Crăciunul este magie indiferent de vârstă

decoraţiuni de Crăciun

Cu toate că pare o frază plină de clişee, nu mă sfiesc să o spun încă o dată:

Crăciunul este sărbătoarea mea preferată.

Motivul pentru care îmi este atât de la suflet perioada aceasta din an este acela că îmi aduce aminte de vremea când eram copil. Începeam să simt magia în aer încă de la început de decembrie. Era un miros aparte în tot aerul acela rece! Mă gândeam cu emoţie la Moş Crăciun, la bradul semeţ, cum îşi va aştepta el rândul cuminte în balcon, la masa cu bucate ispititoare, care mai de care. Vedeam deja casa frumos decorată, simţeam mirosul de portocale şi de cozonaci plini cu nucă şi întreaga atmosferă festivă care îmi ofereau nişte senzaţii greu de descris în cuvinte.

Crăciunul meu era, de fiecare dată, pur şi simplu, PERFECT. Cum ai putea să nu îl iubeşti?!

Pregătirile de Crăciun încep din vreme…

În acest an, 2018, Crăciunul meu va ajunge la ediţia cu numărul 33. Însă, simt că sufletul meu nu s-a supus deloc trecerii anilor; a rămas la fel de idealist, de entuziast ca şi odinioară, dornic să se încarce cu magie. Mă întreb, oare doar eu simt un soi de melancolie, atât de profundă, la gândul zilelor care vor urma?

Cum mă pregătesc de Crăciun? Mereu îmi propun să o fac din timp pentru a evita aglomeraţia din ultimul moment.  Apoi, prefer să dau dovadă de selectivitate în alegerea celor mai reprezentative şi frumoase decoraţiuni pentru casa mea.

Coroniţa de Crăciun (M.Christmas White Beauty) e clasică. Agăţată într-un cui mic la uşă, nu este decât un preambul a ceea ce înseamnă decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă. Nu mă pot lipsi de ea, trebuie să fie acolo! Doar, este Crăciun.

decoraţiuni de Crăciun

Păstrez obiectele de decoraţiune interioară de la an la an. Cu toate acestea, parcă niciodată nu sunt suficiente. Mereu văd câte ceva special care merită cumpărat pentru a desăvârşi atmosfera specială de iarnă. 

Aşază Crăciunul peste tot în casa ta!

Auriu sau argintiu?

Am avut dintotdeauna o dilemă serioasă: auriu sau argintiu? Mi-e atât de greu să mă axez pe o tematică anume pe motiv că ambele îmi plac aproape în egală măsură. Auriul emană căldură, linişte, argintiul, ceva mai sobru, conferă prestanţă şi eleganţă. Un lucru e cert: ambele definesc Crăciunul. Tu ce preferi: pe auriu sau pe argintiu?

decoraţiuni de Crăciun

O decoraţiune brăduţ în miniatură (Christmas White Beauty) poate fi aşezată fie pe masă în bucătărie, pe noptieră în dormitor sau în camera celui mic. Contrar opiniilor în materie de asocieri coloristice, nu îmi pare că argintiul cu auriul s-ar afla în dispută. Până la urmă, totul depinde de cum alegi să le pui în valoare şi să le asociezi cu alte culori de sezon.

Pomul de Crăciun: elementul central de sezon

Fiindcă în familie avem şi un junior de doar 3 ani, una dintre atracţiile sale va fi pomul de Crăciun, pe lângă ceea ce se va afla sub acesta. Îmi doresc un brad bogat, semeţ, împodobit cu cele mai surprinzătoare şi strălucitoare ornamente. Culoarea roşie nu poate să lipsească din acest tablou.

decoraţiuni de Crăciun

Masa festivă de Crăciun

decoraţiuni de Crăciun

Crăciunul este un prilej aparte din an în care cuvântele-cheie sunt împreună, familie, linişte. Bucatele speciale sunt de-a dreptul ispititoare, iar decorul bine pus la punct al mesei nu face decât să amplifice starea de magie şi feerie care pluteşte în aer. 

Faţa de masă, şerveţele (Silver Feel) cu motive specifice,  traversa masă White Snowflakes, alături de platoul pe care vor domni multe sortimente de prăjituri sunt elemente sine qua non în cadrul mesei de Crăciun. O decoraţiune sau un aranjament din brad cu lumânări în mijlocul mesei vă vor asigura că totul este deplin şi că farmecul Crăciunului există la orice vârstă. 

decoraţiuni de Crăciun

Dimineţi cu parfum de Crăciun…

Parfumul de Crăciun este, fără îndoială, cel de brad, portocală, scorţişoară şi alte esenţe de iarnă. În timpul sărbătorilor din decembrie simţim un confort aparte când ne vedem înconjuraţi de elemente care definesc şi descriu Crăciunul. Lumânări, steluţe, reni, fulgi de nea, într-o paletă cromatică specifică. Cât de armonios se împleteşte albul cu roşu, nu-i aşa? Eu m-am îndrăgostit de cana Rustic Red Fantasy din care visez deja să îmi beau cafeaua în dimineţile care vor urma.

decoraţiuni de Crăciun

Poate te întrebi unde găseşti toate aceste minunăţii la un loc, ba şi mai mult decât atât. Decoraţiuni interioare de sezon şi multă inspiraţie pentru a-ţi aranja casa cât mai atrăgător găseşti la Nobila Casa. Nobila Casa, un magazin chic care-ţi fură ochii, poate fi găsit şi fizic în 13 oraşe din România. Eu am norocul să fie unul şi în Mall Vivo! Baia Mare.

Întotdeauna, când sunt într-un impas şi nu am idee de ce cadou vreau să cumpăr, intru şi pe la Nobila Casa; şansele să ies cu mâna goală de aici sunt undeva la 25-30%. Sortimentaţia este mai mult decât satisfăcătoare. Şi de această dată, inspiraţia pentru decorul de Crăciun va veni tot de aici. Parcă nu îmi e destul să mă limitez la versiunea online, trebuie să fiu acolo, să pun mâna pe ele.

Spor la cumpărături şi inspiraţie în a vă crea Crăciunul exact aşa cum vă doriţi, pe sufletul vostru! Şi, nu uitaţi nici de cei dragi! Sărbători luminate!

You might also like

No Comments

Leave a Reply