Cremă după plajă? Iată de ce ar trebui să o folosești

Când ne gândim la soare, prima imagine care ne vine inevitabil în minte este aceea a unui bronz perfect. O piele frumos arămie măgulește orice corp scoțându-l și mai tare în evidență în sezonul estival, trebuie să recunoaștem asta.

Dacă produsele cu factor de protecție solară sunt intens folosite pe timp de vară, am impresia că nu prea putem spune același lucru și despre produsele destinate DUPĂ expunerea la soare. Pielea trebuie protejată corespunzător în sensul evitării tuturor neplăcerilor cauzate de soare, însă acest lucru nu se rezumă doar la aplicarea unei loțiuni cu SPF. Protecția après-soleil este și ea una importantă dat fiind faptul că vine în completarea rutinii de îngrijire a pielii după ce revenim de la plajă.

De ce este necesar să folosești cremă după soare?

HIDRATARE

Oricine știe că, în timpul verii, nevoia de hidratare a organismului este mai ridicată decât în alte sezoane. Petrecerea timpului în soare, pe un șezlong, vine ea ca un răsfăț, dar vine și cu senzația firească de cald, transpirație (adesea imperceptibile). La finalul unei astfel de zile, pielea și întregul nostru corp se resimt. Apare o altă senzație: de piele uscată, fierbinte, care strânge pe alocuri (depinde de cât de puternic a fost soarele). Este unul dintre motivele esențiale pentru a apela la un produs special conceput pentru utilizarea după plajă. Alege ingredientele cât mai naturale, cu substanțe intens hidratante și hrănitoare, cum ar fi untul de karité, ceramide, aloe vera sau chiar acid hialuronic.

REPARARE

Ultravioletele nu mai sunt ce au fost cândva, iar acest lucru se datorează intensei activități solare care face ca radiațiile să fie din ce în ce mai agresive. Protecția SPF este esențială, după cum la fel de importantă este și expunerea la soare pe timp de vară în anumite intervale orare de care auzim frecvent (în cursul dimineții și dupa orele 16h00). Cu toate acestea, soarele lasă nu de puține ori urme.

Constatăm că deși am folosit o cremă cu protecție, pielea începe să se cojească la câteva zile după dobândirea bronzului dorit. Tocmai din acest motiv, nu întârzia cu aplicarea cremei după soare. Aceasta va contribui la repararea neplăcerilor cauzate de soare și de radicalii liberi care distrug celulele. Ultravioletele determină eliberarea de radicali liberi în interiorul dermului care, în final, distrug celule. O loțiune după plajă va conține substanțe active antioxidante, vitaminele A, E, C.

Partea tristă este că dacă arsura deja s-a produs, iar pielea este roșie, fierbinte și dureroasă inclusiv la atingerea de cearșaf (cine știe, știe!), efectele și celei mai bune creme după bronzat sunt limitate. Așa că, ai mare grijă cu soarele!

EFECT RĂCORITOR

Soarele înseamnă vitamina D, înseamnă bronz de vacanță și face o combinație perfectă cu nisipul și marea. Cu toate acestea, trebuie să admitem că ne simțim storși de energie la finalul unei zile la soare. Pielea este ușor înfierbântată și caută efectul răcoritor și tonifiant al unui produs pe cinste. Caută un produs după plajă care să conțină pantenol. Pantenolul sau provitamina B5 este un precursor al vitaminei B5. Rolul său cel mai important este de cicatrizate și de regenerare a pielii. Pantenolul calmează, revigorează, are efect anti-inflamator, hidratant și accelerează vindecarea pielii.

Când să aplici o loțiune după plajă?

Cât de repede ai ocazia. După ce ai ajuns în cameră și ai făcut un duș, poți să îți aplici o cantitate generoasă de produs pe toată pielea și să masezi ușor. Pentru un efect reconfortant, poți repeta aplicarea după câteva ore.

Alegerea mea de protecție solară (pre- și post- expunere) din această vară a fost Avène, varianta pentru adulți și copii. Pentru mine am folosit în plus și o cremă de față cu SPF 50. Ne-am bucurat de soare pe nisipul fin al unei plaje din Side (Turcia) la temperaturi de peste 40 de grade (puțin resimțite însă, datorită brizei). Câ despre piele roșie sau arsuri, suntem recunoscători: niciuna. Cu siguranță vom repeta experiența cu proxima ocazie (sperăm să fie la anul).

Tu folosești cremă după plajă?

You might also like

No Comments

Leave a Reply