Tot mai mulți oameni au început să își îndrepte atenția către domeniul agricol, înființarea unei ferme fiind o soluție excelentă pentru toți cei care vor să se retragă la țară și să dezvolte o afacere de familie. Totuși, motivul principal pentru care din ce în ce mai mulți afaceriști își doresc o astfel de gospodărie este acela că, în acest mod, pot beneficia de produse alimentare proaspete, având garanția că toată hrana pe care o consumă este naturală și sănătoasă.
Îți dorești și tu să deschizi o fermă și nu ai idee cu ce să începi?
În primul rând, trebuie să știi că poți obține finanțare prin accesarea fondurilor europene.
În al doilea rând, trebuie să acorzi o importanță deosebită câtorva pași fundamentali, care te vor ajută să obții ceea ce îți dorești.
Iată ce trebuie să faci pentru a deschide o fermă prosperă:
1. Stabilirea unui plan de afaceri
La fel ca în orice alt domeniu, înainte de a deschide propriu-zis o afacere, ai nevoie de un plan bine pus la punct. Pentru început, este necesar să te înscrii ca PFA, asociație familială sau societate comercială. Apoi, va trebui să stabilești exact ce tip de animale vei crește și care vor fi serviciile pe care le vei oferi în funcție de acest lucru (vânzarea de carne, lapte, blană etc.). De asemenea, un aspect foarte important pe care nu trebuie să îl neglijezi îl reprezintă partea de marketing, pentru care va trebui să ai în vedere potențialii clienți, dar și concurența.
2. Identificarea zonei unde se va desfășura activitatea
Următorul pas în acest demers este stabilirea locației în care îți vei desfășura activitatea. Atunci când alegi zona, încearcă să ții cont atât de vegetație, cât și de topografica. În plus, pentru a avea o fermă prosperă este esențial să găsești un loc potrivit pentru o astfel de activitate, care să fie accesibil și, cel mai important, care să fie în conformitate cu nevoile și gusturile tale.
3. Certificat de urbanism
După ce ai ales locația, este necesar să stabilești ce structuri trebuie dărâmate sau construite. În mod evident, animalele pe care le vei crește vor avea nevoie de un adăpost care să le ofere condițiile de mediu optime, pentru a nu fi afectate nici de căldură, nici de precipitații. Odată ce te-ai decis în acest sens, află despre acte necesare pentru certificat de urbanism pe www.cityconsinv.ro și obține autorizațiile cu ajutorul experților. Aceasta este variantă ideală pentru a economisi timp și pentru a intra rapid în posesia actelor de care ai nevoie pentru a demola sau construi.
4. Achiziționarea echipamentelor necesare
Bineînțeles, ferma nu poate funcționa fără echipamente profesionale, care să îți ușureze munca și care să te ajute să crești și să exploatezi animalele. Pentru a avea parte de utilaje de cea mai înaltă calitate, alege de AICI tot ce ai nevoie, la un preț convenabil.
5. Structura de personal
Oricât de entuziasmat ai fi cu noua ta afacere, este clar că nu vei putea face față tuturor sarcinilor de unul singur. Așadar, cel mai probabil vei avea nevoie de un administrator, un economist și de câțiva îngrijitori, în funcție de numărul de animale care se află în fermă.
6. Sterilizarea animalelor de companie
În cazul în care ai unul sau mai multe animale de companie, ar trebui să iei în considerare sterilizarea sau castrarea lor, pentru a reduce riscul apariției infecțiilor și al bolilor fatale, care ar putea să afecteze toate celelalte animale pe care le deții. În acest proces, poți apela cu încredere la http://www.cherryvet.ro/castrare-si-sterilizare/, cea mai bună clinică veterinară.
cu ocazia asta i-ai speriat pe cei care credeau ca, daca isi cumpara 10 vaci, maine au ferma :)) nimic nu e usor in tara asta. Bine macar ca exista firme serioase care sa faca procesul mai putin dureros.