Când spunem implant dentar, ne referim la o tehnică stomatologică modernă menită să înlăture anumite complexe. Complexe care ţin de o dantură departe de a fi perfectă ca urmare a pierderii unuia sau mai multor dinţi. Zâmbetul reprezintă cartea de vizită a oricui, iar dantura este primul element care sare în ochi, fie că ne dorim, fie că nu. Un zâmbet sănătos, curat şi frumos readuce încrederea în sine şi poartă contribuţia sa la succesul general.
Când se impune un implant dentar?
Doare intervenţia în sine? Dar post-operator?
Cât costă?
Care sunt avantajele acestuia?
Vă invit să aflaţi toate răspunsurile în rândurile următoare.
Concret, un IMPLANT DENTAR este…
…un şurub metalic din titan care este fixat chirurgical în osul maxilar şi care va funcţiona exact ca o rădăcină artificială. Deci, scopul intervenţiei este acela de a crea o rădăcină artificială ca structură de sprijin pentru viitoarea coroană dentară. Ulterior, după 3-6 luni dacă şi după ce implantul se va fi integrat în os (osteointegrare) se va monta o coroană dentară din ceramică sau o punte dentară, după caz.
Implantul dentar poate fi o opţiune într-una din următoarele situaţii:
- aţi pierdut unul sau mai mulţi dinţi şi doriţi reînlocuirea lor;
- nu doriţi şlefuirea dinţilor vecini, în cazul unei lucrări clasice de montare a unei punţi;
- nu doriţi să purtaţi sau nu toleraţi o proteză acrilică;
- doriţi un rezultat cât mai confortabil şi mai estetic şi, desigur, rezistent în timp;
Pacienţii susţin că operaţia nu este mai dureroasă decât extracţia unei măsele
Să nu rămânem în negura timpului şi robi ai fobiei faţă de stomatolog. Astăzi, graţie noilor metode şi tehnici de anesteziere, prea puţin mai putem vorbi de o adevărată durere la dentist. Aşa că, frica de dentist este complet inutilă şi nejustificată. Anestezicul administrat nu lasă loc de vreo durere sau jenă, astfel că în timpul intervenţiei pacientul este complet conştient şi în măsură să coopereze cu medicul. Cei care au trecut deja printr-o asemenea experienţă, de inserare de implant, au afirmat că disconfortul resimţit este acelaşi/mai mic decât în cazul unei extracţii dentare. Din punct de vedere post-operator se poate resimţi o oarecare jenă ca urmare a efectului anesteziei. Dupa 48h, însă, totul revine la normal.
Cât costă un implant dentar?
Inserţia unui implant dentar se ridică la o sumă de aproximativ 500€ căreia i se adaugă preţul coroanei, al controlului. Pentru că fiecare etapă are un peţ anume, trebuie să discutaţi de la început cu medicul dumneavoastră toate aceste aspecte. Evident, costul total poate varia de la pacient la pacient, coordonatele fiind date de fiecare caz în parte.
În capitală există o sumedenie de cabinete stomatologice unde se pot realiza de la simple intervenţii dentare, până la lucrări complexe de protetică dentară.
Dacă optaţi pentru o clinica stomatologica in Bucuresti preferabil este să îi analizaţi şi referinţele, vechimea pe piaţă, serviciile oferite. Căutaţi, de asemenea, recomandări şi testimoniale. Informaţi-vă în detaliu înainte de a vă alege stomatologul. În special dacă problemele nu se rezumă doar la nişte banale carii. Acest lucru este valabil şi în cazul în care este necesară, de exemplu, o extractie masea de minte, situaţie în care trebuie să intervină un chirurg specializat în chirurgie maxilo-facială.
Avantaje
Un implant dentar are mult mai multe avantaje faţă de orice altă soluţie de reînlocuire a dinţilor lipsă. Printre aceste avantaje se pot enumera doar câteva, şi anume:
- implanturile funcţionează natural exact ca şi rădăcinile naturale care susţin dinţii propii, sănătoşi;
- materialele din care sunt realizate implanturile (cel mai adesea, titan, dar uneori şi zirconiu) sunt biocompatibile şi au o mare rezistenţă în timp;
- în caz de implant, nu este necesară sacrificarea / şflefuirea dinţilor vecini, sănătoşi;
- volumul osos de păstrează, nu se pierde masă oasă şi chiar este stimulată creşterea;
- în vreme ce o punte dentară trebuie schimbată o dată la 6-7 ani, implantul poate rezista între 10-30 de ani (în funcţie şi de igiena dentară practicată);
Ideal ar fi să nu avem nevoie de implanturi, iar dacă este cazul, să se întâmple cât mai târziu. Dinţii naturali sunt nepreţuiţi, sunt unici, aşa că… păstraţi-i cât mai mult timp printr-o igienă riguroasă corectă şi vizite cu regularitate, de 2 ori pe an, la medicul stomatolog.
Citeşte şi: Ce sunt faţetele dentare şi ce presupune faţetarea dinţilor?
Foarte tare articolul, multumesc pentru postare.
Intr-adevar, foarte educativ, mi-a placut.