Cum să ai grijă de ficatul tău în mod natural

cum să ai grijă de ficatul tău

Ficatul, cel mai greu organ (aprox. 2kg) din corpul nostru, are un rol vital pentru fiecare organism. Este numit şi organul tăcut, iar asta fiindcă afecţiunile hepatice care îl pot împânzi sunt adesea asimptomatice. Nu oferă semne de avertizare când ceva nu funcţionează tocmai cum ar trebui, decât atunci când este prea târziu.

Ficatul este extraordinar mai ales datorită capacităţii sale de regenerare şi de rezistenţă.

Trebuie amintit faptul că ficatul este întotdeauna la datorie. Responsabil de îndeplinirea funcţiilor metabolice şi de producerea bilei, ficatul este precum un filtru care elimină sau neutralizează toxinele din sânge. Prin urmare, acţiunii sale i se datorează o bună parte din imunitatea corpului.

Cu toate acestea, organul tăcut are limitele sale. Nu de puţine ori efectele antibioticelor, alcoolului şi/sau cele ale unei alimentaţii dezordonate, cu multe grăsimi, mult prea procesate, îşi spun cuvântul. Ficatul gras sau steatoza hepatică este una dintre afecţiunile cele mai populare care implică o perturbare a funcţiilor normale ale ficatului. Este acel moment când, ficatul în loc să respingă toxinele, le asimilează.

Una dintre cele mai la îndemână soluţii pentru prevenirea afecţiunilor hepatice o reprezintă curele de detoxifiere. Acestea se traduc prin anumite perioade din an în care limităm (sau renunţăm) la consumul de alimente bogate în grăsimi saturate, la produsele procesate, la dulciuri, alcool etc.

Se recomandă, de ce nu, urmarea unui tratament blând, fără efecte adverse, cu suplimente alimentare care purifică ficatul şi-i ajută funcţionarea. Unul dintre acestea este LIVECOM de la Ayurmed.

Siropul Livecom comercializat de Ayurmed este un supliment alimentar NATURAL compus dintr-un complex de plante indiene.

LIVECOM contribuie la sănătatea ficatului!

 • are acţiune hepatoprotectoare şi de regenerare;
 • drenează şi detoxifiază căile hepato-biliare;
 • potrivit ca adjuvant în hepatite, intoxicaţii;
 • tonic general, antioxidant, contribuie la ameliorarea stării generale în condiţii de convalescenţă, oboseală, stres

Produsul este compus din următoarele ingrediente cu dozajele aferente: 

 • Picrorhiza kurroa (Kutki), rădăcină (4:1) 100 mg
 • Terminalia chebula (Haritaki), fructe (4:1) 100 mg
 • Andrographis paniculata (Kalmegh), părți aeriene (10:1) 100 mg
 • Boerhavia diffusa (Puvernava), rădăcină (8:1) 50 mg
 • Ecliptă albă (Bhringraj), părți aeriene (10:1) 50 mg
 • Phyllanthus urinaria (Bhumyamlaki), părți aeriene (10:1) 50 mg
 • Tinospora cordifolia (Giloy), tulpina (10:1) 50 mg
 • Emblica officinalis (Amla), fructe (4:1) 50 mg
 • Tecoma undulata (Rohida), scoarță (13:1) 50 mg
 • Fumaria officinalis (Fumăriță), părți aeriene (10:1) 50 mg
 • Silybum marianum (Armurariul), fructe (4:1) 50 mg
 • Aloe barbadensis (Aloe), frunze (3:1) 50 mg
 • Benzoat de sodiu* (conservant) 25 mg
 • Zahăr** 2400 mg
 • Apă demineralizată până la 5 ml

*Benzoat de sodiu, E211, conservant care se găseşte în mod natural în compoziția fructelor de pădure, coacăze, prune, corcodușe, cireșe și mere.

Testez LIVECOM sirop cu zahăr de la Ayurmed

cum să ai grijă de ficatul tău

Am primit produsul în urmă cu două săptămâni şi am considerat că imediat după trecerea sărbătorilor pascale va fi optim să încep o cură cu acest produs. Oricât de bine ne-am simţi, în aparenţă, cred că prea puţini avem o sănătate de fier 100%.

Ştiaţi că atunci când vreţi să începeţi un regim pentru eliminarea unor kilograme, se impune o detoxifiere prealabilă?

V-aţi gândit că, atunci când rezultatele unei diete întârzie să apară, poate fi şi din cauza faptului că aţi sărit peste etapa de drenare a toxinelor din organism?

Balonarea, tranzitul lent, starea de apatie/oboseală sunt posibile efecte ale unei funcţionări îngreunate, defectuoase a ficatului. Curăţarea organismului de toxine este, deci, esenţială. Totul porneşte de la FICAT.

De la această premiză am pornit şi eu când am decis să încep un tratament cu Livecom.  1 sau 2 linguriţe pe zi, luate cu 30 de minute înainte de mesele principale, este doza recomandată pe care am respectat-o. În asociere cu o alimentaţie cât mai puţin procesată, cât mai puţine grăsimi animale şi dulciuri rafinate, cu minim 45 de minute de mişcare zilnic, sunt pe drumul cel bun în care vreau să devin cea mai bună varianta a mea. Aceea care se simte plină de vitalitate, cu o digestie optima şi un abdomen plat. Nu vorbesc despre o dietă în adevăratul sens al cuvântului, ci despre un stil alimentar care presupune să mănânci sănătos şi bine, dar totuşi cumpătat. Înfometarea nu mai este de mult o soluţie la modă!

Livecom sirop se prezintă sub forma unui flacon din sticlă de 100 de ml. Pentru a simţi ceva efecte, se recomandă adminstrarea acestuia pentru o perioadă de minim 1 lună, maxim 3 luni.

În cazul în care vă preocupă faptul că produsul conţine zahăr, puteţi opta pentru varianta fără zahăr, tot sirop sau pentru cea sub formă de tablete (Livecom Tab).

În această perioadă, produsul Livecom sirop este disponibil pe website-ul Ayurmed la un preţ special de sub 10 lei.

Pentru final, am lăsat o curiozitate drăguţă despre marele şi greul organ care tace şi face.

Probabil unicul organ în cinstea căruia a fost ridicat, la propriu, un monument. În anul 1987, în nordul Spaniei (Balen), a fost inaugurat monumentul care întruchipează un ficat alcoolic. Ideea aparţine unui medic şi are un unic scop: acela de a-i face pe cei care îl vor vedea să conştientizeze efectele alcoolului în exces asupra ficatului. 

Până la urmă, orice exces îşi pune amprenta asupra ficatului, iar asta mai devreme sau mai târziu.

În speranţa că am oferit un răspuns întrebării articolului Cum să ai grijă de ficatul tău în mod natural?, vă doresc un… ficat sănătos!

Apreciaţi sănătatea şi preveniţi posibilele afecţiuni hepatice prin cele mai sănătoase alegeri! Aveţi grijă de ficatul vostru…este mai mult decât esenţial.

You might also like

Comments (4)

 • Cristina Dragomir 6 ani ago Reply

  Eu am incercat Livecom pastile si ce nu mi-a placut e ca trebuie sa inghit mai multe pilule pe zi. Cred ca m-as impaca mai bine cu varianta sirop.

  Camelia 6 ani ago Reply

  În fond e cam acelaşi lucru, atâta că o fi pe fond psihic ceva. Cu pilule merge mai repede, cu sirop trebuie să murdăresc linguriţa. :-))

 • o femeie 6 ani ago Reply

  iti faci analize dupa, sa vezi eficacitatea? Sa ne zici si noua daca se imbunatatesc rezultatele…
  (eu nu suport inghiti pastile, asa ca ideea de sirop imi surade, pana acum am introdus anumite plante in alimentatie care ar avea rol de ‘usurare’ a functiei hepatice)

 • […] Citeşte şi: Cum să ai grijă de ficatul tău în mod natural […]

Leave a Reply