Ce sunt fațetele dentare și ce presupune fațetarea dinților?

fatetele dentare

Fațetele dentare sunt acele lucrări protetice cu cel mai mare succes în mascarea unor imperfecțiuni de natură estetică, așadar sunt considerate a fi soluția perfectă pentru a obține un zâmbet la fel de frumos și de strălucitor ca al vedetelor de la Hollywood.

Așadar, aceste „foițe” fine și foarte subțiri, sunt menite să acopere dinții pătați, îngălbeniți, spațiați sau ciobiți, astfel încât să ofere un nou aspect danturii, unul absolut impecabil.

Succesul atât de mare al fațetelor dentare este dat de faptul că acestea sunt complet insesizabile, arată la fel ca smalțul natural și nu afectează deloc vitalitatea dinților, ba dimpotrivă, chiar o conservă.

Pentru toate aceste motive, și nu numai, fațetele dentare sunt cel mai popular tratament de estetică dentară din lume!

Cum se pun fațetele dentare?

Întrucât, în termeni de specialitate, fațetele dentare sunt construcții protetice unidentare, acestea se pun una câte una pe fiecare dinte, iar, de obicei, se optează pentru aplicarea fațetelor pe dinții care compun linia zâmbetului, adică pe cei care se văd cel mai mult.

În termeni populari, acest lucru se numește fațetare a dinților, iar întreaga „operațiune” nu durează mai mult de câteva zile. Acesta este, de altfel, un alt mare avantaj oferit de fațete – faptul că sunt o soluție ultra-rapidă.

Alte beneficii pe care le poți obține prin fațetarea dinților:

  • Necesită o șlefuire minimă a dinților, sau, în cazul anumitor tipuri de fațete, nu dinții nu necesită deloc șlefuire;
  • Nu compromit sănătatea dinților;
  • Protejează dinții și îi întăresc;
  • Nu se pătează, astfel că alimentele precum cafeaua nu vă vor mai da bătăi de cap din punct de vedere al colorării dinților;
  • Sunt extrem de rezistente; de fapt, sunt chiar cea mai bună soluție pe termen lung, putând rezista chiar și peste 15 ani, dacă sunt îngrijite corect.
  • În funcție de clinica la care apelezi pentru fațetarea dinților, poți obține avantaje și în ce privește garanția fațetelor. De exemplu, clinicile Dent Estet din București oferă garanție pe viață pentru diferite lucrări, cu anumite condiții, precum respectarea ședințele periodice de profilaxie, recomandate o dată la 6 luni.

Principalele probleme ce pot fi mascate prin fațetarea dinților

  • Dinții pătați, îngălbeniți, asupra cărora nici cele mai bune tratamente de albire nu-și fac efectul;
  • Dinții cu spații inestetice între ei;
  • Dinții care sunt ciobiți sau tociți;
  • Dinții care sunt ușor înghesuiți.

Ce preț au fațetele dentare?

Având în vedere naturalețea pe care o oferă fațetele dentare, materialele din care acestea sunt realizate nu sunt tocmai cele mai ieftine. De asemenea, experiența tehnicianului care le realizează are, și ea, o contribuție considerabilă în stabilirea prețului.

Asta nu înseamnă, însă, că raportul dintre efectul obținut prin fațetarea dinților și costul unei astfel de lucrări nu este unul just.  În medie, prețul unei fațete dentare oscilează între suma de 2.000 lei și cea de 1.000 euro. În plus, având în vedere faptul că o astfel de lucrare este atât de rezistentă în timp, raportul dintre calitate și preț este considerat unul echilibrat.

Sursa foto: dantura femeie via shutterstock.com

You might also like

Comments (3)

Leave a Reply