În urmă cu destui ani, să treci pragul medicului stomatolog era o adevărată probă de curaj. Medicina stomatologică a ajuns astăzi într-un punct frumos de dezvoltare. Adică, să stai pe scaunul torturii fără spaima că vei simţi dureri fulgerătoare, e lucru mare.
Metodele şi materialele de lucru sunt azi într-o paletă largă, cât despre anestezice….hmm, mi se pare unul dintre cele mai solide motive pentru a nu mai lăsa nicio carie să facă ravagii în gură. Cariile, banalele carii, trebuie atacate din faşă, iar lucrul acesta se învaţă din familie, încă de la cele mai fragede vârste.
Ce cred eu despre o dantură sănătoasă? Cred că o dantură sănătoasă alături de un zâmbet alb (vorbim imediat şi despre acest alb) poate suplini nişte minusuri de la nivelul feţei. Atunci când eşti în faţa cuiva şi zâmbeşti, privirea interlocutorului se va opri, involuntar, asupra dinţilor. Când te bucuri de nişte dinţi frumoşi, îngrijiţi, te bucuri implicit de o mai mare încredere în sine şi de un plus de şarm. Iar asta contează în ABSOLUT ORICE CONTEXT.
Dantura este şi ea, pe lângă mâini, cartea ta de vizită.
Şi dacă încă nu te-ai plictisit (şi sper din suflet să nu, fiindcă vine ceva interesant) vreau să-ţi împărtăşesc părerea mea despre dinţii albi.
Cam cât de albi trebuie să fie dinţii albi?
Un lucru este cert: nu cred că îşi doreşte cineva dinţi albi ca varul. Fiecare dintre noi avem, genetic, dinţi de un alb la un anumit nivel. Personajele hollywoodiene, VIP-urile, în marea lor majoritate, afişează acel alb de invidiat. Acel alb este rezultatul tratamentelor de scurtă durată în cabinetul stomatologic şi al micilor artificii. Trebuie reţinut un aspect important: aceste albiri au la bază peroxidul de oxigen.
Practic, ce face medicul? Aplică pe partea externă a dinţilor un gel cu peroxid după care proiectează pe acele zone o lumină cu laser. Cu cât concentraţia de peroxid este mai mare (maxim până la 38%), cu atât creşte riscul apariţiei sensibilităţii dentare. Smalţul este cel care poate avea de suferit. Şi uite de aceea sunt nenumăraţi specialişti care, din principiu, nu aprobă albirile dentare. Pentru că strică, pentru că dor, pentru că ceea ce contează cu adevărat este o dantură sănătoasă, rezistentă, şi nu obţinerea unui alb cu orice preţ.
Dinţii trebuie să fie în aşa măsură de albi încât să fii tu mulţumit(ă) de ei! Restul nu mai contează.
Se poate face albire şi fără peroxid?
Deşi majoritatea tratamentelor de albire (inclusiv cele cu plasturi care se pot aplica acasă) presupun acest peroxid, mă declar atât de încântată că am putut să descopăr un produs 100% safe. Şi da, fără peroxid. Ceea ce înseamnă că nu produce disconfort sau durere.
Timp de 7 zile am folosit aceste benzi cu nano cărbune activ extras din bambus. Prea puţini ştiu: cărbunele mai are şi efecte de albire, în afară de cele de tratare a indigestiei. Proprietatea sa este de a absoarbe de pe suprafaţa dinţilor taninii (toate acele pete care dau coloraţie dinţilor) produşi de alimente şi băuturi colorate, precum cafea, ceai, vin roşu, unele fructe.
Cutia conţine următoarele:
- 14 pliculeţe, fiecare cu câte 2 benzi (pentru partea superioară şi inferioară a dinţilor) pentru 14 zile de tratament
- un eşantion de evaluare a nuanţei de alb al dinţilor
- instrucţiuni de utilizare
Fiecare pliculeţ conţine 2 asemenea benzi (cea de sus se aplică pe partea superioară, iar a doua pe partea inferioară a dinţilor)
REZULTATELE MELE DUPĂ O SĂPTĂMÂNĂ DE UTILIZARE A BENZILOR CU NANO CĂRBUNE ACTIV
Nu am dinţii foarte albi, dar nici nu mă plâng. De fapt, e o culoare destul de ciudată. Tocmai din acest motiv nici nu mi-am dat seama unde m-aş încadra pe eşantion. În funcţie de lumină, nuanţa pare uşor diferită.
Dupa ziua 3 am început să văd unele îmbunătăţiri:
În condiţiile în care nu am renunţat la cafea, deşi era de bun-simţ s-o reduc, (e drept, e lungită mult cu lapte, nu e chiar neagră), sunt de părere că am obţinut o albire drăguţă. Per total sunt chiar mulţumită. Poate cel mai liniştitor lucru este faptul că nu mi-am agresat dinţii cu substanţe toxice.
Cum funcţionează benzile?
Benzile au 3 straturi:
Strat 1 – asigură aderenţa pe suprafaţa dinţilor, împiedică alunecarea
Strat 2 – asigură dezinfectarea dinţilor, aşa cum este firesc
Strat 3 – din acest strat se eliberează oxigenul din nano cărbune care albeşte practic dintele
În contact cu dantura, se eliberează un atom de oxigen care acţionează asupra petelor/tartrului de pe dinţi eliminându-le.
Pentru eficienţă maximă, se recomandă să staţi cu benzile lipite de dinţi pentru aproximativ 1h.
Nu garantez că veţi avea cea mai cool faţă în acel moment, dar rezultatul merită. Şi e fără durere, asta contează!
Pe final am lăsat o poză mai mult decât grăitoare, din timpul procesului :-).
Făcând un banal calcul matematic, o şedinţă cu aceste benzi te costă 5,64 lei. Pentru 7 zile reiese aproximativ 39 lei. Găseşti produsul încă la reducere. Dacă te interesează şi vrei să îl testezi, îl poti comanda de AICI. Informaţii suplimentare poţi cere pe pagina Facebook.
Vă doresc sa aveţi o dantură sănătoasă, atrăgătoare şi multă încredere în şarmul personal! Aaaa, şi nu uitaţi de zâmbet, vă poate face ziua mai frumoasă!
Chiar se vede imbunatatirea. Eu nu am dintii prea galbeni, dar parca din cand in cand simt si eu nevoia de o albire. Multumesc de recomandare.
E discutabil si aspectul cu dintii galbeni. Cred ca uneori ne si subapreciem propria dantura, in materie de nuanta, si chiar nu e cazul intotdeauna.
Ai mei nu mai sunt cei naturali de mult timp si nu necesita deocamdata albire si nici nu cred ca se pot folosi metode pentru acest gen de dantura. Rezultatul pare imburator.
La dantura ne-naturala altfel sta treaba. Dar e nevoie de o ingrijire aparte si aici. Asa stiu si eu, nu functioneaza aceste tratamente de albire intr-un asemenea caz.
Pretul e chiar ok pentru cine vrea sa-si albeasca dintii cateva nuante acasa. Eu nu prea ma impiedic de culoarea dintilor mei. Ma bucur ca inca ii am. Atata tot.
Sa stii, bine ca inca exista. Cu cat sunt naturali mai mult timp, cu atat poti fi mai fericita.
Din pacate, statisticile demonstreaza adevaruri triste in materie de educatie si igiena dentara. Dar acesta e, tangential, un alt subiect. 🙂
Am incercat acum ceva timp niste benzi pentru albirea dintilor, dar trebuie sa iti spun ca nu am putut sa le tin mai mult de 10 minute…si erau necesare 30 de minute.
Nu, nu mi-au placut, probabil din cauza peroxidului.
Eu nici nu indraznesc sa folosesc benzi cu peroxid, cred ca placut nu ar fi. Banuiesc ca am o oarecare sensibilitate dentara si eu.
Nu stiam de aceste benzi. Pare ca au un efect stralucit. Le voi incerca si eu. ??
Interesant articolul. Pentru mine este util pentru ca am ramas fara pasta de dinti pe care o foloseam de câțiva ani si este foarte Buna, dar poate mai incerc si altceva
Nu am incercat inca acasa sa fac albire, bine ca ti-a fost de folos 🙂
Eu sunt obsedata de ingrijirea dintilor! Par interesante aceste benzi, sigur o sa le dau si eu o sansa.?
Dantura este foarte importantă. Atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere medical. Eu nu am nevoie de albire, sunt multumita de culoarea lor, in plus mi-e frica sa nu se sensibilizeze prea tare.
Interesant articolul. Chiar sunt curioasa si eu de benzile de genul acesta si vreau sa incerc.
Se vede ca rezultatele sunt bune, mereu am vrut sa incerc ceva pentru albirea dintilor. Cred ca acum voi lua in considerare produsul sugerat de tine.
Si eu caut niste benzi de albire care sa isi faca efectul rapid si de durata
Am dintii foarte sensibili si o albire la dentist nu pot face, trebuie sa ma interesez de aceste benzi
De abia astept sa scap de aparatul dentar sa îmi pot face și eu albire
am incercat si eu benzi de albire dar nu m am inteles prea bine cu ele. nu erau foarte puternice dar in ziua cand foloseam ma dureau dintii, plus ca nu am vazut o diferenta prea mare.
Am dintii destul de sensibil si dentistul meu mi-a recomandat sa nu incerc albirea lor, oricare ar fi metoda folosita, dar pare promitator acest produs.
Dintii mei sunt foarte sensibili, asa ca mereu folosesc produsele destinate albirii cu mare grija. Ma bucur ca au functionat la tine ^_^
Asa si trebuie, precautie cand vine vorba de dinti, dar nu numai de dinti. Ca doar un singur set de dinti avem, nu? :-))
Nu am incercat aceste benzi, am folosit in primavara de la Sensiblu si am fost incantata. O sa le am in vedere si pe acestea recomandate de tine.
La mine a fost prima albire, prima de cand ma stiu. De cele de la Sensiblu nu am auzit inca.
Habar n-aveam că negrul poate fi înălbitor, ca să zic așa 🙂 Habar n-aveam de aceste strips. Știam de existența unor benzi de albire a dinților, dar nici nu m-am interesat despre ele, deoarece am considerat că nu își fac treaba. Dar, acum citind despre cele pe care le-ai încercat tu și aflând ce și cum, chiar m-ai pus pe gânduri. Cred că nici nu-mi doresc mai mult, decât să-mi îndepărteze toate petele de pe dinți. Mersi! Te pup!
Omg, chiar a funcționat la tine! Eram puțin sceptică, dar mă bucur că rezultatele sunt grozave.