Cum alegem cel mai bun soundbar pentru sufrageria noastră?

cum alegi un soundbar bun

Atunci când ne cumpărăm un televizor cu diagonală mare sunt sigur că ne gândim la posibilitatea de a avea un „cinematograf” în sufrageria proprie. Acest lucru înseamnă și un sunet puternic și de calitate.

Prima opțiune pentru o mare parte dintre noi este un sistem 5.1. Dar ce ne facem în cazul în care camera noastră este prea mică pentru a amplasa în mod optim sateliții sistemului. Dar dacă bugetul nostru este unul redus?

Cel mai bun soundbar trebuie să aibă combinația optimă de difuzoare

În aceste situații nu trebuie să ne facem mari probleme, deoarece tehnica modernă ne vine în ajutor cu o variantă la fel de bună dar mult mai ieftină: un soundbar.

Cel mai bun soundbar este mult mai ușor de ales față de un sistem (deja devenit clasic) 5.1, deoarece nu trebuie decât să fim atenți la câteva caracteristici (în acest sens ne pot ajuta și ghidurile specializate de cumpărături, https://www.ieftinesibune.ro/electronice/cum-alegem-cel-mai-bun-soundbar-pentru-noi/ spre exemplu).

În primul rând ar trebui să ne asigurăm că soundbar-ul nostru conține combinația ideală de difuzoare, iar când spun acest lucru mă gândesc la recomandările specialiștilor. Aceștia ne transmit că cel mai bun soundbar va include un subwoofer, două boxe mid range și alte două boxe tweeter.

În ultima perioadă clienții au început să ceară bași mult mai puternici și mai profunzi. Astfel, producătorii au „scos” practic difuzorul subwooferului din construcția soundbar-ului și au început să ofere un subwoofer separat.

Aceasta înseamnă mai multă putere și profunzime. În plus, efectele sonore obținute de către un soundbar se apropie puțin mai mult de sunetele din cinematografe.

Puterea soundbar-ului trebuie ajustată la dimensiunile sufrageriei noastre.
Formatele de redare sunt deosebit de importante, deoarece astfel ne vom asigura că vom putea reda sunetele de la mai multe device-uri. Cel mai bun soundbar va reda obligatoriu formatele WAV, MP3, FLAC, AAC și WAV.

Pentru a ne asigura că vom putea reda sunetul la adevărata identitate este bina să căutăm un soundbar cu amplificare digitală. Dacă suntem foarte pretențioși și ne dorim un sunet care să ne lovească pur și simplu în „plex” este bine să căutăm un produs care să includă un amplificator acustic.

Putere

Puterea este încă un element la care este necesar să fim atenți în momentul în care ne vom cumpăra produsul dorit. Nu trebuie să ne lăsăm cuprinși de euforia ”mai mare este mai bun”, deoarece degeaba vom cumpăra un soundbar de 400 de wați dacă nu îl putem folosi la capacitate maximă.
Puterea celui mai bun soundbar va fi adaptată la dimensiunea camerei noastre, iar în acest caz vom avea supriza de a constata că numai 100 de wați ne vor fi suficienți.

Conectică

Conectica este un element destul de important în alegerea noastră, deoarece cu cât vom avea mai mulți conectori cu atât ne vor crește șansele de a conecta soundbar-ul la mai multe dispozitive.

Celui mai bun soundbar nu trebuie să îi lipsească un port HDMI, porturi USB 2.0 și USB 3.0, Audio Optic In sau Audio Optic.

Autonomie

Autonomia este din ce în ce mai importantă astăzi. Acest lucru înseamnă că unui soundbar de calitate nu ar trebui să îi lipsească posibilitatea conectării wi – fi sau bluetooth cu o tabletă sau un smartphone.

Acest articol este un Guest-Post

Citeşte şi alte articole din categoria Diverse

You might also like

1 Comment

  • Cristina Dragomir 6 ani ago Reply

    Inițial și noi am vrut să cumpărăm un sistem Home Cinema Sau măcar un astfel de sau un soundbar, dar de am gândit la investiția este zadarnică de vreme ce noi locuim mai multe persoane în casă și oricum ne uitam mereu la filme cu sonorul aproape de minim.

Leave a Reply