Vii cu mami afară la joacă? Nici nu apuc să termin de zis, că deja piticel de 2 ani şi 10 luni începe să sară ca un ieduţ, cu o inocenţă jovială fără margini. Locuim la bloc (încă puţin) şi ieşirile le facem, bineînţeles, după un anume program. Dacă ar fi după Flaviu, am veni până acasă doar cât să mâncăm şi să tragem un pui de somn. Zici că are energie regenerabilă. Cred că şi-o ia de la soare, la fel de neobosit ca şi el.
Îmi place soarele atâta timp cât nu mă topesc şi nu îmi intră în ochi. Cel mai mult îl prefer de pe marginea unei piscine sau, ideal, la mare. Când eram o fetişcană şi mergeam cu ai mei la mare, ardeam de nerăbdare să îmi încep ziua la plajă cât mai de devreme. Să găsesc locul cel mai bun, cât mai aproape de mal. Cu Flaviu nu am experimentat încă o vacanţă la mare. Sunt conştientă de efectele benefice ale băilor de soare făcute înţelept, la anumite ore din zi şi obligatoriu cu protecţie solară şi cap acoperit. În caz contrar, poţi transforma soarele în inamicul pielii tale.
Îmi vine uneori să spun că nici soarele nu mai e cum a fost odată. În sensul că, pe vremuri, parcă nu ardea chiar aşa. Nu ştiu câtă importanţă dădeau altădată oamenii produselor cu SPF (Factor de protecţie solară). Mergeai la plajă, îţi aplicai mai mult mai puţin tacticos un produs de plajă şi aia era. Iar arsurile zdravene şi usturătoare îţi pareau absolut fireşti, un efect al zilelor de distracţie pe plajă. O consecinţă a statului inconştient la soare, sub plin soare, în miezul zilei. Însă, lucrurile nu ar mai trebui tratate cu aceeaşi superficialitate. Stratul de ozon al pământului e tot mai subţire, iar radiaţiile solare tot mai puternice. Lucru care se poate lăsa cu urmăriri regretabile asupra pielii şi asupra sănătăţii, la modul general.
Ce este factorul de protecţie (SPF)?
UVB versus UVA
Factorul de protecţie este unitatea care măsoară protecţia oferită de piele împotriva radiaţiilor UVB.
Mai exact, SPF măsoară timpul până când pielea se înroşeşte sau se arde.
Factorul de protecţie SPF nu măsoară şi protecţia împotriva radiaţiilor UVA, periculoase şi ele la rândul lor.
UVB, adică 5% din radiaţiile ultraviolete care ajung pe Pământ. Stochează multă energie, fiind filtrate de nori şi sticlă. Bronzul li se datorează lor, dar şi arsurile. Reacţiile alergice şi cancerul de piele sunt tot o consecinţă a acţiunii UVB.
UVA reprezintă 95% din razele ultraviolete care ajung pe suprafaţa pământului şi sunt prezente inclusiv în zilele noroase, tot timpul anului. Străpung epiderma, ajung în celulele dermei şi astfel se produc radicalii liberi. Prin deteriorarea celulelor şi a ţesuturilor, lanţul consecinţelor duce la fotoîmbătrânire, intoleranţă solară, pete pigmentare, ba chiar anumite tipuri de cancer.
Nu sună prea bine, este?
Şi tocmai de aceea, atunci când ştim că urmează să ne expunem la soare, este obligatoriu să nu minimalizăm importanţa produsului (loţiune, cremă, ulei) cu SPF.
Pentru protecţia împotriva UVB şi UVA se recomandă folosirea unui creme cu spectru larg de protecţie.
Există diferite valori de SPF: 15, 25, 30, 50. Pentru băieţelul meu aleg întotdeauna un produs cu un factor de protecţie cât mai ridicat, adică 50. Copiii au pielea sensibilă, fragilă şi mult mai subţire decât adulţii, aşa că nu risc. Un produs cu SPF 50 va bloca 98% din radiaţiile ultraviolete.
BIODERMA propune joaca eficientă şi salutară de-a protecţia solară!
Photoderm KID Spumă 50+
Ştim cu toţii cât de năzdrăvani sunt copiii când e să facem o treabă serioasă. Iau totul în joacă. Păi atunci, joacă să fie! Cei de la Bioderma au o gamă specială, Photoderm, care include şi produse cu SPF pentru cei mici. Photoderm KID Spumă 50+, prin textura sa pufoasă şi aerată, ca de frişcă, are grijă de pielea copiilor la modul cel mai serios posibil. Apeşi pulverizatorul special şi va ieşi un norişor de spumă numai bun de întins uniform pe pielea celui mic.
Photoderm KID Spumă 50+:

oferă protecţie ridicată pentru piele;
este rezistent la apă până la 80 de minute;
este rezistent la frecare, transpiraţie, nisip;
este indicat şi pentru pielea sensibilă;
conţine brevetul Cellular Bioprotection™, care susţine sistemul imunitar biologic al pielii;
nu conţine parfum!!
recomandat pentru protecţia copiilor de peste 12 luni.
Ştiţi, e atât de distractivă aplicarea cu spuma asta, încât nu mai e nevoie de niciun truc pentru a-ţi face copilul să stea în loc preţ de câteva minute. Cu Flaviu oricum e simplu. L-am obişnuit cu aplicarea unei protecţii solare inclusiv înainte de o plimbare pe jos, #afaralajoaca pe timp de vară. Îi aplic cremă pe faţă, gât, braţe şi picioruşe, pe pielea rămasă descoperită adică.
Photoderm BRONZ SPF30

Acesta este destinat adulţilor, fiind un ulei uscat, care intră repede în piele. Cel mai mult îmi place faptul că nu lasă peliculă unsuroasă şi îl poţi distribui uniform şi rapid.
La fel ca şi în cazul produsului anterior descris, pentru copii, şi uleiul Photoderm Bronz SPF30 are o serie de atuu-uri deloc neglijabile:
oferă protecţie ridicată pentru piele;
este foarte rezistent la apă;
este indicat şi pentru pielea sensibilă;
poate fi folosit atât pe pielea uscată, cât şi pe pielea umedă, cu aceeaşi eficacitate;
conţine brevetul Cellular Bioprotection™, care susţine sistemul imunitar biologic al pielii;
stimulează bronzul natural;
deşi conţine parfum, produsul este fără parabeni.
Mai multe despre produsele Photoderm de la Bioderma.
Ştim cu toţii că expunerea la soare este strâns legată de sinteza vitaminei D. Vitamina D, numită şi Vitamina Soarelui, este esenţială MAI ALES la copii pentru dezvoltarea armonioasă a sistemului osos şi prevenirea rahitismului.
Să înţelegem că orice ieşire în aer liber, când este soare, trebuie să se facă sub o protecţie adecvată şi, mai ales, conştientă.

Ştiai că şi la umbră iarba reflectă până la 30% din razele ultraviolete?
Noi am descoperit deja un lucru fain: că ne putem proteja chiar şi jucându-ne, dar niciodată invers ;-).
Voi folosiţi produse cu SPF cât mai ridicat?
asta numesc eu produs bun pentru protectie solara. Cel mai mult ma incanta faptul ca este rezistent la apa si ca este potrivit si pentru pielea sensibila, ca a mea. Oricum, produsele Bioderma nu m-au dezamagit pana acum si sunt slabe sanse sa o faca tocmai acum.
E atât de puternic soarele că nu putem ieși fără protecție. Deși ador soarele și să stau la plajă, folosesc an de an creme cu factor de protecție tot mai mare.
Tare bine ma impac cu acest ulei de plaja de la Bioderma!
Am si eu geanta si e tare practica.
Uleiul imi place si mie mult. Spuma cred ca i-ar fi pe plac piciului, vreau si eu sa o caut, sa vedem daca sta la „spumuit ” :))
Am si eu acel ulei si m-a intrigat de cand l-am vazut, abia astept sa il folosesc.
Pentru copii folosesc doar produse cu SPF ridicat. De obicei, tot de la Bioderma.
Folosesc chiar produse Bioderma cu spf 50. In general ma feresc de soare din motive medicale, dar cand trebuie sa ies pe afara mai mult timp, asta folosesc.
da, folosesc produse cu SPF tot timpul, in special acest ulei de la Bioderma.
Tocmai ce m=am intors de la mare iar produsul pe care l-am folosit a fost uleiul pt adulti. Rezultatul a fot un bronz frumos si fara arsuri