Este cunoscut sub numele de „Hoverboard” şi este chiar o tendinţă a momentului în materie de gadget de deplasare. Invenţia i se datorează lui Dean Kamen, inginer şi businessman din New York. Cam asta s-a gândit tipul să facă prin 2001, nebănuind, probabil, succesul răsunător pe care un asemenea aparat l-ar putea avea peste ani.
La origine, actualul Hoverboard s-a numit Hegway HT (human transporter – transportor pentru oameni). Mai apoi, s-a schimbat în Segway PT (personal transporter – transportor personal).
Concret, ce este un Hoverboard?
La propriu vorbind, un hoverboard este o placă de echilibru, un fel de scuter cu auto-echilibrare sau, altfel spus, un Segway dar fără ghidon. Placa dispune de nişte cadre cu pivot în centru. Motorul electric şi senzorii care sunt responsabili de viteză şi de unghiul de înclinare se află în interiorul fiecărei roţi.
Dispozitivul este unul eco-frienly, deci nu reprezintă vreun risc nici pentru oameni, nici pentru mediul înconjurător. Funcţionează electric pe bază de acumulatori Litiu-Ion timp de aproximativ 3-4 ore. Se încarcă simplu şi fără nicio pretenţie: la priză.
Cui se adresează Hoverboard-ul?
Hoverboard-ul este o alegere inspirată pentru persoanele care iubesc mobilitatea şi nu se supun convenţiilor. Este varianta ideală în special pentru citadini. Sătui de aglomeraţiile din oraşe şi de ambuteiajele din trafic, scuterul cu auto-echilibrare este o alternativă potrivită când vrei să te deplasezi eficient şi repede. Sfidezi înghesuiala şi pasajele înguste, croindu-ţi drum prin zone de toate dimensiunile.
Se conduce fără cel mai mic efort fizic, deci adio transpiraţie atunci când te grăbeşti la job, să zicem. Este distractiv să îl iei la plimbare ori să îţi onorezi întâlnirile de peste zi din oraş. Nu te condiţionează la absolut nimic.
Este conceput pentru a fi utilizat de către persoane care au peste 40 de kg, dar care nu depăşesc 120 de kg. Nu vrei să-l strici, bănuim noi.
Copiii îl pot utiliza şi ei, ba chiar există pe piaţă variante adaptate celor mai tineri dintre ei. Totuşi, din raţiuni de securitate, după vârsta de 14-16 ani ar fi cel mai indicat ca placa să fie manevrată independent de către copii.
Abia după ce te vei fi informat cu privire la toate aspectele scuterului cu auto-echilibrare, poţi începe să te orientezi după un hoverboard de vanzare. Pe piaţă găseşti suficiente modele cât să îţi suscite interesul. Acestea diferă atât prin design, cât şi prin caracteristici şi, implicit, preţ.
Cum să te comporţi pe Hoverboard? E chiar atât de dificil de condus?
Nici uşor nu e. Cel puţin, nu din prima. De fapt, dacă nu ai măcar o minimă experienţă cu o trotinetă, s-ar putea să îţi creeze mici dificultăţi.
Câţiva paşi orientativi:
- urci pe placă şi încerci să te menţii cât mai drept posibil, în primă fază;
- o dată ce simţi că te-ai stabilizat, începi să avansezi; lasă-te uşor în faţă şi în spate şi încearcă să simţi cum funcţionează totul;
- pentru a vira la stânga sau la dreapta nu trebuie decât să te laşi uşor cu greutatea pe piciorul stâng respectiv drept.
Regula este cât se poate de logică şi de simplă: menţine-ţi corpul cât mai drept posibil! În caz contrar, rişti să cazi.
Cheia pentru găsirea echilibrului perfect pe un hoverboard este, şi în acest caz, antrenamentul. Cu cât vei exersa mai des, cu atât vei avea mai mari şanse să devii un expert în acest domeniu.
Să recapitulăm…
Ce este, aşadar, un hoverboard?
Nimic mai mult decât un gadget care serveşte la deplasare, un dispozitiv cu un „singur loc”, care îmbină cu succes 3 elemente: stil, design şi high-tech.
No Comments