Femeile visează, adesea, la lucruri perfecte: silueta perfectă, rochia perfectă, baia perfectă, bărbatul perfect. Cred că, undeva, în codul lor genetic, exista această predispoziție.
Astfel că femeia găsește cât se poate de normal să:
- își dorească să mănânce multă ciocolată în timp ce-și etalează un fizic „belea”;
- se bucure de un șifonier plin de haine atractive, de încălțăminte de la 50 de perechi în sus, de bijuterii și parfumuri;
- fie iubită, alintată, îngrijită, adorată de un bărbat serios, cu picioarele pe pământ, frumos din cale afară, fidel, amuzant și tandru;
- aibă o casă ca-n Dallas care să nu se murdărească niciodată;
- din repertoriul anterior, femeia își dorește să dețină baia perfectă: spațioasă, în nuanțele favorite, mobilată ca-n vise și cu instalații care să nu se defecteze prea des;
- lista poate continua, întrucât x tinde către infinit.
Recunosc că și eu m-am gândit de cel puțin de 20 de ori până acum la fiecare dintre punctele enumerate anterior. Concluzia la care am ajuns, chiar de mai bine de 20 de ori, este că perfecțiunea nu există. Există însă tendința către perfecționare, ceea ce e un lucru realizabil și dovedit că funcționează. Fiindcă ar fi trist să ne plafonăm și să ne mulțumim doar cu ce avem într-un moment sau altul.
Astăzi este vorba despre baia ideală, ideală în accepțiunea mea, poate și a ta. Despre baia în care mă simt confortabil, minunat, locul în care închid ușa cu cheia după mine și mă simt în largul largurilor. Baia în care mi-e drag să intru, mai ales dacă știu că mi-am pus amprenta pentru ca aceasta să arate cât mai bine. Aceasta este baia perfectă! Nici mai mult, nici mai puțin.
Și în această zonă a locuinței, alegerea unui mobilier baie select, elegant ori practic, din material rezistent și cu o cromatică plăcută reprezintă un aspect important. Dincolo de partea tehnică care ține de instalații și care, cu certitudine, este esențială, ceea ce contează încă este estetica și utilitatea camerei de baie.
CROMATICA ÎN BAIA PERFECTĂ
De la nuanțe naturale, pale până la culori puternice și contraste, cromatica aleasă trebuie să ne inducă o stare de bine și de relaxare. Imaginați-vă cât poate fi de plăcută o baie caldă, prelungită, după o zi obositoare la serviciu.
FUNCȚIONALITATE
În funcție de preferințe și de necesitate, puteți alege să mobilați camera de baie cu mai multe corpuri (inclusiv suspendate) de orice dimensiune. Varietatea disponibilă vă dă ocazia să alegeți chiar seturi a câte 3, 4 sau 5 piese, din materialul și designul dorite. Indiferent de stilul pentru care optați -minimalist, vintage, elegant-, trebuie să știți că investiția o faceți pe termen lung. Este important să vă ghidați după calitate și să alegeți ceea ce vă place și nu ceea este mai ieftin.
OGLINDĂ, OGLINJOARĂ…
Cum ar fi aia o casă fără oglinzi? Ba mai mult, o baie fără oglindă? Un vis urât, nu-i așa? În intimitatea camerei de baie, puteți da frâu liber oricărei fantezii, așa că niște pereți „tapetați” cu oglinzi ar fi de ordinul fantasticului. Dulapurile pentru baie sunt, de obicei, prevăzute cu oglinzi. Dacă sunteți o împătimită a oglinzilor, așa ca mine, nu stați pe gânduri în a alege ceva mare în care să vă reflectați splendoarea în scară naturală. În plus, oglinzile mari vor da și senzația de spațiu. Poate optați și pentru o oglindă mobilă, pentru detalii, sau pentru una iluminată, de ce nu. Nu veți regreta alegerea atunci când va trebui să vă aplicați linia de tuș!
LAVOAR CLASIC sau…?
Din nou, alegerea este una dificilă. Desigur că tradiționaliștii vor opta pentru lavoarul clasic. Vă puteți orienta către lavoar din marmură artificială, porțelanată, ceramică sau sticlă. Ca design, aveți o paletă de forme geometrice: de la rotund până la pătrat sau rectangular. Dimensiunea depinde și ea de preferințele viitorului utilizator.
Pentru voi ce înseamnă baia perfectă?
No Comments