Color obsessed? Reguli pentru îngrijirea părului vopsit

îngrijirea părului vopsit

Cred că fiecare dintre noi a comis unele greșeli privind îngrijirea părului vopsit. De fapt, părul vopsit nu este chiar atât de ușor de întreținut (mai ales când nu știi niște lucruri). Am căzut și eu în capcana superficialității îngrijirii părului mulți ani. Nu știam sau nu conștientizam că este important este să folosești produse special concepute pentru părul vopsit. Nu îmi făceam mari griji nici când culoarea începea să se estompeze prematur, că deh… aruncam cel mai adesea vina pe vopsea, și nu pe faptul că poate nu întrețineam eu culoarea cum se cuvine. Uite așa, învățăm… Dacă majoritatea dintre trucurile de mai jos le-am învățat singură și testat de-a lungul vremii, altele mi-au fost oferite de coafeză. Astăzi vreau să împărtășesc și cu voi câteva dintre acestea.

Care este rutina pentru îngrijirea părului vopsit pe care să o adopți?

Se știe că părul colorat est destul de predispus deshidratării, despicării vârfurilor. Unul din cele mai importante gesturi este de a folosit produse adecvate. Da, acele produse care fac parte dintr-o gamă destinată părului vopsit/colorat.

Folosește un șampon și balsam hidratante, preferabil fără sulfați

Șamponul pentru păr vopsit este, aș putea spune, ”hrana” părului vopsit. Îți recomand să alegi un șampon care nu are în compoziția sa sulfați. Suflații cauza principală de deshidratare a părului și de estompare a culorii și strălucirii. Știi, sulfații contribuie la crearea acelei spume savuroase, dar totuși…mai bine nu.

Matrix cosmetics are o linie generoasă de produse profesionale pentru îngrijirea părului vopsit. Flacoanele din această gamă (Total Results) poartă fiecare câte o culoare în funcție de sub-gama din care fac parte. Eu am mizat pe gama Color Obsessed (mov) și am inclus în rutina de îngrijire a părului șamponul și balsamul. Cred că este pentru prima dată de când folosesc temeinic șampon și balsam pentru păr colorat.

Antioxidanții sunt prezenți în șamponul din ambalaj mov de la Color Obsessed și datorită lor culoarea se menține frumos între vopsiri. În plus, formula este îmbogățită cu vitamina E și emolienți care hidratează intens firul de păr. Este cunoscut faptul că vopseaua usucă suplimentar părul, îl lasă mai aspru, și de aceea este important să intervenim cu produse hidratante pentru a-i menține aspectul plăcut.

Șamponul devine cel mai important aliat în menținerea unui păr vopsit cu aspect sănătos. Eu mi-am luat varianta la litru al șamponului Color Obsessed pentru a fi sigură că îmi va ajunge ceva timp.

Atenție la apa fierbinte

Acordă o super importanță temperaturii apei atunci când îți speli părul. Nu spune nimeni să stai cu termometrul lângă tine :-). Secretul este să lași apa doar călduță. Argumentul pentru această idee este că atunci când te speli pe cap cu apă fierbinte cuticula părului se deschide instant lucru care conduce la decolorarea mai rapidă a culorii.

Protejează-ți părul împotriva căldurii aparatelor de styling

În mod asumat și responsabil trebuia să te raportezi și la produsele de styling la temperatură prea ridicată (foehn, placă de îndreptare, ondulator etc.). Temperatura aceea prea ridicată va usuca, va decolora, va degrada în cele din urmă. Mie îmi place să îmi las părul să se usuce natural, în prosop. Înainte de a-l supune căldurii plăcii/ondulatorului, folosesc un spray de protecție termică pe care îl pulverizez pe toată lungimea părului și masez ușor. Mai reduc astfel din riscul de degradare.

Nu uita de masca pentru păr vopsit

Chiar dacă în rutina ta se regăsesc toți pașii descriși până acum, poate că totuși ai uitat de ceva. Sau nu? Masca vine ca prilejul unui moment de răsfăț pentru tine și părul tău. O dată pe săptămână este suficient dacă aplici pe păr o mască-tratament pe care o poți menține până la 30 de minute. Astfel, nuanța părului tău se revigorează, părul este hrănit în profunzime iar după spălare acesta va arăta magnific.

Dacă îți surâde ideea, poți apela la variante naturale, ulei de cocos sau ulei de măsline, nemaipomenite pentru părul vopsit. Aplici uleiul-mască pe părul uscat, de la rădăcină până la vârfuri, lăsând să acționeze. Trebuie să o faci înainte de a-ți spăla părul. Pentru rezultate uimitoare și eficiente, înfășoară-ți părul într-un prosop umed cu apă fierbinte.

Ar mai fi câteva sfaturi, chiar elementare aș spune. Este vorba despre protecția culorii părului pe timp de vară, când ultravioletele își fac puternic simțite efectele. Protecția solară pentru păr prin folosirea produselor de tipul leave-in devin deosebit de utile.

Apoi, protecția împotriva clorului din apa de la piscine (acoperirea capului devine un gest de dorit nu doar pentru întreținerea culorii, dar și pentru sănătate).

Sunt curioasă, tu ce sfat pentru întreținerea părului vopsit îmi poți oferi. Tu cum ai grijă de culoarea părului tău?

You might also like

1 Comment

  • Vio 3 ani ago Reply

    Samponul esential pentru ingrijirea parului. Util articolul. Multu pentru recomandare!

Leave a Reply