Cum să alegi cel mai bun scaun de masă pentru bebelușul tău

scaun de masa pentru bebelusi

Când se apropie ora mesei, asigură-i bebelușului tău confortul și siguranța necesare cu ajutorul unui scaun de masa bebe care să se potrivească perfect nevoilor voastre. Dar cum îl alegi pe cel potrivit?

Răspunsurile la întrebările de mai jos o să vă ajute, cu siguranță.

Ce fel de scăunele de masă există?

Scaun de masă din plastic cu cadru din metal

 Un avantaj al acestui tip de scăunel este prețul destul de redus, greutate mică care conduce de asemenea la o manevrabilitate bună, ţinând cont că poate fi mutat şi pliat ușor.

• Scaun de masă din lemn

Acest tip de scaun oferă o mai mare siguranță copilaşului fiind mult mai stabil, dar în același timp este mult mai greu de manevrat, neavând anumite caracteristici de care beneficiază cele din plastic cu cadru de metal.

• Scăunele transformabile

Sunt extrem de apreciate de părinții care au nevoie de un scaun de masă, dar care nu știu ce să facă cu acesta după ce copilul nu mai are nevoie de el. Un scaun masă transformabil poate fi utilizat chiar și după ce copilul a crescut, atât pentru a servi masa, cât și pentru clipele în care acesta se joacă. Scaunele de masă multifuncționale pot fi utilizate atât pe post de scaun de masă, cât și pe post de măsuță cu scaun. Vârsta minimă recomandată pentru utilizarea acestor scaunele de masă transformabile este de 6 luni.

• Scaunul masa înălțător

Este perfect pentru părinții activi, care nu petrec fiecare zi sau seara acasă, deoarece le permite acestora să îl ia cu ei oriunde. Un booster masă îl ajută pe cel mic să servească masa oriunde ar fi, deoarece se potrivește oricărui tip de scaun și se prinde de acesta cu ajutorul centurilor sau al altui mecanism de prindere. Într-un inaltator scaun masa, copilul poate să stea confortabil, în siguranță și liniștit, deoarece, indiferent de locul în care s-ar afla, el ştie că este în scăunelul său.

Când este bebe pregătit pentru un scăunel de masă?

scaun de masa pentru bebelusi
Când bebelușul poate sta în şezut pe cont propriu și mănâncă alimente solide – de obicei, între 4 și 6 luni – este timpul să adăugați un scaun de masă pentru bebeluşi la decorul dumneavoastră din bucătărie.

Este ușor de utilizat ?

Este important sa găsiţi un scaunel de masă cu o tavă pe care îl puteți manevra cu o singură mână. Uitați-vă la curelele scaunelor pentru a vedea dacă acestea sunt simple în modul de inchidere şi deschidere.Folosirea unei centuri in trei sau cinci puncte îl păstrează în siguranță pe bebe. Atunci cand cumperi un astfel de scşunel, trebuie să verifici şi daca este uşor de curatat, dacă se reglează pe înălţime sau daca se pliază fără dificultate prin mişcări rapide.

Este confortabil?

Veți dori ca bebelușul dvs. să rămână așezat pentru o perioadă decentă de timp. Luați în considerare cât de mult spațiu ii este oferit de scăunel. Acesta este bine căptușit? Există un suport pentru picioare? Suportul de picioare se poate bloca pe mai multe nivele ?

Este ușor de curățat?

Bebelușii sunt cunoscuţi pentru modul lor nu tocmai curăţel de a mânca, ceea ce înseamnă că trebuie să vă gândiți cât vă este de ușor este să curăţați scăunelul după o masă dezordonată. Observaţi dacă perna și rama se potrivesc împreună și imaginaţi-vă un scenariu care implică mere, fructe în general. Cu cât mai puţine cusături și crăpături, cu atât mai bine. O actualizare recentă pentru scaunele de masă o reprezintă încă o tăviţă care se aşază pe cea principală şi care  poate fi îndepărtată uşor pentru a fi curăţată.

 

Acest articol este un Guest-Post

You might also like

Comments (2)

  • Cristina Dragomir 6 ani ago Reply

    Acum cateva luni ma gandeam eu sa ii cumpar unul de lemn nepoatei mele, dar intre timp am ales unul din plastic pentru ca mi s-a parut mai usor de plimbat de colo colo prin casa si mult mai usor de intretinut. Poti sa-l si speli la la nevoie.

    Style 6 ani ago Reply

    Si noi tot pentru unul din plastic am optat, in final. Este mai usor de curatat, in primul rand :-D.

Leave a Reply