Experienţa mea cu benzile de albire cu nano cărbune activ

26

În urmă cu destui ani, să treci pragul medicului stomatolog era o adevărată probă de curaj. Medicina stomatologică a ajuns astăzi într-un punct frumos de dezvoltare. Adică, să stai pe scaunul torturii fără spaima că vei simţi dureri fulgerătoare, e lucru mare. Metodele şi materialele de lucru sunt azi într-o paletă largă, cât despre anestezice….hmm, mi se pare unul dintre cele mai solide motive pentru a nu mai lăsa nicio carie să facă ravagii în gură. Cariile, banalele carii, trebuie atacate din faşă, iar lucrul acesta se învaţă din familie, încă de la cele mai fragede vârste.

Ce cred eu despre o dantură sănătoasă? Cred că o dantură sănătoasă alături de un zâmbet alb (vorbim imediat şi despre acest alb) poate suplini nişte minusuri de la nivelul feţei. Atunci când eşti în faţa cuiva şi zâmbeşti, privirea interlocutorului se va opri, involuntar, asupra dinţilor. Când te bucuri de nişte dinţi frumoşi, îngrijiţi, te bucuri implicit de o mai mare încredere în sine şi de un plus de şarm. Iar asta contează în ABSOLUT ORICE CONTEXT.

Dantura este şi ea, pe lângă mâini, cartea ta de vizită.

Şi dacă încă nu te-ai plictisit (şi sper din suflet să nu, fiindcă vine ceva interesant) vreau să-ţi împărtăşesc părerea mea despre dinţii albi.

Cam cât de albi trebuie să fie dinţii albi?

Un lucru este cert: nu cred că îşi doreşte cineva dinţi albi ca varul. Fiecare dintre noi avem, genetic, dinţi de un alb la un anumit nivel. Personajele hollywoodiene, VIP-urile, în marea lor majoritate, afişează acel alb de invidiat. Acel alb este rezultatul tratamentelor de scurtă durată în cabinetul stomatologic şi al micilor artificii. Trebuie reţinut un aspect important: aceste albiri au la bază peroxidul de oxigen. Practic, ce face medicul? Aplică pe partea externă a dinţilor un gel cu peroxid după care proiectează pe acele zone o lumină cu laser. Cu cât concentraţia de peroxid este mai mare (maxim până la 38%), cu atât creşte riscul apariţiei sensibilităţii dentare. Smalţul este cel care poate avea de suferit. Şi uite de aceea sunt nenumăraţi specialişti  care, din principiu, nu aprobă albirile dentare. Pentru că strică, pentru că dor, pentru că ceea ce contează cu adevărat este o dantură sănătoasă, rezistentă, şi nu obţinerea unui alb cu orice preţ.

Dinţii trebuie să fie în aşa măsură de albi încât să fii tu mulţumit(ă) de ei! Restul nu mai contează.

Se poate face albire şi fără peroxid?

Deşi majoritatea tratamentelor de albire (inclusiv cele cu plasturi care se pot aplica acasă) presupun acest peroxid, mă declar atât de încântată că am putut să descopăr un produs 100% safe. Şi da, fără peroxid. Ceea ce înseamnă că nu produce disconfort sau durere.

Timp de 7 zile am folosit aceste benzi cu nano cărbune activ extras din bambus. Prea puţini ştiu: cărbunele mai are şi efecte de albire, în afară de cele de tratare a indigestiei. Proprietatea sa este de a absoarbe de pe suprafaţa dinţilor taninii (toate acele pete care dau coloraţie dinţilor) produşi de alimente şi băuturi colorate, precum cafea, ceai, vin roşu, unele fructe.

 

Cutia conţine următoarele:

 • 14 pliculeţe, fiecare cu câte 2 benzi (pentru partea superioară şi inferioară a dinţilor) pentru 14 zile de tratament 
 • un eşantion de evaluare a nuanţei de alb al dinţilor
 • instrucţiuni de utilizare

Fiecare pliculeţ conţine 2 asemenea benzi (cea de sus se aplică pe partea superioară, iar a doua pe partea inferioară a dinţilor)

REZULTATELE MELE DUPĂ O SĂPTĂMÂNĂ DE UTILIZARE A BENZILOR CU NANO CĂRBUNE ACTIV

before

Nu am dinţii foarte albi, dar nici nu mă plâng. De fapt, e o culoare destul de ciudată. Tocmai din acest motiv nici nu mi-am dat seama unde m-aş încadra pe eşantion. În funcţie de lumină, nuanţa pare uşor diferită.

Dupa ziua 3 am început să văd unele îmbunătăţiri:

ziua 3
ziua 5
after – ziua 7

În condiţiile în care nu am renunţat la cafea, deşi era de bun-simţ s-o reduc, (e drept, e lungită mult cu lapte, nu e chiar neagră), sunt de părere că am obţinut o albire drăguţă. Per total sunt chiar mulţumită. Poate cel mai liniştitor lucru este faptul că nu mi-am agresat dinţii cu substanţe toxice.

Cum funcţionează benzile?

Benzile au 3 straturi:

Strat 1 – asigură aderenţa pe suprafaţa dinţilor, împiedică alunecarea

Strat 2 – asigură dezinfectarea dinţilor, aşa cum este firesc

Strat 3 – din acest strat se eliberează oxigenul din nano cărbune care albeşte practic dintele

În contact cu dantura, se eliberează un atom de oxigen care acţionează asupra petelor/tartrului de pe dinţi eliminându-le.

Pentru eficienţă maximă, se recomandă să staţi cu benzile lipite de dinţi pentru aproximativ 1h.

Nu garantez că veţi avea cea mai cool faţă în acel moment, dar rezultatul merită. Şi e fără durere, asta contează!

 

Pe final am lăsat o poză mai mult decât grăitoare, din timpul procesului :-).

Făcând un banal calcul matematic, o şedinţă cu aceste benzi te costă 5,64 lei. Pentru 7 zile reiese aproximativ 39 lei. Găseşti produsul încă la reducere. Dacă te interesează şi vrei să îl testezi, îl poti comanda de AICI. Informaţii suplimentare poţi cere pe pagina Facebook.

Vă doresc sa aveţi o dantură sănătoasă, atrăgătoare şi multă încredere în şarmul personal! Aaaa, şi nu uitaţi de zâmbet, vă poate face ziua mai frumoasă!

 

 

 

26 COMENTARII

  • La dantura ne-naturala altfel sta treaba. Dar e nevoie de o ingrijire aparte si aici. Asa stiu si eu, nu functioneaza aceste tratamente de albire intr-un asemenea caz.

  • Sa stii, bine ca inca exista. Cu cat sunt naturali mai mult timp, cu atat poti fi mai fericita.
   Din pacate, statisticile demonstreaza adevaruri triste in materie de educatie si igiena dentara. Dar acesta e, tangential, un alt subiect. 🙂

 1. Am incercat acum ceva timp niste benzi pentru albirea dintilor, dar trebuie sa iti spun ca nu am putut sa le tin mai mult de 10 minute…si erau necesare 30 de minute.
  Nu, nu mi-au placut, probabil din cauza peroxidului.

 2. Dantura este foarte importantă. Atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere medical. Eu nu am nevoie de albire, sunt multumita de culoarea lor, in plus mi-e frica sa nu se sensibilizeze prea tare.

 3. Nu am incercat aceste benzi, am folosit in primavara de la Sensiblu si am fost incantata. O sa le am in vedere si pe acestea recomandate de tine.

 4. Habar n-aveam că negrul poate fi înălbitor, ca să zic așa 🙂 Habar n-aveam de aceste strips. Știam de existența unor benzi de albire a dinților, dar nici nu m-am interesat despre ele, deoarece am considerat că nu își fac treaba. Dar, acum citind despre cele pe care le-ai încercat tu și aflând ce și cum, chiar m-ai pus pe gânduri. Cred că nici nu-mi doresc mai mult, decât să-mi îndepărteze toate petele de pe dinți. Mersi! Te pup!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here