Curcumin-remediul din natură care luptă împotriva cancerului

 Turmeric/Curcuma…Un condiment pe care, destul de probabil, majoritatea îl asociază cu aşa ceva:

Curry

făina de turmeric – pulberea fină de culoare aurie – care este inclusă în amestecul de condimente pentru curry (folosit în bucătăria asiatică şi atât de savuros la preparate pe bază de carne, orez etc).

Ce nu se cunosc, însă, sunt beneficiile terapeutice pe care Curcuma le aduce organismului. De fapt, multă lume probabil că va fi surprinsă să afle nişte lucruri despre această uimitoare substanţă.

TURMERIC beneficii

CURCUMINA ŞI PROPRIETĂŢILE SALE DE VINDECARE

CURCUMINA! Aşa se numeşte ingredientul activ prezent în turmeric şi care se extrage din rădăcina plantei Curcuma longa L. sau şofranul de india, plantă înrudită cu ghimbirul şi originară din India.

Curcuma Longa L

Cercetările şi studiile amănunţite privind curcuminul au demonstrat realele proprietăţi vindecătoare ale turmericuluiantiinflamatoare, antioxidante, anticancerigene şi de reducere a colesterolului.

Ştiaţi că turmericul este întrebuinţat de peste 4000 de ani în medicina tradiţională chineză şi indiană pentru tratarea a numeroase afecţiuni?

Nu este de mirare că această minune a naturii şi-a revendicat cu succes titulatura de CEL MAI PUTERNIC ANTIOXIDANT NATURAL.

CURCUMINA ŞI BOALA SECOLULUI

Este evident faptul că boala secolului, cancerul, face din ce în ce mai multe victime.  Ştiinţific vorbind,  un leac nu a putut fi găsit încă. După cum nu a fost găsită nici măcar o justificare logică a apariţiei acestuia. Sistemul imunitar scăzut, predispoziţia genetică sau un ceva, pur şi simplu, aleatoriu pot sta la baza acestei boli considerate încă incurabile.

Concluziile cercetărilor  au demonstrat că substanţa conţinută de curcumină ar avea un potenţial preventiv şi terapeutic  în maladia cancerului. Curcumina acţionează ca inhibator în dezvoltarea celulelor canceroase în diferite tipuri de cancer. Experimentele de laborator au arătat faptul că aceasta poate acţiona încă din stadiul de formare a tumorilor.

Curcumina acţionează ca un puternic anticarcinogenic. Pentru a atinge acest efect anticarcinogenic este necesară inducerea apoptozei (apoptoza, conform Wikipedia, este o „formă a morţii celulare programate prin care celulele declanşează propria lor autodistrugere ca răspuns la un anumit semnal”). Odată cu apoptoza, se inhibă şi progresia ciclului celular, iar ambele previn creşterea celulelor canceroase în musculatura netedă. Câteva studii privind cancerul de colon şi cel de prostată în urma administrării de curcumin au arătat că au fost inhibate, pe de-o parte, proliferarea celulelor canceroase şi, pe de altă parte, dezvoltarea tumorii.

CURCUMIN – CEL MAI PUTERNIC ANTIINFLAMATOR NATURAL

Curcuminul a fost analizat şi pentru efectele benefice în tratarea afecţiunilor articulaţiilor, a artritei şi a osteoartritei.

Despre activitatea antioxidantă a turmericului sunt informaţii încă din anul 1975.  S-a arătat că turmericul acţionează ca un captator de radicali liberi de oxigen.

 S-a demonstrat că reduce gradul inflamaţiilor şi durerea uşoară până la moderată. În cazuri de inflamaţie acută, eficacitatea în urma administrării de curcumin este similară cu cea a cortizonului sau a fenilbutazonei.

Alte efecte benefice care se evidenţiază în urma administrării de curcumin:

 • efecte asupra sistemului gastric (creşte secreţia mucină şi previne aciditatea gastrică)
 • efecte asupra sistemului nervos (protecţie împotriva demenţei vasculare)
 • efecte asupra metabolismului lipidic (reducerea nivelului de colesterol, reglarea nivelului conţinutului de acid gras)
 • efecte anti-diabetice (scăderea nivelului de zahăr din sânge şi reducerea complicaţiilor în caz de diabet zaharat)
 • efecte anti-fertilitate (inhibă motilitatea spermatozoizilor umani şi posibilitatea dezvoltării unui contraceptiv intravaginal)
 • efecte anti-bacteriene (suprimă creşterea unor bacterii precum Streptococcus, Staphylococcus, Lactobacillus)

Ştiaţi că un amestec de turmeric, miere şi avocado este benefic în tratarea acneei?

 CURCUMINUL ESTE SUFICIENT PENTRU A CREA EFECTE?

Înainte de orice, trebuie reţinut un aspect.  Dincolo de valoarea pe care turmericul (Curcuma)o are  în calitate de condiment, din punct de vedere terapeutic lucrurile sunt puţin mai complexe. Când vrei să previi ori să tratezi o afecţiune, este nevoie de o documentare detaliată cu privire la tratamentul care va fi urmat şi la produsul care urmează să fie administrat.

CURCUMINUL este o substanţă greu de asimilat de către organism. Pentru ca acesta să aibă eficacitatea scontată, curcumina trebuie combinată cu piperina, ingredientul activ din piperul negru. Aşa cum curcumina este ingredientul activ din turmeric, la fel şi piperina este ingredientul activ din piper. Aşa cum curcumina este responsabilă de culoarea aurie a turmericului, la fel şi piperina este responsabilă de aroma iute a piperului. Combinând curcumina şi piperina, nivelul curcuminei din sânge creşte considerabil, iar biodisponibilitatea substanţei este amplificată.

CURCUMINA ŞI PIPERINA, UN DUO EXPLOZIV DE SĂNĂTATE

Curcumin95&BioPerine

Curcumin

Atunci când intenţionaţi să achiziţionaţi un produs pe bază de turmeric, este necesar să aveţi în vedere câteva lucruri.  Iată ce trebuie să urmăriţi:

1.prezenţa de extract standardizat în proporţie de 95% curcuminoizi 

3 capsule de Curcumin95&BioPerine produs de IanaLife conţin 1 gram de curcuminoizi 95% (echivalentul a 3 linguri de făină de turmeric)

2.să conţină 5 mg de BioPerine/capsulă

În lipsa piperului negru, curcuminul se absoarbe slab sau deloc. BioPerine (piperina 95%) este extract standardizat 95% de piper negru.

3.planta Curcuma Longa să fie de provenienţă organică şi originară din India

Fiindcă doar în India, ţara mamă a acestei plante, se găsesc concentraţiile autentice şi corecte de curcuminoizi.

4.capsulele să fie vegetale

Contează, dat fiind că aceste capsule nu au substanţe de conservare, sunt non-alergenice şi nu sunt iradiate. IanaLife foloseşte doar capsule vegetale, lipsite de gust sau miros.

 1. ingredientele să fie menţionate în integralitate pe eticheta produsului

Dat fiind că este important să se cunoască care sunt, pe lângă ingredientul principal, excipienţii din conţintul produsului. Curcumin95&BioPerine de la IanaLife are ca excipienţi înscrişi şi pe etichetă celuloza microcristalina (microfibre vegetale) – 40mg si stearat de magneziu – 5mg (minimul necesar folosit la umplerea capsulelor).

6.produsul să fie fabricat în EU

În ceea ce priveşte producţia de suplimente alimentare, Uniunea Europeană a adoptat cea mai strictă legislaţie din lume şi cele mai înalte standarde.

7.cantitate suficientă de curcumin în capsulă

Doza minimă zilnică de curcumin este de 1g. O cantitate mai mică, cel mai probabil, nu va genera efectele benefice aşteptate.

8.calitate şi preţ  în deplină concordanţă

Extract95 Curcumin&BioPerine are cel mai bun raport calitate preţ, deşi pe piaţă există alte produse similare cu preţuri mai mici, dar de calitate discutabilă.

Pentru a afla mai multe informaţii şi a comanda această formulă unică în România (Curcumin + BioPerine), vizitaţi www.curcumin95.ro

Ştiaţi că atunci când este combinată cu grăsimi sănătoase (ulei extravirgin de măsline, ulei de cocos etc), curcumina este absorbită direct în fluxul sanguin prin intermediul sistemului limfatic?

 

TESTIMONIALE

Fie că doriţi doar să preveniţi ori să trataţi, comandaţi fără rezerve acest produs care şi-a dovedit eficacitatea în rândul multiplelor afecţiuni!

Curcumin şi un strop de piper…POT FACE MINUNI!

You might also like

Comments (9)

 • Cristina Dragomir 7 ani ago Reply

  Iti spun eu ca a luat si mama de la alta firma, cu H, si e apa de ploaie. Nu se compara cu acest curcumin95. Noi nu stiam care e treaba sau de ce ar fi asta mai bun (am aflat si eu acum ca e vorba de concentratie si de amestecul cu extract de piper negru, care il face asimilabil).

  Style 7 ani ago Reply

  Şi eu vreau să-l încerc. De fapt, mama ar avea mai mare nevoie la afecţiunile ei cu spatele.

 • Claudia`s Choice 7 ani ago Reply

  Eu am luat din USA, trecut prin FDA 😀

  Style 7 ani ago Reply

  Şmechero! FDA? Ce e asta?

  Hai că m-am prins ce e, tocmai ce am căutat. 😀

 • Irina Sima 7 ani ago Reply

  Eu consum turmenic si am luat si curcumin o perioada pentru altceva. Cat efect are, e greu de spus pe termen scurt. Insa ce am observat… nu prea am de-a face cu raceala. Este un produs cu proprietati extraordinare.

  Style 7 ani ago Reply

  Eu chiar cred că lucrează ceva pe la sistemul imunitar pe acolo. Minunat, nu?

 • Lamiita Petre 7 ani ago Reply

  Si eu am avut o perioada buna in care consumam turmenic, auzisem eu ca e bun dar abia acum am aflat cum sta treaba, ca e nevoie de mai mult daca vrei sa-l folosesti in scop medical.

 • Hadasa 7 ani ago Reply

  Bravooo! Super bun articolul, sper ssa fie apreciat asa cum trebuie. :*

  Style 7 ani ago Reply

  Îţi mulţumesc, Hadasa…pentru vizită şi aprecieri.
  🙂 Şi eu sper, îţi dai seama.

Leave a Reply