De ce este contabilitatea atât de importantă pentru afacerea ta

Pentru a prospera, o companie trebuie să obțină profit. Contabilitatea de bază este importantă pentru a determina dacă vânzările sunt mai mari decât cheltuielile. Regula rămâne aceeași indiferent că ne referim la o contabilitate magazin online cu 5 angajați sau cu 50.

Deși principiul pare simplu, găsirea domeniilor în care o organizație cheltuie și câștigă bani este destul de dificilă și este posibilă doar cu un management riguros și cu practici consecvente.

Nu vei înțelege niciodată cum funcționează afacerea ta, dacă nu vei avea o viziune clară și precisă asupra principiilor contabile. Iar asta fiindcă este este necesar să știi unde te afli pentru a ști mai apoi încotro să te îndrepți.

Să analizăm câteva dintre motivele care fac din contabilitate o coordonată atât de importantă pentru afacerea ta.

1. Importanța contabilității în gestionarea afacerii tale

Fiecare decizie trebuie să aibă la bază fapte și cifre care descriu fidel poziția și performanța financiară de care beneficiză compania. Contabilitatea presupune mai mult decât o simplă administrare de credite și debite. Aceasta are un rol mai important decât credeai în fundamentarea deciziilor economice.

De exemplu: Analiza conturilor tale te ajută să evaluezi tendințe sau comportamente. Stabilirea unui buget detaliat te va ajuta să depistezi ineficiențe și vulnerabilități. O privire analitică asupra variațiilor bruște ale costurilor cu furnizorii și clienții te poate avertiza asupra evoluțiilor majore ale pieței.

În general, înțelegerea situației tale financiare te va ajuta să iei decizii corecte și să identifici domenii problematice, care pot afecta capacitatea firmei de a contracta un împrumut, de pildă.

2. Importanța contabilității pentru optimizarea fiscală a rezultatului

La finele perioadei fiscale, majoritatea proprietarilor de afaceri caută cele mai bune soluții pentru a atenua povara fiscală. Din păcate, mulți dintre aceștia se trezesc cam târziu.

Gestionarea corectă din amonte a conturilor tale te poate ajuta să identifici cu ușurință potențiale deduceri fiscale pe tot parcursul anului, încă din primul trimestru. Aceasta îți va permite să anticipezi deciziile strategice pentru a obține o bază impozabilă optimă intereselor tale, dar în același timp și credibilă în fața organelor fiscale.

3. Importanța contabilității în luarea deciziilor în timp real

Atunci când sunt intervievați legat de acest subiect, managerii menționează deseori dorința de a putea calcula direct potențialele consecințe ale achizițiilor de bunuri sau recrutărilor de personal. O contabilitate gestionată sistematic, riguros și în timp real va facilita bugetarea și urmărirea fluxurilor de numerar. Astfel, vei putea aborda cu mai mult calm și control fiecare eveniment care intervine în viața firmei tale. În plus, datele contabile actualizate îți oferă avantajul de a ști exact unde te afli.

4. Importanța contabilității pentru planificarea viitorului

Unul dintre cele mai mari avantaje ale gestionării eficiente a contabilității tale este planificarea pe termen mediu și lung. Este util să poți analiza rapoarte din ultimele luni și să vezi precis stadiul de dezvoltare al afacerii tale și mersul acesteia. Vei ști care este cel mai bun moment pentru a te aproviziona, respectiv pentru a a realiza o investiție importantă. Doar așa compania va putea să rămână performantă și competitivă.

Înregistrările contabile adecvate îți permit să îți cunoști resursele, să urmărești drumul banilor tăi și să găsești cea mai bună modalitate de a-i gestiona, pentru a maximiza succesul afacerii.

5. Contabilitatea și relația cu profesioniștii

Mulți proprietari de întreprinderi mici nu realizează că una dintre principalele cauze ale eșecului în primele 18 luni de la înființare o reprezinta administrarea financiară defectuoasă. Firește, acesta nu poate fi un motiv pentru a concluziona că antreprenorii care-și gestionează singuri propriile afaceri sunt mai nepricepuți decât ceilalți. Însă, nici nu putem subestima amploarea cunoștințelor, experienței și instrumentelor pe care pe care o firmă autorizată le poate oferi.

Ca manager, ești cel mai adesea afundat în problemele de zi cu zi, preocupat de ceea ce se întâmplă în establishment-ul tău. Experții contabili au o pregătire suficient de solidă pentru a-ți analiza obiectiv firma și a găsi cea mai bună modalitate de a-ți dezvolta afacerea. Aceștia se vor apleca cu un ochi antrenat asupra corectitudinii și raportării operațiunilor tale, lăsându-te pe tine să te concentrezi pe ceea ce știi tu mai bine.

De aceea, pentru a-ți ști afacerea în siguranță, este necesar să găsești niște mâini bune pe care să o lași. Poți arunca un ochi și pe platformele online cu servicii contabilitate bucuresti sau poți găsi un partener contabil online și în zona ta. Lucrurile se desfășoară acum mult mai simplu decât se întâmplau cândva.

O contabilitate puternică ajută la creșterea profitului și contribuie la eficientizarea managementului general al unei companii. Aceasta este cheia succesului. Când există lacune în gestionare, cursul este mult mai dificil.

Nu te poți lipsi de contabilitate întrucât doar prin intermediul acesteia ai acces la informații financiare relevante și la momentul oportun. Externalizând activitatea financiar-contabilă, vei avea mai mult timp și control să te ocupi de celelalte lucruri care contează.

You might also like

No Comments

Leave a Reply