam sa cumparam ceva: esti sigura ca asta e ce vrei? 😛

 • Georgiana Sabina 7 ani ago Reply

  Deci pur si simplu titlul m a dat pe spate chiar daca eu nu le am cu bucataria , nu trec prea des pe acolo :))

 • Rokolla 7 ani ago Reply

  Eu imi doresc sa fac schimbari in ceea ce priveste baia dar imi este groaza de cata mizerie se face in toata casa. Sincer vorbind, as cam schimba totul de la A la Z

 • Lamiita Petre 7 ani ago Reply

  Nu ma tine punga la cate fetisuri de acest gen am. Daca pentru marea majoritate dintre noi este un lux, pentru foarte multi altii e o normalitate. Pacat.

 • mihaela pojogu 7 ani ago Reply

  De cativa ani am vazut ca au disparut bateriile clasice cu robineti, astea tip clapeta care au acaparat piata nu-mi par deloc trainice, Camelia. Astfel ca si eu imi voi lua in stil retro, nu ca nu imi placea deja stilul… 🙂
  Singurul dezavantaj mi se pare gasirea pieselor de schimb, in timp. Caci pretul merita la calitatea lor.

  Style 7 ani ago Reply

  Adevarul e ca arata bine astea tip clapeta si mie mi se par mai usor de actionat, folosit. As vrea sa cred ca daca dau un banut cat de cat, nu trebuie sa ma gandesc repede la piese de schimb. Iar daca e cazul, spun ca mai bine schimbi cu totul. Iei alta baterie.
  Multumesc pentru vizita, Mihaela!

 • Alex 5 ani ago Reply

  La bateriile clasice prezenate aici sotia mea vrut neaparat sa „asorteze” o cada freestanding ca aceasta https://www.goodbath.ro/produs/cada-baie-freestanding-bella-150×74-9008. Mie personal nu prea imi place , dar folosesc cabina de dus .

Leave a Reply