Alimentele grase, inamicii noștri?

alimentele grase, inamicii nostri?

Auzim de multe ori următoarea asociere de cuvinte – „alimente grase” – neştiind exact ce poziţie să luăm faţă de acestea. De cele mai multe ori, părerile sunt împărțite în două tabere adverse, după cum este şi firesc să se întâmple.

Până la urmă, alimentele bogate în grăsimi sunt inamici ai sănătății noastre sau, dimpotrivă, chiar ajută la îmbunătățirea stării de sănătate?

Înainte de a ne apuca să tragem tot felul de concluzii, este necesară o documentare asupra a ceea ce înseamnă, de fapt, grăsimile. La urma urmelor, grăsimile reprezintă o componentă a organismului nostru care asigură eficiența și buna sa funcționare.

Ceea ce înseamnă că ar trebui să ne lămurim în privința unui lucru: nu tot ceea ce e gras e automat rău și pentru sănătatea noastră. Din contră chiar, anumite tipuri de grăsimi, consumate în mod constant, au efecte extrem de benefice. Avocado, ouăle, peștele sunt doar câteva dintre alimentele cu un conţinut ridicat în grăsimi benefice.

Totuși, să nu exagerăm și să ne închipuim că toate alimentele grase ne sunt favorabile şi să cădem astfel în capcana exceselor. Ideal este să fim cât mai cumpătați, mai ales dacă ,din când în când, ne permitem să mâncăm alimente ceva mai grase, cum ar fi sarmalele.

Oricum, când ne aflăm în vizită pe la vreo rudă, nu prea e şansă să scapi de câte o masă copioasă care să nu conțină și felul de mâncare preferat al românilor. Pentru acele momente, ar fi indicat să avem la noi ceva din categoria medicamente digestie. Un asemenea ajutor te va face să te simți mult mai confortabil, dat fiind că facilitează secreția enzimelor digestive.

Digestal Forte este recomandarea din partea experților Mesfarmă. Preparatul este unul enzimatic, care aduce un aport de enzime pancreatice și din extractul de bilă de viță. Astfel, se accelerează absorbția carbohidraților, a proteinelor, dar și a grăsimilor, la nivelul intestinului subțire.Problemele de acest fel legate de digestia mult prea încetinită pot să apară fix când nici nu ne așteptam. De aceea, consider că ar trebui să avem la îndemână o astfel de soluție pentru situaţiile în care lucrurile nu par să funcționeze după cum ne-am aștepta.

Să nu neglijăm faptul că asemenea „surprize” pot să ne strice întreaga zi, așa că ar fi indicat, pe cât posibil, să le prevenim şi astfel să ne putem derula nestingherit activitățile de peste zi.

De ce să nu spunem „Pa!”, încă de pe acum, acestui tip de disconfort de natură digestivă, doar cu ajutorul unei pastile cu efect rapid? Chiar ar fi păcat să nu profităm de pe urma noutăților aduse de industria farmaceutică, care oferă soluții pentru aproape orice problemă am avea.

De felul meu, tratez cu rezerve medicamentele pe care le iau și încerc pe cât posibil să nu fac excese, cum am văzut că se obișnuiește de cele mai multe ori. Totuși, apelez cu foarte mare încredere la majoritatea soluțiilor oferite de Mesfarma, pentru că știu cât de eficiente sunt. Dar cu foarte mare precauție, pentru că  excesul nu este niciodată benefic, lucru specificat chiar pe prospectul medicamentelor.

 

Acest articol este un guest-post

You might also like

Comments (2)

  • Caietul Cristinei 6 ani ago Reply

    Niciun medic cu toate tiglele pe casa nu o sa recomande sa renuntam total la grasimi, nici macar la cele animale. Bine, numai in cazul in care acolo exista o boala. Dar asa, pentru cineva sanatos, e ok sa consume ponderat alimente din fiecare categorie. Nu e recomandat sa ne privam de nimic.

    Style 6 ani ago Reply

    Sunt de acord. Putem consuma orice, atata timp cat o facem cu moderatie. Exclud de aici prostiile, precum bauturi racoritoare artificiale si fel de produse din ingrediente indoielnice care atrag prin ambalaj; acestea ar trebui excluse definitiv.

Leave a Reply