Câte grame are o clipă de fericire?

miere de albine polifloră

Fericirea este atât de efemeră precum e viaţa unui fluture…care durează puţin, ca regulă generală. Poate fi un moment, un surâs, o stare. O căutăm mult şi des. Este uşor de recunoscut pentru că este dulce. Dulce ca şi mierea.

Miere Roua Florilor pentru ceai şi cafea, gata porţionată, de la Apidava

Zilele trecute, echipa de miere 🙂 de la Apidava mi-a trimis o cutie pentru 50 de momente dulci şi ţin să mulţumesc pentru asta. 50 de pliculeţe cu miere polifloră, optim porţionate, gata pregătite pentru a fi adăugate în ceai, cafea sau lapte. Perfecte pentru a crea momente dulci pentru cei mici şi cei mari.

Dar, hai s-o lămurim: câte grame are o clipă de fericire?

Răspunsul este 15. 15 grame. Atâta cântăreşte un stick de miere polifloră Roua Florilor. Pare puţin, dar e suficient. E o doză numai bună pentru a te bucura de un moment dulce şi sănătos.

Cu toate că, asta se ştie, mierea are un aport caloric superior zahărului, nimeni nu îi poate nega virtuţile. Plină de antioxidanţi şi de calităţi incontestabile pentru organism, mierea este şi un elixir al tinereţii. Că o aplici pe faţă sau că te bucuri de gustul ei, efectele sunt simţite pe deplin. Cât despre părţile sale negative, eu nu am auzit să fi făcut vreodată un rău cuiva.

1 linguriţă zahar= 4-5 grame= 16-20 calorii

vs.

1 linguriţă miere= 8-10 grame= 25-30 calorii

Ei bine, în ciuda acestei diferenţe de kcalorii, dacă e să aleg între zahăr şi miere, aleg miere. Însă nu întotdeauna, adică nu atunci când ar trebui să supun mierea la temperaturi prea înalte. O prefer în starea ei absolut naturală, nealterată termic.

Nu voi ezita, însă, în a-mi adăuga puţină miere într-un ceai călduţ. Varianta acestor 15 g de miere, o porţie, într-un ceai la micul-dejun, mă avantajează pe deplin. -> În primul rând, pentru că am controlul cantităţii (deci, nu risc să sar calul, să exagerez). Apoi, fiindcă nu mai trebuie să scot din dulap borcanul cu miere, aşa că nici linguriţă şi toate cele nu mai am de spălat. Merge totul rapid şi este foarte comod.

Dar nu ne oprim aici. De asemenea, văd ideală mierea în această variantă de stickuri atunci când îţi apare cineva în vizită. Le stă foarte bine lângă o cafea. Sau lângă un ceai. Mierea are o putere mare de îndulcire şi un gust delicat. În acest context, dacă sunt şi pitici prin preajmă, ciocolata poate să şi lipsească. Mierea este sănătate curată pentru ăştia micii năbădăioşi.

Ce beneficii ne aduce mierea polifloră?

Poliflora este unul dintre tipurile populare de miere. Provine de la nectarul mai multor tipuri de flori, iar albinuţele parcurg mii de kilometri pentru a o aduna.

Poate nu ştiai, dar poliflora are beneficiile ei clare, asta pe lângă gustul inconfundabil cunoscut de toată lumea. Astfel:

  • conţine vitamine B, C şi K
  • conţine fier, calciu, potasiu
  • se recomandă pentru tratarea anorexiei pentru că stimulează apetitul
  • ameliorează procesul digestiv
  • îmbunătăţeşte activitatea inimii şi a ficatului
  • previne neplăcerile legate de creştere şi demineralizarea oaselor
  • este un tonic excelent în caz de surmenaj fizic şi psihic

Nimic nu mă opreşte pentru a nu mă bucura de 50 de momente perfecte de pură fericire. Dulci, sănătoase, tonice, relaxante. Mierea face parte din colecţia de secrete ale albinuţelor despre care v-am vorbit şi cu altă ocazie, aici.

O spun şi acum, nu voi ezita să o spun de fiecare dată când voi avea ocazia. Mierea este alternativa optimă la tot ce înseamnă zahăr, zaharină şi alţi îndulcitor absolut nefericiţi. Poate fi părtaşa unui desert inspirat, după cum, la fel de bine, îţi poate îndulci o limonadă sau un ceai sau laptele cu efect sedativ de dinainte de culcare. Pur şi simplu, minunată şi, mai ales, fără contraindicaţii (uşor discutabil în cazul diabeticilor cărora le este permisă mai degrabă mierea de salcâm, care are un indice glicemic mai scăzut).

Mai multe despre Apidava şi comorile comercializate de ei găsiţi şi pe pagina oficială de faceboook.

Tu în ce mod te bucuri de miere cel mai des?

You might also like

1 Comment

  • Cristina Dragomir 5 ani ago Reply

    Eu iau miere aproape zilnic, cu un pahar cu apa dupa ea, pe stomacul gol. Ma ajuta sa tin sub control tranzitul intestinal si nu mai am probleme cu minunata constipatie. Iar ceaiul, doar cu miere il beau, de ani de zile.

Leave a Reply