Becuri cu led – o variantă inteligentă de a economisi energia electrică

În orice locuinţă, lumina trimite, fără doar şi poate, la ideea de confort. Sau, cu alte cuvinte, confortul înseamnă şi lumină. Lumină caldă, lumină rece, contează mai puţin.

Din dorinţa de a conferi confort fizic, dar şi financiar pe termen lung, au apărut ceea ce numim astăzi becuri cu led. Becuri cu led, adică un tip de becuri care au început să se bucure de o mare popularitate în rândul consumatorilor.

Fac parte din categoria dispozitivelor de iluminat economice şi ecologice, consumă puţin şi au o durată de viaţă ridicată. Rezultatul se reflectă, lucru dovedit, în factura lunară la curent şi reprezintă, practic, motivul pentru care nu mai doreşti să revii la acele becuri incandescente convenţionale.

Multă lume optează astăzi pentru becuri cu led. Iată câteva dintre avantajele acestora:

Becurile cu LED rezistă între 30.000 şi 50.000 de ore

becuri cu led

bec cu led, lumină rece

becuri cu led

bec cu led, lumină albă

Dacă încă eziţi între un bec cu led şi unul incandescent sau fluorescent, gândeşte-te la durata de viaţă. Preţul este unul, într-adevăr, mai piperat însă câştigul şi economia sunt de partea ta. Becurile cu led rezistă dublu ca timp faţă de cele fluorescente şi de câteva zeci de ori mai mult faţă de cele incandescente. Prin urmare, o bună perioadă de timp nu vei mai fi nevoit să cheltui pe becuri, ceea ce nu poate fi decât încurajator.

Determină un consum redus de energie

Cu siguranţă că este unul dintre motivele de top pentru care lumea optează tot mai des pentru becuri cu led. Un bec incandescent consumă de 10-15 ori mai mult decât unul cu led, aspect deloc rentabil dacă ţii la economie.

Sunt ecologice

Becurile cu led nu au în conţinut substanţe toxice, precum mercur sau plumb, lucru care le face prietenoase cu mediul înconjurător. Acest lucru nu se poate afirma despre celelalte tipuri de becuri. Astfel că, pe lângă faptul de a consuma puţin, sunt şi sigure, astfel că folosirea lor nu dăunează din niciun punct de vedere.

Emit lumină albă, liniştitoare

becuri cu led

bec cu led, model vintage

Pe rafturile magazinelor, becurile cu led sunt disponibile în două tipuri de nuanţe alb cald şi alb rece. Majoritatea cumpărătorilor de orientează, mai degrabă, înspre varianta caldă, care conferă o senzaţie relaxantă prin tenta de culoare gălbuie cu care sunt deja familiarizaţi. Varianta rece se pretează pentru birouri, centre comerciale, conferind o notă mai puternică. Ca şi temperatură de culoare, lumina albă-cald are în jur de 3000 de k, în timp ce albă-rece se situează între 6000-6500 k. La alegerea becurilor, se va verifica valoarea kelvin înscrisă pe ambalaj.

Dacă vrei să aduci un plus de economie în locuinţa ta, acum e momentul să îţi faci stocul de becuri led. Black Friday teoretic a cam trecut (pentru unii), însă la Savelectro abia începe. Aici începe, de fapt, un Black Weekend (24-26 noiembrie) cu reduceri de până la 60% la toate categoriile de produse. Pentru produsele care nu se află în promoţie, am o surpriză pentru tine, constând în 15% reducere (-> scrie codul SAVBF înainte de a lansa comanda şi gata).

becuri cu led

bec cu led, model vintage

Rezumat becuri cu led

Becurile cu led sunt eficiente şi luminează cu succes orice spaţiu rezidenţial (şi nu numai);

Rezistă multe luni, aşa că pentru o vreme nu mai eşti nevoit să te gândeşti la becuri;

Preţul mai ridicat pe care-l plăteşti la achiziţia unui bec cu led se amortizează în timp prin facturi vizibil diminuate la electricitate;

Se pot folosi oriunde şi nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate;

Nu se supraîncălzesc, aşa cum fac becurile tradiţionale, funcţionând la capacitate optimă.

 

Dacă încă nu ai testat tehnologia cu led, acum e momentul să începi.

Câte becuri cu led ai de gând să achiziţionezi de Black Friday Weekend?

 

You might also like

Comments (18)

 • momentedeviata 6 ani ago Reply

  un articol foarte documentat si plin de multe informatii utile necesare atunci cand alegi becuri pentru locuinta ta.

 • Caietul Cristinei 6 ani ago Reply

  de curand am scris si eu ceva despre becurile cu Led si a venit o tipa si mi-a lasat un comentariu cum ca a citit ea nu-stiu-unde ca lumina lor nu stiu ce ne face. Eu folosesc becuri cu led de 2 ani in dormitor si pot sa zic ca nu am nici o problema. Mor pe oamenii astia care citesc ei….

 • Luca Raluca 6 ani ago Reply

  Sunt o varianta foarte faina de a economisi! Chiar de curand mi-am pus si eu in toata casa astfel de becuri.

 • […] Becuri-cu-led-o-varianta-inteligenta-de-a-economisi-energia […]

 • Alexa 6 ani ago Reply

  Foarte bun articolul si util 😀 chiar este o varianta foarte buna de a economisi curentul electric. 😀

 • mihaelanistor 6 ani ago Reply

  Trebuie sa invatam sa economisim prin toate metodele posibile. Dacă am ales electrocasnice de clasa A+++, trebuie sa investim si in becuri.

 • Gabriela Bitiusca 6 ani ago Reply

  Stiam si eu cateva din detaliile oferite de tine despre aceste becuri. Eu le folosesc de multa vreme si ma bucur sa vad ca tot mai multa lume le recomanda, pentru ca sunt foarte bune. 😀

 • Andrea Chitic 6 ani ago Reply

  Da, și noi suntem adepții becurilor cu led, economisim energie. 🙂

 • Vyo Vyoleta 6 ani ago Reply

  Eu as vrea sa-mi schimb toate becurile cu din acestea led, dar deocamdata vreau sa-mi iau doar cateva apoi vom schimba si in celelalte camere.

 • A luat și tata luna trecută câteva becuri cu led și le ador. :*

 • nataliaconstantin9 6 ani ago Reply

  Si eu folosesc becuri cu led. Foarte util articolul

 • Eva Luna 6 ani ago Reply

  Nu prea cumpar becuri des, pentru ca cele economice cu led tin o caruta de ani. Eventual, iau ca sa fie acolo, just in case. ^_^

 • Miss R 6 ani ago Reply

  Si eu am in casa becuri cu led <3

 • Rokolla 6 ani ago Reply

  In momentul de fata si eu folosesc becurile cu led pentru ca le gasesc mai bune mai economice si mai durabile

 • Doamne câte feluri de becuri există! Nici nu știam! știu doar că am becuri cu lumină rece mai albă în bucătărie și cu lumină caldă în dormitor.

 • Andreea Voivozeanu 6 ani ago Reply

  Si eu folosesc becuri cu led si chiar se vede diferenta si din punct de vedere al calitatii luminii, dar si ca economie.

 • Butterfly 6 ani ago Reply

  Nu foloses becuri cu led insa am mai auzit de la prieteni ca sunt bune, trebuie sa le incerc si eu.

 • Iosefina 3 ani ago Reply

  Voi stiati ca becurile cu LED tin pana la de 25 de ori mai mult decat becurile incandescente si spre deosebire de acestea care isi pierd cea mai mare parte din energie sub forma de caldura, LED-urile pot folosi mai eficient energia?

Leave a Reply