Bagajul meu de beauty pentru vară

Am iubit dintotdeauna vara. Pentru că dimineaţa e cu trezit uşor şi cu un soare atât de matinal sus pe cer care te îmbie să îţi faci planuri, să visezi la zilele de vacanţă. E cu zile lungi şi cu o senzaţie plină de optimism. Invitaţia este mereu către afară, în haine subţiri, în căutarea celui mai cu stil costum de baie. M-am născut într-un început de vară, deci poate şi de aia mi-e atât de drag acest anotimp. După cum mi-e şi iarna, nu o neg, însă dintr-un alt punct de vedere.

Chiar dacă de soare avem parte pe tot parcursul anului, în timpul verii el este o vedetă. Soarele ne răsfaţă trupul şi sufletul. Are reale efecte pozitive, însă se ştie că poate avea şi urmări nedorite. Îl iubim şi îl căutăm, rugându-ne ca vremea rea să nu ne strice puţinele zile de relaxare. Cu toate acestea, trebuie să ştim cum putem să ne protejăm de soare. Ştiu, sună uşor paradoxal, dar tocmai ăsta-i farmecul.

produse cu protecţie solară

Vara – mai puţin make-up, mai multă îngrijire pentru piele şi păr

Esenţial de produse cu protecţie solară

Da, o recunosc. Nu prea obişnuiesc să mă machiez în timpul verii. Prefer să îmi las tenul (aproape) liber. Seara, eventual, apelez la nişte mascara, pudră şi nişte ruj hidratant. Şi nici atunci, nu de fiecare dată optez pentru vreun produs de make-up.

Un soare de la an la an parcă tot mai puternic impune un ritual de îngrijire riguros. O cremă de zi cu factor de protecţie solară ridicat, o cremă sau loţiune de plajă, un gel după expunerea la soare, dar şi produse dedicate protecţiei părului. Soarele usucă, deshidratează, determină îmbătrânirea prematură a pielii, favorizează apariţia petelor şi mătuieşte chiar şi cele mai vii culori. Nu e un tablou prea pozitiv, aşa-i?

Crema de zi cu SPF ridicat fără de care să nu ieşi din casă

După o anumită vârstă, am început să mă documentez mai mult privind anumite subiecte. Unul dintre acestea: soarele. Reţinerea de a nu-mi lăsa tenul neprotejat, complet la discreţia soarelui, a avut la bază diverse temeri. O teamă de natură estetică (pete, bronz neuniform), dar şi una esenţială, de sănătate. Prin urmare, vara, în mod special, crema de zi are musai factor de protecţie 50. Nu e mult, e doar safe şi confortabil. Şi înainte să ies afară aplic o cantitate suficientă pe care o întind pe faţă, gât şi decolteu.

Pe notino.ro, site-ul de cosmetice pe care-l frecventez constant, am găsit un produs numai bun pentru îngrijirea tenului pe timp de vară. Crema anti-îmbătrânire de la Lancôme promite nu doar protecţie împotriva radiaţiilor UV, dar şi menţinerea bronzului. E genul de investiţie nu doar pentru un singur sezon, dacă ne gândim că tenul are nevoie oricând de protecţie solară.

Crema de plajă pentru expunerea la soare

produse cu protecţie solară

Produsele de protecţie solară destinate expunerii la soare sunt concepute sub diverse tipuri de texturi. Pot fi cremă, ulei, spray, loţiune, spumă. Important este să fie! Din nou, factorul de protecţie ridicat primează. O cremă cu SPF 20 nu va proteja semnificativ.

Recunosc că nu îmi place să dau o avere pe astfel de produse. Nu reuşesc să le consum de-a lungul unui singur sezon, iar anul următor sunt şanse să fie deja expirate. Încerc să găsesc produse bune, semnate de mărci credibile. De exemplu, Vichy. Am tot văzut prin farmacii Idéal Soleil de la Vichy, o cremă de protecţie solară, hipoalergenică, care oferă protecţie şi hidratare. O protecţie de SPF 50. Am găsit-o pe Notino la promoţie, doar 29 RON, în cadrul ofertelor speciale actuale. 30 ml este varianta care îmi e suficientă vara aceasta (suficientă pentru doi chiar).

Părul şi produsele de protecţie solară pentru păr

Părul, din nou părul. Din păcate, nu cred să existe vară în care culoarea să nu sufere modificări. Pălărie port doar la plajă, nu şi în rest. Cât despre protejat, cam uit să o fac. Aproape că devine inutil să te vopseşti la început de sezon dacă nu intenţionezi să îţi întreţii culoarea. Soarele, apa cu sare şi clor nu doar că ard şi usucă părul, dar culoarea devine ternă, lipsită de viaţă. Acest lucru se întâmplă atunci când nu foloseşti măcar un produs cu protecţie UV pentru păr.

Din nou, destule variante. Eu aş opta pentru varianta mască. După spălarea părului, o las puţin să îşi facă treaba şi clătesc bine. Nu că spray-ul nu ar fi o variantă confortabilă şi la îndemână, dar cred că aş cam uita să pulverizez de fiecare dată când urmează să ies cu părul la soare

Extra: tuşa de parfum de vară

Nici când e cald şi mult soare nu pot uita de adierea parfumată pe care un parfum bun o lasă în urma mea. E un adevărat răsfăţ olfactiv. Şi ce poate fi mai potrivit decât un parfum cu note de măr, să spunem. De verde, de fresh. Notele de vârf de castravete şi magnolie din apa de parfum Be Delicious de la DKNY mă intrigă. Mă întreb cum se poate combina aroma de castravete cu cea de magnolie!? Voi trece la fapte şi mă voi convinge. Iar apoi voi strecura acest parfum în bagajul de vară pentru a mă bucura mireasma lui întreg sezonul.

În rest, ce-ar mai fi de zis. Atâta doar că deja visez să îmi configurez cât mai curând mesageria cu un astfel de reply automat :-).

You might also like

Comments (2)

Leave a Reply