Ce trebuie să conțină setul complet de îngrijire a dinților

kit de igienă dentară

Ca să îți menții o dantură frumoasă nu este nevoie nici de a face eforturi mărețe, nici de a cheltui prea mulți bani. Cu certitudine, obiceiul de îngrijire a dinților se deprinde rapid și ușor încă din copilărie prin minime reguli de igienă dentară.

Cine nu spărgea bomboane între măsele, copil fiind? Cine își mai amintește ipostaza în care și-a observat prima carie în oglindă? Sau în care a folosit o ață și o ușă ca să curme suferința dințișorului care abia atârna :-)).

Legat de dinți și de stomatologie, în general, unele persoane au avut dintotdeauna o reținere cauzată de teamă. Teama de durere! Dar față de produsele de îngrijire orală, care o fi sentimentul? Statisticile europene arată (din păcate) faptul că România se află pe ultimul loc la consumul de pastă de dinți. Este o realitate. Așa că, să nu ne mirăm dacă în final, teama de durere gândindu-ne la scaunul stomatologului este surclasată de o altfel de teamă. Teama ca portofelul nu poate ține piept rezolvării unor probleme dentare mult prea grave și mult prea amânate.

Revenind, de ce anume este nevoie pentru a ne păstra sănătatea și integritatea dentară? Un stil de viață sănătos, limitarea zahărului? Da, cu siguranță ajută mult, însă acum aș pune acest aspect pe locul II. În prim plan, rămâne strict igiena orală. Știți voi, gestul acela simplu și nepretențios de a-ți peria dinții dimineața și seara.

Ce cuprinde kit-ul necesar pentru întreținerea completă a dinților?

Periuța de dinți: manuală sau electrică

Pe piață, la ora actuală există diverse tipuri de periuțe de dinți. Periuța manuală, o cunoaștem cu toții încă de când ne deprindeam cu periajul dinților. O periuță de dinți electrică vine cu niște trăsături care o fac extrem de eficientă și de confortabil de folosit. Însă, indiferent că mergi pe varianta unei periuțe manuale sau a uneia electrice, important este să te speli corect pe dinți.

Perie dinții cu mișcări scurte, circulare, având grijă să acoperi întreaga suprafață a dinților. Acordă timpul necesar, fără a te grăbi, pentru a parcurge fiecare dinte! Nu uita de limbă și de interiorul obrajilor (care pot reține placă bacteriană și bacterii).

Pasta de dinți

pastă de dinți parodontax sensodyne

În materie de pastă de dinți de asemenea există o mare diversitate. Aproape că pentru orice pastă de dinți s-a conceput o periuță de dinți pe măsură. Important este ca dinții voștri să răspundă pozitiv unui anume produs. Să îi simțiți pe deplin curați trecându-vă limba pe suprafața lor. Să vă convină gustul și aroma pe care o lasă în gură. Că este sau nu o pastă de dinți cu efect de albire. Că este destinată dinților sensibili sau pentru diverse probleme gingivale. Alegerea ei se face în funcție de preferințe și nevoi. Esențial pentru o pastă de dinți este să conțină fluor, fiindcă doar așa atinge scopul: protecție împotriva cariilor și prevenirea tartrului.

Ața dentară

Nu este doar încă un obiect care să dea bine în baie, la oglindă și nici o cheltuială extra. Din păcate, importanța aței dentare este minimalizată și nu toată lumea o include în rutina zilnică. Ața dentară este însă o campioană. Este singura care ajunge în spațiile interdentare atunci când periuța nu reușește. Cu ajutorul ei se îndepărtează resturile alimentare care pot cauza carii și respirație urât mirositoare. În plus, folosirea regulată a aței dentare îndepărtează și din placa bacteriană, care reduce riscul apariției bolilor gingivale. Ața dentară se folosește înaintea periajului efectiv!

Apa de gură

Apa de gură este ultimul pas în rutina de îngrijire orală. Clătirea cu apă de gură timp de câteva secunde contribuie la înlăturarea ultimilor germeni care rămân în urma periajului. O apă de gură eficientă are un puternic efect bacterian, astfel că se elimină riscul formării plăcii și în final a tartrului. Ca bonus, o respirație proaspătă, care poate persista chiar și pe timp de noapte.

Igiena orală este parte a igienei corporale. Este esențială și absolut necesară atât din punct de vedere al sănătății, cât și si estetic, încredere și stimă de sine. Un zâmbet curat va fi întotdeauna în trend, de fapt…poate chiar cel mai frumos accesoriu de la nivelul feței.

You might also like

No Comments

Leave a Reply