Cum să reduci celulita în mod eficient. Mărturii nemincinoase şi experienţa mea cu gelul anticelulitic de la Corpore Sano

În urmă cu ceva timp postam pe canalul meu de Instagram o fotografie cu cel mai recent produs de combatere a celulitei. Este vorba despre gelul anticelulitic de la Corpore Sano, produs în Spania, ale cărui ingrediente strong şi active sunt ananasul, cafeaua verde, dar şi extractul de castan sălbatic. Puţin mai încolo, în acest articol am să vă vorbesc câte ceva despre experienţa mea cu acesta.

gelul anticelulitic de la corpore sano

Cunosc faptul că atât ananasul, cât şi cafeaua verde, consumate regulat, au un efect favorabil în procesul de slăbire. Ananas consum şi am consumat, cafeaua verde nu am încercat-o încă. Desigur, dacă eşti consecventă şi consumi ananas în fiecare zi, faci cât de cât mişcare, laşi o pauză de minim 3 ore între mese (adică nu ronţăi tot timpul orice şi oricum) şi selectezi cu grijă ce pui în farfurie, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Noi, femeile, în general, avem o predispoziţie nativă înspre a dezvolta celulită. Dacă aţi observat, şi sigur aţi observat, celulita nu prea ţine cont dacă eşti plinuţă sau slabă. Ea se formează uşor, se infiltrează sub ţesut şi dă acel aspect de coajă de portocală.

Ce este CELULITA?

Celulita sau lipodistrofia ginoidă (med.) este grăsimea subcatanată care se formează ca urmare alterării stratului de grăsime de sub piele.

Tipurile de CELULITĂ

Dacă nu ştiaţi, aflaţi că există trei tipuri de celulită:

celulita tare (mă confrunt şi eu cu ea) e prezentă pe fese şi coapse, în special, şi apare la femeile tinere. Pielea este tare, dificil de strâns între degete, iar pe alocuri sunt vizibile un fel de gropiţe. Este tipul de celulită care apare la persoanele care fac sport în mod regulat şi au un tonus bun al pielii. Cum ziceam…predispoziţia.

celulita moale dă aspectul de lăsat, de piele flească, ca de gelatină. O dată cu vârsta (+35), mai ales dacă obiceiurile de viaţă nu sunt dintre cele mai bune, celulita moale se instalează cu succes. Afectează burtă, coapse, fund, braţe, chiar şi spate.

celulita edematoasă merge mână în mână cu retenţia de lichide. E şi coajă de portocală, dar e şi mult lichid adunat în ţesuturi, ceea ce va da acel aspect umflat al pielii. Este ceva mai rară. Afectează femeile tinere şi mature deopotrivă.

Intenţionez să fiu cât se poate de sinceră cu voi, am citit destul de mult pe subiectul acesta, am văzut multe cazuri de femei afectate de celulită. Un procent foarte mic dintre femei, fie ele slabe sau grase, se pot lăuda că nu au celulită (da, există şi norocoase). Restul o avem şi apelăm la tot ce se poate pentru a o ameliora. Pentru a fi cât mai frumoase şi mai încrezătoare.

Celulita se ameliorează, dar nu dispare niciodată 100%

Există o serie de tratamente şi de proceduri care ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii şi reduc din celulită. Dar şi acestea, fără un minim efort din partea persoanei în cauză, nu au rezultatele scontate. Şi unde mai pui că te costă enorm. Pentru a apela săptămânal sau, cel puţin, periodic la şedinţe de remodelare corporală trebuie să îţi permiţi (financiar vorbind). Persoanele cunoscute din showbiz şi-o permit şi apelează la aşa ceva, însă credeţi că ele sunt scutite de celulită 100%? Să nu mai vorbim de faptul că, pe lângă aceste şedinţe, multe dintre ele merg la sală şi urmează cu sfinţenie sfaturile nutriţioniştilor. Totul pentru a arăta BINE sau FOARTE BINE, după caz.

Totuşi, să sperăm că ştiinţa se va dezvolta într-o aşa manieră încât se vor inventa aparate din acelea care chiar să scape femeile de celulită definitiv şi irevocabil. Atunci, va fi un vis împlinit!

Despre mine, kilograme&Co

Chiar sunt o împătimită după produse de îngrijire şi remodelare corporală. În sensul că prefer să îmi aplic pe zonele cu probleme un gel cu un astfel de efect, decât o cremă parfumată. Sincer 100%. Întotdeauna am fost obsedată de propriul corp. Asta fiindcă întotdeauna am fost predispusă la îngrăşare. Celebrul cuplu cauză-efect. Cu toate astea, nu am fost niciodată în stare să ţin o dietă cap-coadă. Şi, totuşi, am reuşit să slăbesc (cu fluctuaţiile de rigoare, de-a lungul anilor). În timpul liceului, la un moment-dat, aveam şi câte 66 de kg. Mult, frate! Mult pentru cei 1,64 cm ai mei. Situaţia avea să se schimbe dramatic undeva după 20 de ani. Am început să fac sport, mă antrenam singură, acasă, după video de pe Youtube. Am renunţat să mai mănânc seara. În paralel, după antrenamente, îmi aplicam pe coapse o cremă anticelulită (românească, ieftină şi celebră la vremea ei). Organismul nu mai îmi cerea  mâncarea aceea multă cu care eram obişnuită. Nu mai simţeam să mănânc atâta, mă dezvăţasem de dulce. Am ajuns la un corp de invidiat, fibrat la modul ideal (pentru mine). Aveam 55-56 de kg. Şi normal că celulită sub piele încă mai era, că se vedea dacă strângeam pielea. Dar era atât de nesemnificativă, încât… Ajunsesem la un echilibru fizic şi mental şi asta era tot ce conta.

Anii trec şi realizezi că vârsta, mai ales după 30, nu te mai ajută aşa cum o făcea cândva. Trebuie să depui tot mai mult efort, trebuie să mai tai de pe lista culinară. Trebuie să transpiri mai mult. Cât despre celulită…deh, tot mai neruşinată şi mai îndărătnică să îşi păstreze locul.

La pasiunea mea pentru produse de remodelare corporală nu am renunţat nici după ce am dat naştere. După ce am născut, sunt 3 ani de atunci, am ajuns din nou la cele 66 de kg. Doar că acum prefixul din buletin e cu 3, nu cu 1. Aşa că, mami, hai…mobilizează-te. Ceea ce am şi făcut. O zi era bine, în cealaltă dădeam chix.

Ştiaţi că dulciurile, zahărul, favorizează celulita?

Iar eu sunt o împătimită după ele. Şi m-am încăpăţânat mult timp să înţeleg că până nu voi adopta mâncarea curată (clean food) şi nişte restricţii decente (dulce mai răruţ), kilogramele şi celulita vor sta cuminţi la locurile lor. Ceea ce multe doamne şi domnişoare nu înţeleg este că NU există un produs minune care, singur, să te scape de surplusul de grăsime…

DAR există câteva lucruri de bază care,  îndeplinite armonios şi cu multă perseverenţă, dau de pământ cu kilogramele şi ameliorează celulită într-un mod WOW

1. Grăsimea se topeşte din bucătărie

Dar nu cu PUR sau FAIRY, să ne înţelegem. Ci cu mâncare sănătoasă, bogată în nutrienţi necesari organismului. Poţi să faci zilnic sport, că dacă nu tai de la prostioarele alimentare, tot degeaba…pufoşenia şi volumul rămân acolo.

2.  Mişcare oriunde, oricum

Inclusiv mersul vioi pe jos ajută. Orice tip de mişcare este binevenită. Nu trebuie să mergi la sală pentru a deveni o bombă de femeie. Poţi începe de acasă. Youtube e plin de filmuleţe faine! Da, foarte eficiente dacă te ţii de ele şi nu renunţi dupa 3 zile.

3. Un scrub la baie, un masaj cu un produs special, anticelulitic

În asociere cu 1 şi 2, gestul acesta fac minuni. Circulaţia sângelului este accelerată, toxinele se elimină, pielea devine strălucitoare, fermă. Scapi de grăsimea aceea urâtă şi vizibilă la lumina soarelui, când eşti în vreo fustă sau în pantaloni scurţi.

Experienţa mea cu gelul anticelulitic de la Corpore Sano

gelul anticelulitic de la corpore sano

gelul anticelulitic de la corpore sano

Despre brandul Corpore Sano aud în premieră. M-a surprins în mod plăcut să aflu că produsele care stau sub egida acestui brand sunt certificate organic de către Ecocert. Ecocert este un organism din Franţa de certificare a produselor ecologice. Ingredientele din componenţa produselor cu această certificare provin din agricultura organică. Compania Corpore Sano datează din anul 1980 şi are exclusiv produse naturale şi organice.

Acest produs special conceput pentru remodelarea siluetei a fost o surpriză plăcută pentru mine. Gelul are o textură lejeră, uşoară. Cel mai tare îmi place faptul că pătrunde impecabil în piele fără să trebuiască să insist minute în şir. Mai interesant este faptul că a doua zi, în timpul antrenamentului, când transpir, nu îmi simt pielea unsuroasă. Faza asta o păţeam cu 80% dintre produsele de acest gen. Cum transpiram, eliminam prin derm şi din produsul în sine. Destul de neplăcut şi de …descurajator, aş spune.

Ca şi miros, se apropie de gelul acela anticelulitic, românesc, extrem de eficient şi de popular, pe care-l foloseam eu în adolescenţă. E camforat şi răcoritor, pielea nu rămâne lipicioasă sau unsuroasă. Te poţi îmbrăca imediat după aplicare fără grija că îţi pătezi hainele.

Am deja aproape două săptămâni de când am renunţat să mă mai îndop seara. Sincer, mâncarea contează în proporţie de 70%. Restul e sport şi adjuvante. Am zilnic un ritual format dintr-o oră de cardio urmată de un scurt masaj cu acest gel. Îmi place la nebunie senzaţia pe care mi-o dă acest stil de viaţă. Şi nu voi renunţa prea repede la obiceiurile bune.

Lista de ingrediente active din gelul anticelulitic de la Corpore Sano:

Cafea verde : activitate lipolitică. Favorizează eliminarea rezervelor de grăsimi acumulate, iar proprietățile de slăbire și remodelare sunt foarte cunoscute.

Ananas : efect drenant pentru piele. Ajută la eliminarea rezervelor de grăsime acumulate, favorizând drenajul exceselor lichide ale pielii.

Castan sălbatic: efect de redensificare

Restul de ingrediente:

Aqua (Water); Mentha piperita (Peppermint) leaf water*; Glycerin; Caffeine; Bentonite; Helianthus annuus (Sun ower) seed oil; Squalane; Coffea arabica (Coffee) seed extract*; Ananas sativus (Pineapple) fruit extract*; Aloe barbadensis leaf juice powder*; Lilium candidum ower extract; Citrus aurantium dulcis (Orange) peel oil*; Citrus limon (Lemon) peel oil*; Rosmarinus of cinalis (Rosemary) leaf oil*; Aesculus hippocastanum (Horse chestnut) seed extract*; Chondrus crispus powder; Citrus paradisi (Grapefruit) peel oil*; Citrus nobilis (Mandarin orange) peel oil*; Xanthan Gum; Sodium PCA;Tocopherol; Lecithin; Squalene; Beta-Sitosterol; Quartz; Menthol; Sodium Phytate; Alcohol; Citric Acid; Benzyl Alcohol; Sodium Benzoate; Potassium Sorbate; Dehydroacetic Acid; Limonene; Citral; Linalool. * Ingrediente provenind din agricultura biologică.

Ce să zic. Chiar dacă nu îmi permit să aloc lunar câteva sute de lei pe sedinţe la salon, îmi permit să folosesc o cremă bună, acasă, pentru a aduce un beneficii aspectului fizic. Măcar atât pot să fac şi eu pentru a avea o piele frumoasă, cu cât mai puţin strat adipos. Tindem spre zero cu el, tindem spre absolut 🙂

 

Acordaţi atenţie corpului vostru, fiţi frumoase şi încrezătoare! Celulita este, şi ea, şi un detaliu al faptului de a fi femeie 😉 Dar, hai să facem din acest detaliu unul cât mai mic cu putinţă.

 

You might also like

Comments (2)

  • Oana M. 6 ani ago Reply

    Ce fain ai scris. Așa gândesc și eu. Chiar am postat de curând un articol pe blogul meu în care vorbesc cum am slăbit treptat cu ajutorul a 2 aplicatii pt telefon. Parcă ma motivează în fiecare zi să fac mișcare. Cu celulita am probleme și eu. Cel mai groaza îmi e când port pantaloni scurți și costume de baie. Cand eram în România foloseam un gel anticelulitic de la Elmiplant, dar nu am considerat ca a dat vreun rezultat. În schimb după ce am facut scări câteva zile bune la rand, am observat ca celulita se mai estompase. Dar nu a rămas așa mult timp căci după nu m-am mai ținut de sport. Acum beau apă multă, fac ceva sport în fiecare zi(poate mai puțin duminica) și observ o oarecare îmbunătățire a aspectului pielii. Însă celulita nu este dispărută cu totul. Mai degrabă cred ca ar trebui sa o accept ca parte din mine, cum zici și tu. Și ce ciudă îmi este pe bărbați, ca majoritatea dintre ei nu au probleme cu asta.

  • Cristina Dragomir 6 ani ago Reply

    Eu ma bucur ca, dincolo de a prezenta un produs, ai vorbit de intreg cumulul de factori care favorizeaza aparitia celulitei si despre masurile pe care le putem lua pentru a scapa de ea. Nu e suficient sa folosesti un gel, oricat de bun ar fi el. Bravo pentru sinceritate!

Leave a Reply