Se mai sperie românii de creditele rapide online?

creditele rapide online

Piaţa de creditare rapidă din România este într-o expansiune masivă ca urmare a creşterii interesului instituţiilor de tip IFN din mediul internaţional care consideră România ca fiind una dintre pieţele emergente din acest domeniu. În plus, peste 86% dintre români s-au declarat interesaţi de posibilitatea de a-şi acoperi diverse probleme financiare care presupun sume de bani mai mici prin intermediul unui împrumut rapid online, aşa cum reiese din raportul experţilor financiari de la Monily.

Au devenit românii mai responsabili atunci când împrumută bani?

Peste 19% dintre români sunt conştienţi că pot împrumuta bani de la o instituţie nebancară mult mai rapid decât de la o bancă, aşa că soluţia oferită de către companiile de creditare rapidă capătă din ce în ce mai multă consistenţă în rândul românilor.

De altfel, conform părerilor specialiştilor internaţionali Monily, creditele rapide online sunt cea mai accesibilă soluţie atunci când este vorba despre achitarea facturilor restante sau care au un termen presant de achitare, când este vorba despre cheltuieli neprevăzute şi urgenţe, precum costuri medicale, reparaţia maşinii în urma unui accident rutier sau defectarea unui aparat electrocasnic.

Dacă în urmă cu ceva ani, atunci când împrumutul rapid abia apăruse şi era cunoscut drept creditul cu buletinul, românii împrumutau bani fără a se gândi la consecinţe, astăzi aceştia analizează foarte atent modul în care apelează la o astfel de soluţie. Este cât se poate de clar că românii au înţeles că un împrumut rapid generează costuri adiţionale foarte ridicate dacă întreaga procedură nu este verificată şi stabilită în mod corespunzător încă dinainte de a contracta împrumutul.

Mult mai important este faptul că, în cazul unui credit rapid online, toate costurile sunt afişate şi ştiute încă de la început (transparenţa este de 100%), astfel încât solicitantul cunoaşte în totalitate care îi sunt cheltuielile.

Sunt cu adevărat avantajoase creditele rapide online?

Studiile realizate în rândul românilor relevă faptul că 26% dintre aceştia apreciază faptul că instituţiile IFN acordă sume de bani împrumut persoanelor care nu realizează venituri medii şi mari. În plus, 21% dintre români sunt conştienţi că nu ar fi putut obţine bani împrumut de la o bancă datorită sistemului de condiţii restrictive impuse de acestea, aşa că soluţia oferită de către instituţiile nebancare constituie un “balon de oxigen” pentru mulţi dintre cei cu venituri scăzute şi care nu ar fi avut niciodată posibilitatea de a-şi rezolva problemele financiare fără un astfel de ajutor.

Mai sunt românii speriaţi de împrumuturile rapide?

Volumul creditelor rapide acordate în anul 2016 a fost de 1,7 miliarde de Ron, ceea ce înseamnă că românii au apelat masiv la ajutorul companiilor IFN de creditare rapidă. Cu toate că valoarea dobânzii DAE este destul de ridicată (în acest sens a fost elaborată o lege care susţine scăderea valorii dobânzii anuale effective până la un nivel decent), românii au învăţat să împrumute în mod responsabil şi ştiu că rambursarea banilor în termenul prevăzut şi fără să existe întârzieri reprezintă soluţia unei creditări rapide care să fie utile oricărei persoane care are nevoie de bani împrumut.

 

Sursa foto: dreamstime.com

You might also like

Comments (2)

  • mihaelanistor 6 ani ago Reply

    Eu ma feresc de imprumuturi, prefer sa ma intind cat am, doar in cazuri exceptionale as apela la credite.

  • Antoaneta 6 ani ago Reply

    Nu cred ca se sperie romanii de credite, cat mai ales ca aleg cu mare grija de unde imprumuta bani, pentru cat timp si mai ales se gandesc de o mie de ori inainte sa aplice pentru un credit de teama ca apoi nu ar putea sa ramburseze

Leave a Reply