Unul din tipurile de umplutură pentru pilotă este bumbacul natural. În momentul în care achiziţionează un astfel de articol de lenjerie de pat, lumea se întreabă despre cum trebuie întreţinut acesta.
Mai întâi de toate, trebuie să te familiarizezi cu informaţiile de pe eticheta pilotei. Pe etichetă sunt înscrise toate regulile de curățare, uscare, precum și alte detalii utile privind modul de îngrijire a pilotei.
Datorită tehnologiilor avansate, îngrijirea pilotei din bumbac se poate face și în condiții casnice. Cu alte cuvinte, să speli o pilotă este ca și cum ai spăla, de exemplu, o geacă. O pui în mașina de spălat și…spor!
Condițiile de spălare a pilotei din bumbac în mașina de spălat
Pilota cu umplutură din bumbac poate fi spălată atât manual, cât și automat în mașina de spălat. Multe mașini au un regim special de spălare care se numește ”pilotă” (sau ”cotton”) unde temperatura nu trebuie să depășească 60 °C. La o adică, temperatura la care trebuie spălată pilota este indicată și pe etichetă.
Feedback-urile cumpărătorilor magazinului lenjeriisicuverturi.ro arată că unele pilote pot fi spălate chiar și la 40 °C în mașina de spălat. Acestea nu se vor deforma și nu-și vor pierde culoarea.
Pentru a păstra somptuozitatea umpluturii de bumbac, pilota se va supune în timpul stoarcerii unei viteze de centrifugare redusă, de 600-700 rotații.
Toate pilotele din bumbac sunt cusute după cele mai înalte tehnologii, la mașini de cusut modernizate. Umplutura din bumbac se distinge prin proprietățile sale ecologice, duritate și este hipoalergenică.
Pentru cei predispuși la alergii la lână, la material sintetic, pilota din bumbac este alegerea ideală pentru toate cele patru sezoane! Umplutura din bumbac a pilotei este pieptănată în așa fel încât firele să fie aranjate în lungime, iar aerul să pătrundă mai ușor în material, astfel ca pielea să respire maxim.
Pilotele din bumbac nu formează bobine în interior. Așadar, nu merită să te complici prea mult cu îngrijirea pilotei din bumbac, fiindcă acest accesoriu pentru pat nu este deloc pretențios.
Important este să aerisești pilota în mod regulat (scuturată, întinsă la aer) și să o speli doar atunci când e cazul.
Sursa foto reprezentativa pexels.com, lenjeriisicuverturi.ro
Acest articol este un Guest-Post
Hai sa-ti zic ce problema am eu cu pilotele. Sunt mari (180×200) si nu au loc in cuva. Adica grele nu sunt, masina le-ar tine, numai ca are cuva mica. Nu stiu cum gandesc astia masinile de spalata. Prin urmare, eu spal pilota in cada, ca la tara. Pun apa, detergent, si intru si joc cu picioarele pe ea. Cu ocazia asta imi curat si calcaiele.