Diego (Magazinul DIEGO)- creator de vise răstălmăcite și împlinite

Dragă Diego,

În sfârșit, m-am hotărât să îți scriu. După întâmplarea de azi-dimineață, nu văd ce altă soluție ar fi mai înțeleaptă decât aceasta. Cred că ne-a…prins!

Ca de obicei, ne aflam liniștiți, credeam eu, în bucătărie la cafeaua obișnuită de dimineață. Simțeam ceva straniu  în gesturile și în vorbele sale laconice, ceva diferit față de ceea ce eram obișnuită. Mă privea într-un fel scrutător, ca și când ar fi avut intenția să mă facă să mă simt vinovată de ceva. Și-a aprins trei țigări una după cealaltă. Trei! El- care fumează mai mult ocazional sau de plictiseală. Poate chiar era plictisit, mi-am zis. M-a întrebat dacă azi am vreun pogram special. I-am răspuns în formula consacrată: „Tot așa, de-astea, de-ale mele. Știi tu.”. I-am întors întrebarea, întrebare care a primit  un răspuns scurt, pe un ton străin: „Nimic deosebit…”. Am renunțat să mai intru în detalii. Zici că eram doi străini care nu știau ce să-și vorbească. După câteva momente de tăcere, revine: „Consideri că ar trebui să știu ceva?”. Am ridicat din sprâncene dând tăcerii rol de răspuns. A continuat: „Vorbești în somn, știai? O faci constant chiar. La început nu am înțeles mare lucru, dar după câteva episoade am început să realizez …lucruri.”

„What? Să realizezi ce? Ce fel de lucruri, ce…?”

„Păi uite, de exemplu azi-noapte. Am să încerc să te citez. Spuneai cam așa: „Da, chiar nu vreau să continui cu ce am în acest moment acasă, dar… soțul meu nu-și dă seama. Îmi doresc peste tot, da. Doar cu el vreau. Îmi doresc și în bucătărie, și în living, dar și în baie.” Aaaaah, să nu uit, ziceai ceva și de podea, sau de parchet, nu mai rețin. Mă și mir că n-ai ajuns pe…pereți. În fine, da’ astea-s detalii. Esențialul se pune în felul următor: De ce nu ai fost sinceră cu mine? Știi bine că urăsc minciuna poate mai tare decât …”

„…decât…?”

„INFIDELITATEA! E bine așa?”

Îmi priveam soțul stupefiată neavând replică la râul de idei stupide pe care le lansase. Am rămas cu ceașca de cafea suspendată undeva în eter.

„Da, mă gândeam eu. Este normal să nu știi ce să spui atunci când ești prinsă cu mâța-n sac…Dar, totuși, hai că-s curios: „Who the ƒ∨∠∑ is Diego?. Să aflu și eu, măcar în al 9-lea ceas, cu cine îmi pui coarne…”

…moment în care m-a pufnit un râs idiot, isteric chiar.

Scena anterioară vi se pare desprinsă dintr-un film? Sau, poate dintr-o piesă de teatru? Exact în acest mod, fără vreo urmă de ficțiune, a început aventura noastră cu Diego, acest DIEGO.

Diego, adică…MAGAZINUL DIEGO

Magazinul Diego avea să fie propunerea în materie de decorațiuni interioare pe care urma să i-o fac soțului meu pentru căsuța noastră în construcție. Mă preocupa atât de tare gândul, încât problema intrase adânc în subconștient. Drept urmare, soțul meu a avut o fantezie suficient de largă pentru a provoca un moment extrem de dramatic. Se vede că făcuse puțin teatru la viața lui. Noroc că DRAMA se încheiase în timp util.

În acea dimineață, am pornit împreună pentru a-l cunoaște mai bine pe Diego, acest nume de mult notoriu pe piața produselor pentru amenajări interioare. De pe internet am aflat că  în România este prezent în 28 de magazine, lucru deloc de neglijat și care spune multe. Magazinul din orașul nostru, Baia Mare, este situat pe B-dul București nr. 44.  Așadar, direcție stabilită.

parcare Diego Baia Mare

După cum bine se poate observa, la Diego găsirea unui loc liber de parcare nu constituie o grijă, dat fiind că parcarea gratuită este garantată tuturor vizitatorilor și clienților magazinului.

Ajunși în interior, am fost întâmpinați de consilierii experți în vânzări care, foarte drăguți, ne-au invitat la o ceașcă de cafea, respectiv cappuccino pentru subsemnata, și la o…poveste. O poveste  despre locuința de vis creată în jurul ofertelor Diego și, bineînțeles, a dorințelor noastre.

De unde era să pornim? Desigur, că de la un…

Preș

Personal, nu concep intrare într-un spațiu, fie el rezidențial sau nerezidențial, în care să nu fie prezent un preș.

Pentru intrarea în căsuța noastră am ales un model aparte, cârlionțat chiar, intitulat sugestiv Curly, un preș de exterior din polimer solid care pare să ofere o vizibilă rezistență în timp și să-și îndeplinească cu succes rolul pentru care a fost conceput: de înlăturare eficientă a murdăriei de pe încălțări înainte de intrarea în casă.

pres magazin Diego

BUCĂTĂRIE

Ne-am orientat spre pardoseala rezistentă la apă (LVT) din vinil pe care am găsit-o extrem de accesibilă atât ca preț, cât și ca și calitate și utilitate. Sincer, în bucătărie o prefer în detrimentul gresiei reci, clasice, cu rosturi pronunțate și mult prea expuse murdăriei. Am ales un model drăguț, rustic, cu efect de lemn.

Fereastra este un ochi minunat spre exterior, așa că, pentru a o decora și a ține contra razelor de soare, am ales perdeaua vitrage brodată Jessica cu motive florale. Mi-a plăcut modelul… atât de simplu, de finuț. Nici nu am nevoie de ceva mai mult sau mai sofisticat într-o bucătărie care dă spre un cadru cu multă verdeață și flori, precum este al nostru.

Pentru mica măsuță din bucătărie, am preferat o față de masă din material plastic. Desigur, apreciez fețele de masă din material textil, însă în această zonă prefer un astfel de material, întrucât se curăță din două mișcări, rapid și eficient. Cu atât mai mult cu cât, la noi, se gătește  zilnic  și, în plus de asta, când ne hrănim bebelușul cu diverse piureuri și suc de sfeclă roșie totul devine o adevărată provocare. Așadar, pe mine m-a cam prins fața de masă cu model mediteranean.

Rezultatul-conform imaginii:

fata de masa

 

LIVING

Fără îndoială, livingul nostru este un spațiu cu trafic relativ intens făcând trecerea înspre bucătărie, treptele spre mansardă și baie. A fost necesar să alegem în consecință un model de parchet cu rezistență la uzură și deteriorare, deci  unul pe termen lung. Parchetul laminat Woodstep de 10 mm grosime, cu lemn de esență nobilă și cu suprafață lucioasă ni s-a părut soluția ideală, atât ca și grad de rezistență, dar și ca aspect și eleganță.

La rândul ei, colecția Tulipo Carpet nu ne-a putut lăsa indiferenți. Ne-a impresionat cu niște modele de covoare clasice care-ți fură efectiv atât ochii, cât și sufletul, așa că am zis că o investiție într-un covor de calitate chiar merită. Ne-am oprit asupra unuia cu un imprimeu deosebit ce transmite lux, eleganță și bun-gust și care, sunt convinsă că va atrage și admirația musafirilor.

Tapetul în stil natural reprezintă  o inspirată alegere pentru decorarea pereților din living, acest spațiu în care petrecem cea mai mare parte din zi.  Îmi place atmosfera caldă și relaxantă pe care modelul naturistic cu frunze, de nuanță neutră, o conferă spațiului.

Din categoria perdele, o organza aurie cu suprafață lucioasă, asortată cu draperia Deep Purple, merge de minune pentru a crea ceea ce își dorește oricine în propria locuință: acel sentiment minunat, de neînlocuit, de „acasă”.

perdele Diego

 

Pentru DORMITOR,  zona noastră de deplină intimitate și confort, știam că ne va lua ceva mai mult timp pentru a face cele mai potrivite alegeri.

Somn, meditație sau, pur și simplu, câteva momente de odihnă, în timpul unei zile când soarele pare să fie principalul inamic? Dacă răspunsul la această întrebare este da, atunci nu vă puteți lipsi de draperii. Cum nu mă pot lipsi nici eu, de altfel. Sper că am ales inspirat perdeaua cu draperie Denver Black Out, cu efect de obturare a luminii până la 100% tocmai pentru asemenea momente. Mi-a atras atenția și un accesoriu de efect -magnet rotund-simplu de utilizat și util pentru a lega draperia, atunci când este cazul.

Pentru pereți, am continuat să merg pe varianta de tapet și am ales modelul Marseilles în nuanțe calde, pastelate, extrem de potrivite pentru a îndulci acest spațiu al viselor…răstălmăcite (zâmbind pe sub mustață în timp ce căutam privirea lui, a partenerului meu de viață și de pat, acest decodificator avangardist de vise și simboluri).

Cât despre podele, ne-am gândit să fie acoperite cu parchetul laminat Woodstep în nuanță Edel care, alături de restul decorurilor din cameră, vor contrasta frumos și vor da senzația de armonie. Îmi place extraordinar de mult!

Pentru a desăvârși decorul, nu s-a putut să nu alegem și un covor, tot din colecția Tulipo Carpet- Impulse Cube, de această dată din categoria  covoare moderne.  Chiar și numai privindu-l ești ademenit să-ți pui tălpile la răsfăț pentru a trăi o experiență senzorială extraordinară.

covoare Diego

Navigând cu mult interes printre perdele și draperii, tocmai pentru a nu-mi scăpa nimic, am găsit și această minunăție: o adevărată pată de culoare într-un dormitor cu pretenții. Mă  vedeam deja într-un lan cu maci, liberă, visătoare, îndrăgostită de libertatea vieții până peste cap. „Oare n-ar trebui să alegem mai multe modele de perdele pentru dormitor?!”, mi-am întrebat soțul, oarecum retoric, cu o voce suavă și candoare în privire, dar extrem de entuziasmată. Mi-a zâmbit și m-a luat repede de mână să mergem mai departe înțelegând că deja devine periculos să mai stăm printre asemenea tentații. M-am conformat, ce să și fac?!

perdea flori de mac

 

CAMERA COPILULUI

Elementele de înfrumusețare pentru acest spațiu te poartă într-o adevărată lume a fanteziei.  Ne-am oprit asupra combinației de mai jos, fiindcă am vrut să conferim veselie și culoare camerei micuțului nostru, Flaviu, pentru ca acesta să poată explora în voie „metropola” selectată cu drag din categoria mochetă copii.

mocheta copii

 

Ca facilități tehnice, atât pentru mochetă, cât și pentru draperii și perdele, ajustarea la dimensiunile dorite nu a constituit o problemă. Nu pentru Diego. Fiindcă aici, pe lângă o consiliere și articole de calitate, beneficiezi  de tăiere gratuită a covoarelor, traverselor și mochetelor și de surfilare la prețuri mai mult decât prietenoase.Pentru draperii și perdele, serviciul de tivire este oferit din partea casei. Nici transportul nu mai este o grijă, fiind oferit la un preț generos până la ușa clientului. Spor la montare, căci ce altceva ar mai fi de zis?!

Atât eu, cât și chiar suspiciosul meu soț de dimineață, am rămas plăcut impresionați de paleta largă de produse pe care le-am găsit aici: mochete dintre cele mai atractive, covoare, pe stiluri, gama T u l i p o Carpet, precum și nenumărate varietăți de parchet laminat ale WOOD STEP  sau pardoseală din vinil cu imitație de diverse materiale. Toate produsele sunt atent ordonate pe categorii în funcție de destinație, preferințe și, desigur, buget.

 

Wood Step

Când vine vorba de amenajarea cu succes a locuinței de vis, nu de puține ori este dificil să nu te lași dus în extrema exageratului și a extravaganței inutile, de prost-gust sau, din contră, în cea a banalului. De aceea, pe site-ul Diego există un vrăjitor de stil extrem de captivant care ajută clienții în a face alegerile cele mai inspirate. Nu este întotdeauna la îndemână să creezi o armonie de poveste între o podea laminată, un covor și o draperie. Tocmai în asemenea aspecte îți vine în ajutor bunul vrăjitor: în a asorta nuanțe, forme și texturi în funcție de stilul dorit și de preferințe.

Sintetizând, în ceea ce mă privește, prefer să merg pe stilul elegant, pe nuanțe neutre de bej, ivoire, auriu, dar și pe cele naturistice și solare, pastelate, cu elemente care creează armonie. Îmi place să creez contraste și, pe alocuri, să arunc câte o pată de culoare. Stilul preferat este cel practic,  modern, dar cuprinde și note de clasic, detalii de art deco, pe ici-colo. Nu este ostentativ sau incomod, din contră, pe mine mă face să simt acel aer minunat de „acasă”- unde este cel mai bine din lume. Consider că stilul, în orice, este  o chestiune ce ține de gust, de experiență și, prin urmare, te reprezintă și vorbește despre tine.

În final, mă voi adresa exclusiv doamnelor. Dacă deja v-am convins că magazinul Diego este alegerea optimă în materie de decorare estetică a casei, atunci ați putea proceda ca mine în a vă transmite subtil dorința mai departe. S-ar putea ca partenerul dumneavoastră de viață să fie mai receptiv decât v-ați aștepta  și brusc interesat, peste noapte chiar,  de dorințele dumneavoastră. Ați văzut doar. 😉

Logo Diego

 

 

You might also like

1 Comment

Leave a Reply