Sunt destui cei care au pe cineva plecat în afara granițelor țării. Un părinte sau poate un copil, o persoană apropiată sufletului, cineva drag oricum. Oricum, există cel puțin un om față de care nutrești sentimente de recunoștință și cu care nu ai încetat să păstrezi legătura. Iar asta e minunat.
Indiferent de cât de lungi ar fi uneori distanțele, unele conexiuni sunt inalterabile. Distanța nu desparte oameni, indiferența și uitarea însă da. Vin momente în an și vin ocazii speciale. Acel gen de momente când ne bucurăm de primirea surprinzătoare a unui cadou sau, de ce nu, oferim chiar noi noi unul.
Vreau să îți vorbesc despre cum TREBUIE să procedezi și implicit ce să NU faci dacă intenționezi să trimiți cuiva un pachet în străinătate. Se numește serviciu de coletărie internațională și este, fără îndoială, cea mai bună variantă de a surprinde pe cineva aflat peste hotare. Cu o condiție: să apelezi la o firmă de curierat internațional profesioniști. Dar cum o recunoști?
Cuprins
Nu te grăbi – Cercetează terenul!
Pentru că grijile cotidiene sunt multe în general, se poate întâmpla să lași pe ultim moment toată treaba cu trimisul coletului. Ești mulțumit c-ai găsit rapid o variantă pe Google și ești dispus să rezolvi totul rapid. Nu te pripi! Se poate să fie cu noroc, însă se poate să nu.
Auzisem recent de Eastlines, o firmă care are ca obiect de activitate livrarea coletelor în Anglia. Serviciul este oferit de la ușă la ușă, deci chiar promițător. Am avut curiozitatea să caut mai multe pe subiect. Am aruncat un ochi pe site-ul lor, dar nu m-am oprit aici. Când vine vorba de o documentare din mai multe surse, internetul devine cel mai bun prieten. Am găsit un topic deschis pe softpedia, iar experiențele celor care apelaseră la Eastlines mi-au atras atenția. Nu, nu e totul roz, niciodată nu va fi. Dar contează întotdeauna care este raportul dintre cei mulțumiți și cei dezamăgiți.
Așadar, un research, câteva mărturii și niște indicii te pot ajuta să îți faci oarecum o idee. Prin urmare, să nu faci greșeala de a cădea în capcana încredințării unui colet, indiferent de valoarea sa, pe mâna oricui. Firme sunt multe, nimeni nu contestă aceasta, dar profesioniștii au devenit un fel de piatră rară.
Studiază rubricile esențiale din site
Bineînțeles că primele două informații pe care le cauți sunt invariabil tarifele și timpul de livrare. Cât costă și în cât timp ajunge. Însă, dincolo de acestea două, este absolut necesar să privești cu atenție și alte aspecte. Iată care sunt cele mai importante:
-
ghidul de ambalare
Nu se va ambala oricum și în orice. Pentru că există reguli și este normal să fie așa. Parcurge atent toate punctele ce țin de subiectul ambalare și respectă indicațiile propuse pentru ambalarea interioară și exterioară.
-
lista de restricții
Cu alte cuvinte, ce NU este permis să trimiți. Iar lista de restricții a fost întocmită în conformitate cu normele vamale și legislația în vigoare privind tranzitul internațional al mărfurilor. Clientului îi revine obligația de a respecta toate regulile legate de ce nu este voie să conțină coletul.
-
asigurarea coletului
Este normal ca din moment ce lași în sarcina unui curier să livreze un colet și îl și plătești pentru asta, să te aștepți ca totul să meargă ca pe roate. Însă, pentru a nu fi luat prin surprindere, trebuie să știi și în ce măsură furnizorul răspunde pentru pierderi. Când se compensează și cât se compensează? Ce se întâmplă în caz de deterioare sau de daună totală? sunt întrebări la care găsești obligatoriu răspuns dacă citești întreaga informația dintr-un capăt în altul.
-
calculul greutății taxabile
Este bine să ai de dinainte o idee asupra a cât te va costa trimiterea unui colet. Pentru colete nu grele, dar voluminoase, unde greutatea dimensională depășește greutatea cântărită, stabilirea prețului se face în funcție de factorul volumetric. Aplicând o simplă formulă de calcul, se poate determina greutatea volumetrică. Într-un astfel de caz, costul este calculat ținând cont și de volumul coletului
Utilă este și o rubrică în care ai posibilitatea de a face o simulare și a primi o cotație de preț.
Solicită confirmări verbale
Poate ți-e neclar un anume aspect sau ai o nelămurire legată de restricțiile de conținut, se întâmplă. Nu ezita să dai un telefon și să soliciți lămuriri, confirmări. Trebuie să ai certitudinea că ai lăsat coletul pe mâinile cui trebuie și că niciun incident nu te va lua prin surprindere.
La cât mai multe colete ajunse intacte la destinație!
Sursa foto pixabay.com
No Comments