Copilul meu, acelaşi băieţel cu păturică mov

poveşti despre copii

Ştiu că nu am mai scris nimic despre Flaviu de ceva timp. Mai exact, de la acest articol complet dezgolit de când a început grădiniţa. Băieţelul cu păturică mov alias Perfecţiune a rămas acelaşi omuleţ care continuă să îmi facă zilele fericite.

De curând, am trecut la un next level; am scăpat de obsedantul scutec, ceea ce, pentru noi, e lucru mare. Da, adio „Pampers”, adio! Până la apariţia unui eventual frăţior nu mai avem de gând să achiziţionăm aşa ceva. Ce-i drept, era şi timpul, după 3 ani…

Păturica mov şi încă una bordeaux…

Ce a rămas neschimbat în povestea copilului meu este relaţia sa cu păturica din fleece, mai exact păturica mov. Bine, ca să fiu mai exactă, are două astfel de păturici. Una mai moale ca alta. Una din ele, cu care şi doarme, este binecunoscuta păturică mov. Cealaltă, de pe canapeaua din camera de zi, este una bordeaux.

Şi pentru că au fost 3 săptămâni de vacanţă de iarnă, i-am putut observa în această perioadă un nou tabiet. De cum se trezeşte, sare rapid din pat şi, aşa desculţ cum e, fuge în sufragerie pentru a-şi cuibări picioarele sub păturica de aici. Nicio şansă să îi pun nişte ciorapi, fiind totuşi rece. Îi place mult prea tare senzaţia şi, dacă e să fiu sinceră, îl înţeleg. Are cu cine semăna. Ştiu că eu i-am inculcat apetenţa aceasta specială.

Partea nasoală este că îi place să identifice colţurile păturicilor şi să le roadă, în ciuda faptului că avem de mult toţi dinţii în gură. Sunt rezervată în privinţa aceasta, nu ştiu cât de fericit destin vor avea păturile astea. Oricum, m-aş mira să treacă întregi din generaţie în generaţie.

În online, continuă să se caute poveştile frumoase despre copii

În altă ordine de idei…Ce am observat eu de când cu blogul, cu subiectele legate de cei mici. Lumea caută astfel de subiecte, de viaţă, care-i au în prim-plan pe ăştia mici. Remarc, şi nu cu uimire, că se caută cuvintele scrise frumos, emoţionante despre copii, poveştile cu ei, citatare sau aforisme despre copii, gânduri de la mamă înspre copil. Este o probabilitate mare ca persoanele ce ajung la astfel de articole să fie mame. Fiindcă numai după ce devii mamă încep să ţi se schimbe efectiv nişte lucruri în viaţă. Mă refer la acele lucruri…indescriptibile, pe care numai o mămică le poate înţelege.

Şi dacă tot pomeneam de aforisme, am găsit unul pe care simt să vi-l spun acum. Simplu şi sincer, universal valabil în deplină armonie cu realitatea:


“Un copil poate oricănd să-l inveţe pe adult trei lucruri: cum să fie mulţumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată şi cum să ceară cu insistenţă ceea ce îşi doreşte.” – Paulo Coelho

De fapt, putem învăţa mult mai multe lucruri de la cei mici. Piticul meu îmi oferă câte o lecţie de viaţă în fiecare zi. Cât de adorabil este să fii mic!

Sursa foto: unsplash.com

You might also like

Comments (2)

  • Dream big little girl 5 ani ago Reply

    Cei mici sunt adorabili. Toate etapele lor sunt unice si ai dreptate, ne invata foarte multe lucruri❤️

  • Cristina 5 ani ago Reply

    hai ca ati scapat relativ bine de scutec. Unii il ai poarta si la 4 ani sau chiar mai mult, din cate mai aud prin discutiile purtate prin jurul meu. De acum e baiat mare. Sa fiti sanatosi si sa va distrati bine la gradi!

Leave a Reply