Animații COURAGEoase

O, da!  Mai plonjez și astăzi pe tărâmurile copilăriei mele. Doar privind căutătura serioasă, cu ochii mari cât două bucățele de marshmallow, ale micuțului meu, mă scufund ușor și instant în lumea în care, o copilă își aștepta cu multă nerăbdare și emoție eroul favorit. Era nimeni altul decât  … Super Curaj, câinele cel fricos (Courage the cowardly dog). Da, da, ați auzit bine; cățelul acela rozaliu care ce nu făcea să își salveze simpatica, dar naiva stăpână (și uneori și pe nesuferitul ei bărbat) din ghearele tenebroase și din ce în ce mai inventive ale întunericului.

3541654-7107536586-tumbl

Sursa foto: http://bruinvoice.net/

Este greu de rezumat în cateva cuvinte multitudinea de fațete căpătate de  inimosul fricățel pe care, nu de puține ori, îl vedeai trăznit de propria frică în diverse chipuri: fie zburlindu-și blana ca un arici, fie cu ochii căzuți din orbite, topit și evaporat, (auto)spart în cioburi, țipând ca un claxon și așa mai departe. Este, însă, cu totul interesant să aduc în discuție felul în care aceste animații mi-au inspirat personalitatea și afectul atât mie, cât și fraților mei mai mici alături de care se mai nimerea să le vizionez. Courage m-a făcut să privesc dincolo de frică în atingerea scopurilor mele și m-a învățat că iubirea învinge orice fel de teamă (uneori, inclusiv teama de tine însuți).

Poate printre cele mai puternice trăiri pe care mi le-a transmis au fost atunci când, făcut K.O. după o lungă serie de umilințe încasate de la dușmanii, cățelul găsește ca unică modalitate de a-i învinge și de a-și salva iubita stăpână, folosită ca momeală, chiar strigătul consacrat al propriei frici care cutremură locuința și deschide pământul care îi va înghiți pe toți. Deviza celui pătimit era întotdeauna „Ce nu fac eu din dragoste!”

De altfel, criteriul în funcție de care îmi alegeam desenele animate era tocmai capacitatea prin care ele reușeau să îmi deschidă inima, curajul, precum și cele mai frumoase sentimente. Asemenea lucruri le realizează astăzi și Empire Film prin minunata distribuție reprezentată de simpaticul șoricel Stuart Little  ce-ți pătrunde direct în inimă, sau de haiosul personaj Flint care ne demonstrează că, dacă chiar îți dorești ceva, reușești, inclusiv să faci să…Stă să plouă cu chiftele

StuartLittle1_DVD_3D
   
CloudyWACOM1_DVD_3D

Așadar, dragi cinefili, nu ezitați să vizitați Imperiul filmelor, un loc în care vă veți convinge încă  o dată că filmele, chiar și cele de animație, pot bate viața (sau era invers?!).

 

empire film

.

Articolul Animații COURAGEoase a fost scris pentru proba 6 din Spring SuperBlog 2016

You might also like

1 Comment

Leave a Reply