De ce își iau femeile genți și bărbații scule?

Faptul că femeile vin de pe Venus, bărbații vin de pe Marte, este deja hypercunoscut. Există și o carte în acest sens, așa că vă recomand să-l cercetați puțin pe nenea John Gray dacă vreți să vă iluminați. Mai nou, a mai apărut una bună (asta nu e carte) care zice că Femeile vin de pe Venus, bărbații vin de la băut. Dacă ești genul de om cu simțul umorului, îți vine să zâmbești, așa-i? Dacă te consideri un realist, poate devii brusc serios. Oricum, binecuvântată fie clipa în care venusiana și marțianul și-au dat check -in de pe 2 planete diametral opuse, și-au expediat rapid un p.m., urmând să se întâlnească aici, între muritorii de pe Terra. Și uite așa s-a ales praful au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.

Din aceeași serie, mi-am propus să vă suprind azi cu o adaptare: De ce femeile își iau genți și bărbații scule? Un răspuns valabil, atât pe de-o parte, cât și pe cealaltă, ar fi: „Just in case”.  În apologia de acum ceva timp pe care o puteți regăsi aici, vă ziceam, printre altele, că geanta unei femei este acel accesoriu în care se va găsi întotdeauna o salvare din situații limită (o forfecuță dacă se rupe o unghie, sticluța magică dacă sare oja, dacă fuge firul de la ciorap). Dincoace, bărbatul va găsi în arsenalul de unelte, soluția salvatoare pentru a ieși din alt gen de situații limită (se fisurează/rupe/sparge/crapă/pleznește orice în casă…da, de obicei când ți-e lumea mai dragă).

Membrul alpha va adopta postura spartană în timp ce se va năpusti la colțul magic cu unelte, în căutarea celor necesare. Își va da seama ulterior că trebuie să aducă întreaga valijoară pentru a rezolva problema. Tacticos, va alege din varietatea de șuruburi, cuie, șaibe și piulițe pe cele adaptate situației. Va invoca sfinții, apoi se va îndrepta spre balcon pentru a-și căuta ciocanul norocos lăsat moştenire de  bunicu-său. Va veni triumfător și satisfăcut după o jumătate de oră exclamând „Evrika, l-am găsit!„. Se va așeza, din nou, pe vine, răstimp în care apele vor curge nemiloase pe el. Va continua să lupte cu soarta-i potrivnică mai ceva ca-n Bătălia de la Rovine. Și când vă gândiți că tocmai în aceste momente prestează la TV echipa lui favorită într-un meci decisiv… Un sacrificiu pe măsură!

Intervenția soției: „Poate ar trebui să chemăm un meșter„, mai că-l face să tresară o țâră. „Aproape c-am terminat!” vine și reacția dumnealui .  Mai invocă niște sfinți, mai învârte din patent, mai încearcă o tentativă de lipitură în stilul „în vecii vecilor!” după care, când crezi că totul e pe cale să se încheie, conchide asudat: „Ar fi nevoie de niște garnituri. Credeam că am, dar nu se potrivesc astea. E ca și rezolvat, în rest…

Ia garnituri de unde nu-s. Steaua lor de garnituri! Sâmbătă seara…?! Da, știu, următoarea achiziție a soțului va consta într-un set XXL de garnituri și, parcă deja vizualizez aidoma unui profet, încă niște cuie și ceva accesorii că…nu se știe niciodată când apare câte o nenorocire prin gospodărie. Iar asta nu se termină niciodată.

Până una alta, aștept cu interes ziua de luni pentru a chema un meșter care să rezolve problema. În vreme ce colecția de unelte a soțului meu se mărește considerabil cu fiecare vizită pe la vreun magazin de profil sau de ne-profil. Poate-și lasă într-o zi meșterul scula acasa, oricum la noi găsește de toate. Soţul meu este întotdeauna pregătit de orice.

Vă invit și pe voi să aruncați un ochi la Unelte. Ia auzi, au și menghină lăcătușerie rotativă; nu se știe când  apar necazuri cu ușile. Merg la al meu să-mi explice ce-o mai fi și asta.

Arsenal de supraviețuire pentru bărbați Sursa: americanpreppersnetwork

Arsenal de supraviețuire pentru bărbați

Sursa: americanpreppersnetwork.com

You might also like

Comments (2)

  • Radu 7 ani ago Reply

    Dar n-ai răspuns la De ce-ul ăla! Apoi pentru situaţii ca aceea cu meciul există robinetul de siguranţă. Iar pentru garnitura lipsă, vecinii! Aşa că… 🙂

    Style 7 ani ago Reply

    Radu, păi cum n-am răspuns? Ca să aibă cu ce repara una alta prin gospodărie (dacă le iese sau nu, asta-i altă poveste). E ca şi la aia cu „De ce-şi iau femeile haine?”, chit că şifonierul e plin. Păi, ca să aibă cu ce se îmbrăca. Loooogic 😀

Leave a Reply