Bookfest 2018. De 1 iunie, cei mici sunt invitaţii speciali ai Editurii Integral

Gustul pentru cărţi şi lectură trebuie să îşi aibă rădăcinile din fragedă pruncie. Încă dinainte de a deprinde abilităţile limbajului expresiv, copilul ar trebui să fi văzut o carte. Să fi pus mâna pe ea. Să fi răsfoit câteva pagini în inocenţa lui.

Cu toate că nu înţelege el încă mare lucru despre lume, Flaviu al meu (aka Perfecţiune) s-a întâlnit cu cărţile încă de la 1 an şi un pic. Atunci când bunicii i-au făcut cadou o cărţulie colorată. Mie, ca mamă, gestul mi s-a părut uşor prematur. Ştiam care urma să fie soarta cărţii. A ajuns ferfeliţă, după cum era de aşteptat. Au mai urmat alte câteva cărticele, primite tot de la bunica, care au avut acelaşi destin nemilos. Niciuna nu a scăpat. Şi totuşi, acesta nu se vrea a fi un îndemn către „Hai să rupem cărţi de mici!” 🙂 Acesta se vrea a fi un îndemn: Hai să îi facem copilului cunoştinţă cu cartea de la cea mai mică vârstă! Va fi curios să o răsfoiască pe cont propriu şi, cu sprijinul celor mari, va reuşi să identifice animăluţe, obiecte etc. Toate şansele să nu rămână intactă, însă să privim partea pozitivă. Pentru cel mic, să fi văzut cărţi, se va dovedi a fi un real câştig în beneficiul dezvoltării sale.

Astăzi suntem…ceva mai mari. Da, mai mari şi mai înţelepţi. Avem 2 ani şi 8 luni şi deja avem o mică colecţie de cărţi pentru copii. Le ţin în bibliotecă pentru acea etapă în care Flaviu va putea înţelege mici povestioare cu tâlc. Deocamdată ne rezumăm la imagini şi la descrierea lor. Aflăm lucruri noi, tot mai multe şi mai captivante pe zi ce trece. Zilele trecute când am primit câteva cărţi pentru copii de la editura integral, am fost foarte încântată. Cel mic, de asemenea. Vede cărţi, vrea şi el să le răsfoiască, să pună degeţelul pe câte o imagine şi să îşi manifeste curiozitatea.

Bookfest 2018

Bookfest 2018

Titlul Poveşti cu îngeri (Claudia Groza) face parte din setul de cărţi primite. Este o carte minunată şi sensibilă pentru cei mici, însă poate fi o lectură la fel de valabilă  şi pentru adulţi. Prea am uitat despre virtuţile care înnobilează fiinţa umană, prea nu mai ştim ce e Recunoştinţa sau Compasiunea, Credinţa sau Dăruirea. Pentru o lume mai curată, copiii noştri trebuie să le cunoască de cât de mai devreme, iar noi, cei mari, ar fi bine să le reconştientizăm valoarea. O recomand din suflet, e eliberatoare.

Bookfest 2018

Pe 1 iunie, copiii se întâlnesc cu cărţile la Bookfest în Bucureşti. Haideţi şi voi la Bookfest 2018!

Şi dacă tot e despre cărţi, s-a nimerit să fie şi despre Bookfest. Bookfest reprezintă cel mai important salon de carte organizat în România. Peste câteva zile îşi deschide porţile ediţia XIII de la Bucureşti.

De 1 iunie, cei mici sunt invitaţii speciali ai Editurii Integral. Începând cu orele 12:00, în incinta Romexpo, copiii au întâlnire cu cărţile. Dragi părinţi, haideţi cu cei mici la nenumărate surprize!

La standul Editurii Integral sunt aşteptaţi toţi copiii cu vârste de peste 2 ani. Intrarea este liberă.

Iată întregul program:

între orele 12.00 și 13.00, în standul Editurii Integral

Ne distrăm cu mascota Leonardo

Copiii se vor distra și vor face poze cu Leonardo. Părinții care vor posta poza pe Facebook și vor da like paginii Editura Integral pentru copii vor primi pe loc o carte cadou.

Vârsta recomandată: 2+

Bookfest 2018

între orele 13.00 și 14.00, în standul Editurii Integral

Lansare de carte Călătorie fantastică în vremea eclipsei de Stelian Țurlea

Vârstă recomandată: 5+

Lansarea  ediției a V-a a Abecedarului și a Aritmeticii în versuri de Costel Postolache, ilustrator Octav Ungureanu

Lansarea va fi urmată de o sesiune de 30 minute de desenat și colorat împreună cu copiii, coordonată de Octav Ungureanu.

Vârstă recomandată: 2+

Pe tot parcursul evenimentului Bookfest, cărţile vor putea fi achiziţionate la preţuri reduse.

Aduceţi copiii în contact cu cărţile, îndemnându-i să le caute şi să le aprecieze valoarea şi făcându-i curioşi să descopere lumile de dincolo de foile imprimate.

You might also like

1 Comment

  • Ioana Radu 5 ani ago Reply

    Îmi place mult stilul tău de a scrie. Ai mare dreptate cu prezența cărților de la vârste fragede. Eu n-am copii (încă), dar mi-au fost date cărți de mică și am învățat să mă bucur de ele treptat (la început, desigur, nici nu voiam să le văd și abia așteptam să scap de ele). Cititul a devenit treptat o activitate pe care o pot încadra chiar la pasiuni. Mă bucur când văd că se organizează diverse evenimente de carte și sunt incluși și micuții în toată ecuația asta ^_^.

Leave a Reply