Infecţiile urinare? Află cum să le tratezi în mod naturist

Infecţiile urinare: un subiect delicat, mereu de actualitate şi una din principalele cauze ale infecţiilor bacteriene.

Ştiaţi că…potrivit statisticilor la nivel mondial, infecţiile urinare reprezintă una dintre cele mai frecvente infecţii?

Apariţia unei bacterii la nivelul tractului urinar stă la baza declanşării unei infecţii urinare.

Să o luăm cu începutul.

ANATOMIA APARATULUI URINAR

Numit şi sistem urinar, reprezintă unul dintre aparatele esenţiale ale organismului. Aici se produce şi tot de aici se elimină urina prin procesul numit „micţiune”. Sistemul este alcătuit din:

2 rinichi

2 uretere

2 muşchi sfincteri

vezică urinară

uretră

INFECŢII URINARE, O PROBLEMĂ DELOC DE NEGLIJAT

Modul în care funcţionează vezica urinară poate spune multe despre organismul nostru. Este fiziologic şi sănătos să urinezi. Reprezintă una dintre modalităţile de eliminare a toxinelor acumulate în organism. Un adult sănătos ar trebui să urineze în jur de 1,5-2l de urină zilnic. Astfel, frecvenţa urinării, confortul (sau disconfortul) din timpul micţiunii, culoarea urinei dar şi puterea de „autocontrol” atunci când apare senzaţia fiziologică, reprezintă indicatori ai stării de sănătate.

Cea mai vulnerabilă categorie în faţa infecţiilor urinare o reprezintă femeile.  Un procent de 50% dintre acestea dezvoltă cel puţin o dată în viaţă o formă de infecţie urinară. Sarcina creşte riscul apariţia unei infecţii urinare, astfel că una  din 10 femei însărcinate este atinsă de o anumită formă de infecţie.

Bărbaţii de vârsta a treia, dar şi cei de peste 50 de ani, care suferă de afecţiuni ale prostatei, sunt expuşi riscului de infecţii urinare.

Există mai multe tipuri de infecţii urinare, însă una dintre cele mai cunoscute şi întâlnite este cistita, adică inflamaţia vezicii urinare.

CAUZE

Cistita este cauzată de cele mai multe ori de bacterii de origine intestinală. Escherichia coli, bacterie prezentă într-un număr mare în intestin, este responsabilă în proporţie de 75%-95% de declanşara cistitelor.  Cum ajunge o asemenea bacterie în zona tractului urinar? Bună întrebare.  Trebuie să se reţină faptul că modul în care se realizează igiena intimă este de o mare importanţă.

Asocierea  cistită-igienă intimă este cât se poate de firească pentru a justifica apariţiei unei infecţii urinare de acest tip.  La femei, deschiderea către uretră este foarte aproape de vagin şi anus. Astfel că, bacteriile care colonizează aceste zone pot ajunge foarte uşor spre vezică. Se recomandă ca igiena intimă să se realizeze cu mişcări dinspre vagin spre anus şi niciodată invers, tocmai pentru a evita proliferarea germenilor dinspre o parte în cealaltă.

Mai există cazul în care femeile ajung la infecţii urinare după actul sexual. Prin contactul sexual vaginal, bacteriilor le este înlesnit drumul spre vezica urinară prin intermediul uretrei. Se recomandă o igienă intimă atentă după consumarea fiecărui act sexual.

În cazul femeilor gravide, se poate produce fenomenul de compresie a vezicii ca urmare a dezvoltării fătului.  Aceasta poate fi o altă cauză a apariţiei infecţiilor urinare.

Totodată, utilizarea metodelor contraceptive, prezervative, spermicide, diafragmă (prin presarea pe vezica urinară şi a opririi de la golirea completă, bacteriile stagnând în urina rămasă) poate creşte riscul de infecţii urinare.

SIMPTOME

Printre simptomele în strânsă legătură cu infecţiile urinare, se numără:

 • durere, senzaţia de arsură la urinare
 • nevoia frecventă de a urina
 • nevoi urgente, asociate cu pierderi de urină
 • urină tulbure, urât şi puternic mirositoare
 • spasmuri ale vezicii urinare

TRATAMENTE ÎN CAZURI DE INFECŢII URINARE

Infecţiile urinare provoacă un real disconfort şi pot duce la cronicizare în cazul în care sunt ignorate sau nu sunt tratate corespunzător.

În general, formele uşoare pot fi tratate acasă printr-un aport semnificativ de lichide. În cazul în care nu apare nicio ameliorare a simptomelor după 24h, se recomandă consultul din partea unui medic.

Dacă, în urma analizei de urină, se confirmă  diagnosticul de infecţie urinară (cistită sau de alt fel), se va trece la prescrierea unui antibiotic. În cazurile cele mai fericite, infecţia ar trebui să fie anihilată în aproximativ 1 săptămână. Se va face un nou test de urină pentru a se verifica dacă în urină mai există semne de bacterii.

Din păcate, destule dintre tipurile de infecţii ale vezicii urinare  au un caracter repetitiv. Ceea ce înseamnă că, la fel cum apar sau dispar, la fel pot recidiva. Ceea că înseamnă că, într-o asemenea situaţie, administrarea repetată de antibiotice poate să ajute pe de-o parte, dar să dăuneze pe altă parte.

Soluţii? Da, soluţiile alternative sunt întotdeauna la îndemână. Lipsite de orice risc sau contraindicaţie, merită să apelăm la ceea ce numim astăzi a fi tratamente naturiste.

TRATEAZĂ INFECŢIILE URINARE ÎN MOD NATURIST

Concomitent cu orice tip de tratament, prin care se urmăreşte şi mărirea fluxului urinei, se recomandă  consumul ridicat de lichide. Totodată, se doreşte obţinerea unui pH care să inhibe dezvoltarea bacteriilor.

Afinele, care determină un pH acid al urinei şi au în compoziţie acid hipuric cu efect antibacterian, reduc din tăria bacteriei E-coli de stăpânire a mucoasei vezicii urinare şi a uretrei. Pe lângă acidul hipuric, afinele mai conţin arbutin, cu rol antiseptic şi favorizează diureza (volumul urinei secretate de rinichi).

Fructele de mesteacăn au efect diuretic şi de curăţare a tractului urinar. Mai mult decât atât, mesteacănul favorizează eliminarea calculilor renali. Are o compoziţie ridicată în potasiu, astfel încât organismul nu resimte un deficit de minerale.

Administrarea unui supliment alimentar, natural, care îmbină, printre altele, acţiunea afine-mesteacăn, are ca scop tratarea de infectii urinare acute sau cronice, bacteriene sau fungice ( cistită, uretrită, pielonefrită, prostatită).

 

infecţiile urinare

Supliment alimentar cu extract de afine americane (Merișoare), extract de mesteacăn si L-cisteina si D-manoza, cu rol în susţinerea funcţionării normale a căilor urinare şi a drenajului lichidelor corporale.

Mai uşor decât a trata rămâne, fără nicio îndoială, a preveni.

PREVENIREA INFECŢIILOR URINARE

 • consumaţi zilnic 1,5-2 l de lichide
 • mergeţi la toaletă  încă de la apariţia primei senzaţii de urinare
 • purtaţi lenjerie din bumbac, iar în cazul femeilor se va evita purtarea de lenjerie intimă strâmtă
 • igiena intimă se va face zilnic şi va fi una corectă, folosindu-se produse corespunzătoare (un săpun/loţiune intimă fără substanţe sintetice, parabeni sau parfum). Săpunul NoCist este special formulat în caz de cistita, dar şi pentru o utilizare zilnică în cazul infecţiilor recurente.
 • în scop preventiv sau chiar la apariţia primelor simptome minore, puteţi lua un supliment alimentar, NO cist prevent, cu extract de afin american.

săpun intim care favorizează echilibrarea florei bacteriene si a pH-ului fiziologic vaginal

Capsule vegetale cu extract de afin american, extract de mesteacăn alb şi L-cisteina , cu rol în susţinerea funcţionării normale a căilor urinare şi a drenajului lichidelor corporale

Voi v-aţi confruntat cu vreo infecţie urinară până acum?

You might also like

Comments (7)

 • Albu Steluta Georgiana 7 ani ago Reply

  Infectiile urinare sunt foarte frecvente, mai ales la femei ..mai ales toamna/iarna cand frigul este factor favorizant!

 • Camelia 7 ani ago Reply

  Nu stiam de aceasta firma. Voi cauta si eu ceva sa mi se potriveasca. Multumesc pentru recomandari.

 • Claudia`s Choice 7 ani ago Reply

  N-am mai auzit pana acum de ei, dar din descriere suna bine!

 • Paula Ion 7 ani ago Reply

  Pana de curand nu auzisem de ei, daca o sa am vreodata probleme o sa tin minte recomandarea ta.

 • Lamiita Petre 7 ani ago Reply

  Vreo 2, 3 „cinstite”am avut si eu din cauza frigului dar mi-a trecut repede in maxim 2 zile, mi-a dat ceva de la farmacie si stateam cu sticluta de apa calda la dansa 😀 Sper sa nu mai am nevoie desi sunt cam neglijenta, umblu cam golasa. Cred ca ar prinde bine un NO cist prevent

 • Vyo Vyoleta 7 ani ago Reply

  Nu m-am confruntat cu aceste probleme, dar e bine de stiut atunci cand avem nevoie. Multumim

 • Cristina Dragomir 7 ani ago Reply

  mama se confrunta cu infectii urinare frecvente dar nu i-a zis nimeni de acest produs pana acum. medicul i-a tot recomandat ceaiuri si ceva pastile cu merisor parca, dar nu par sa aiba nici un efect. Am sa ii spun si de recomandarile tale.

Leave a Reply