Bărbatul perfect? Doar în vise, dragă

bărbatul perfect

Pentru cele care încă se află în căutarea bărbatului perfect, am o veste proastă: bărbatul perfect nu există. Femeile tot singure, trecute de fatidicul 40+, sigur şi-au dat deja seama de asta.

Încă din adolescenţă, junele proaspete şi neliniştite visează la acel mascul Alfa, frumos şi dorit de toate fetele din liceu. Băiatul care face sală de 36 de ori pe săptămână şi conduce bolidul lui tata (sau, după caz, bolidul cumpărat de tata). În concluzie, băiatul perfect e super fain, are mega-faimă şi, bineînţeles, bani (de la tata, normal; dar de unde?). Acela e băiatul perfect!

După 20 şi ceva de ani, lucrurile nu se schimbă covârşitor, în sensul că domnişoarele pretenţioase doar îşi şlefuiesc pe ici-colo aşteptările. Rămâne partea cu frumuseţea, care e universal-valabilă. Pe lângă frumuseţe, mai trebuie să existe şi niţel de minte, că doar neh…nu merge „prost ca gardu'”. Bani trebuie să fie tot mai mulţi: pentru un mers la salon, un botox, un solar, o manichiură de 3 metri, hăinuţe de la Pulenberi , câte-o ieşeală prin locaţiile (ayyyy, ce-mi place cuvântul ăsta) de fiţe…şi uite aşa, totul costă, tati. „Bărbatul perfect” pare să nu se întrevadă chiar aşa de uşor la orizont. Nu de alta, dar bărbatul perfect, în acest context, nu se uită la orişicare. Trebuie să ai faţă (şi corp) de el. Bine zic? Felicitări fetelor care l-au găsit, chiar şi aşa, cel puţin pentru o noapte.

Între 25-30 de ani mai e cum e. Că eşti tânără, mai poţi lua o fustă scurtă pe tine, metabolismul te ajută şi el, riduri nu există, dinţii nu s-au stricat, celulita de pe buci se mai poate estompa; mâncăm avocado cu pâine prăjită, somon la grătar, bem apă plată cu lămâie cât cuprinde. Avem o facultate de limbi şi bune maniere şi un master în relaţii publice. Ne bate gândul unei cariere ca asistente TV. Noi suntem încă perfecte, ce mai… Dar stai, bărbatul perfect pe unde-i? Stai puţin, la care din ei te referi? La cel cu 4×4 sau la ălalalt, patronul afacerii cu steroizi şi ouă? Whatever. Pur şi simplu, suntem prea perfecte să ne mai uităm la orişicine, la orice „izmene-n drum”şi să pierdem vremea de pomană. Ce naiba…

Bărbatul perfect trebuie să aibă câte puţin din toate: ochi verzi, pantaloni de firmă (pulenberi or whatever), niscai bănuţi pe acolo (măcar pentru o vacanţă în Thailanda o dată pe an şi una în Dubai, tot o dată pe an). Şi desigur, nişte calităţi morale vitale: deştept, amuzant, iubitor de copii, dedicat, romantic, feroce, sensibil, familist. E atât de mult? Ah, ar mai fi câteva…Să te iubească şi să te susţină, să fiţi pe aceeaşi lungime de undă şi să facă primul pas după o ceartă. Să-ţi dea dreptate atunci când greşeşte şi să-ţi ceară întotdeauna părerea. Doar să te uiţi la el şi să ştie deja ce are de făcut.

În acest caz, poate mai repede găseşti trăsăturile astea la un patruped, decât la un…bărbat #zicsieu

Bun, sper că v-aţi dat seama. Că ână aici a fost un pamflet cu parfum de adevăr. Mult parfum de adevăr. Femei în căutare de vezi mai sus e plin pământul.

Şi atunci, dincolo de caterincă, există sau nu există bărbat perfect? Chiar aşa, bună întrebare.

Am să vă spun doar că eu nu l-am găsit. Şi cred că niciodată nu l-am căutat. Am fost dintotdeauna conştientă că dacă voi merge după o asemenea himeră, voi rămâne eu cu…mine. În traducere liberă, singură. E OK, e super să triezi şi să cântăreşti lucrurile. Dar o poţi face la nesfârşit? Parcă ieri aveam 20 de ani şi îmi doream să fiu mai mare. Acum, la 30+, mi-ar plăcea să mă întorc la 17. Dar nu pentru a căuta băiatul irezistibil perfect din curtea liceului, nu cred că am avut vreodată faţă de un asemenea exemplar. Şi nici pentru a căuta imperfecţiunea din oameni. Ci pentru a fi mai înţeleaptă. Pentru a şti să privesc imperfecţiunea din oameni în mod constructiv, tolerant, aşa cum este firesc. Pentru a şti cât trebuie să accepţi şi cât să tolerezi.

Da…pentru a fi mai înţeleaptă, acesta-i cuvântul exact. Şi a înţelege ca nu există prinţi pe cai albi, ci doar cai verzi pe pereţi. Pentru că la fel cum nici eu, nici tu, nu putem fi perfecte, NIMENI şi NIMIC nu poate fi perfect.

Aşa că, am ales să mă opresc la bărbatul alături de care m-am simţit ocrotită şi iubită. Dorită, cu adevărat. Importantă. Respectată. „Indispensabilă.” Bărbatul cu care l-am făcut pe…Perfecţiune. Ce paradox de lume, nu-i aşa?! Ce lume nebună…

 

Articol pentru cine are ochi să citească şi, mai ales, minte să înţeleagă.

Semnat, aceeaşi feministă convinsă 🙂

 

Citeşte şi: Femeia plinuţă: 10 motive pentru care e mişto să ai forme

You might also like

Comments (11)

 • mihaelanistor 6 ani ago Reply

  Un articol foarte bine scris și explicat, să sperăm că fetele singure vor înțelege de ce încă sunt singure. Căutăm perfecțiunea de exterior și nu știm ce ne dorim de fapt de la un bărbat.
  Da, înțelepciune cred că avem nevoie pe tot parcursul vieții.

 • Oana 6 ani ago Reply

  Daca l-a gasit cineva sa ne spuna si noua ???

 • denisasilaghi 6 ani ago Reply

  Foarte simpatic articolul. Intr-adevar barbatul perfect nu exista, trebuie facute anumite compromisuri pentru a putea avea o relatie buna si de lunga durata, iar comunicarea ar fi cheia.

 • Diana Timofte 6 ani ago Reply

  Barbatul perfect nu exista…cum nu exista nici femeia perfecta ! Defectele fac si ele parte dintr-un caracter !

 • Simona 6 ani ago Reply

  Foarte bine abordat acest subiect. Perfecțiunea nu există, cel puțin nu cea din tiparul menționat și de tine. Perfecțiunea în cuplu este de fapt…o completare. 😀

 • Cristina Dragomir 6 ani ago Reply

  si zici ca nu exita? Ca noi tocmai am avut o cearta si eu ma gandeam sa divortez. Acum mi-a mai trecut :)). Stiu ca nu exista om perfect si stiu ca eu am defecte mai multe ca el, dar tot am pretentii absurde uneori.

 • Andra kat 6 ani ago Reply

  Barbatul perfect e perfect doar pentru mine
  Nici nu mi ar placea unu din ala macho care sa aiba aere si femei dup el 🙂

 • Aliceee traveler 6 ani ago Reply

  Amuzant articolul tau. E adevarat la 20 de ani cautam si eu barbatul perfect. L-am gasit si dupa 10 ani de casnicie si un divort sunt tot in cautare. Macar acum nu il mai caut pe cel perfect.

 • Foarte frumos ne-ai prezentat, am zâmbit de mai multe ori. Eu zic că nu le putem avea pe toate, dacă îl avem pe fat frumos, nu e harnic; daca e harnic, poate nu are facultate, dacă are facultate, poate nu are bani de vacanță în Dubai. Eu m-am măritat târziu (31 ani) atunci când l-am găsit pe cel care îmi oferă siguranță, iubire și își dă silința să mă facă zilnic fericită.

 • adndefemeie 6 ani ago Reply

  O femeie sanatoasa gaseste barbatul perfect pentru ea. Care sa-i intruneasca toate asteptarile, doar ca pe rand <3

 • loredanamanciu 6 ani ago Reply

  Foarte misto! Am sa ii dau share si ai sa vezi! Super cute si da, chiar nu exista perfectiunea!!!!

Leave a Reply