Ai un blog? Vrei un website? Thecon te ajută!

În urmă cu aproximativ o săptămână lăsam în urmă subdomeniul WordPress pentru a mă muta pe domeniul meu, cel pe care mă găsiţi astăzi: My Pure Style. Decizia mea a venit relativ devreme, dat fiind că blogul meu va împlini jumătate de an abia la începutul lui iulie; în plus, din câte am auzit, unii iau în calcul acest pas abia după câțiva ani buni de scris pe domeniu gratuit.

,După ce am identificat oferta de domeniu care mi se potrivea cel mai bine, atât ca valabilitate („nelimitat”), cât și financiar (30$) și după ce mi-am lăsat blogul în grija unui furnizor de serviciu hosting, a urmat preocuparea legată de interfața propriu-zisă a paginii mele (temă, logo). Așa că, în seara cu pricina, am tot testat dintre temele puse la dispoziție de WordPress. Dar parcă niciuna nu se potrivea cum trebuie și nu-mi reprezenta stilul și genul de subiecte abordate.  Pe scurt, simțeam nevoia unei minime personalizări, măcar așa, de început. Și…ghinion! Cunoștințe zero de web design, chiar dacă nu aș putea afirma că-s cea mai necunoscătoare persoană într-ale computerului. Oricum, idei și fantezie aș avea, dar dacă nu mă pricep la punerea lor în practică, cam tot degeaba.

Thecon – campanie de susţinere a bloggerilor

Ajutorul  prețios în ceea ce privește fața blogului, a venit de la Thecon, o echipă de profesioniști pasionată de WebDesign și care oferă, printre altele, Soluții E-Commerce și Promovare Online. Ce pot să vă zic despre Thecon? Păi, la ei pe site există o campania de susținere a bloggerilor unde, dacă te înscrii, primești sugestii și ajutor efectiv pentru îmbunătățirea aspectului blogului. Cât timp îți pun la dispoziție? Aproximativ 2 ore. Cât costă? Nimic. Chiar așa, e gratis, vă spun eu, care am fost printre bloggerii ce s-au bucurat de acest serviciu.

Cum am procedat eu:

Am completat formularul de înscriere:

thecon

(Nu știu dacă are rost să vă mai spun că inițial am fost extrem de sceptică, pe principiul „Mda, încă un nume într-un formular…”)

Dar…

Nu mare mi-a fost mirarea când, în maxim 2 zile am fost contactată pe email de către Lucian, parte din compania Thecon. Aveți aici mesajul lui:

 

Buna Camelia,

Numele meu este Lucian, lucrez in cadrul companiei Thecon.ro, la “Campania de sustinere a bloggerilor”  pe plan national, adica eu impreuna cu cativa colegi vom sta la dispozitia ta timp de 2 ore si sa te ajutam cu orice ai nevoie pentru dezvoltarea blogului tau. Putem oferi servicii in design grafic, web development, optimizare SEO si suntem deschisi sa iti ascultam problemele. In schimb nu facem backlinks si nu "aducem trafic instant".

 M-am uitat pe blog-ul tau si am putea colabora in dezvoltarea lui cu urmatoarele variante:
  1.  Iti putem propune noi cateva idei de imbunatatire;
  1.  Ne poti spune chiar tu ce nemultumiri ai cu site-ul sau ce ai dori sa imbunatatesti la el.

 

Un logo personalizat

Vă dați seama că am fost chiar surprinsă că, într-un timp atât de scurt, blogul mea avea să-și schimbe înfățișarea. Cu alte cuvinte, să primească o tușă personalizată. Și da, gratis. Gratis într-o lume în care aproape și aerul pe care-l respiri costă.

Dar să continui fiindcă știu că sunteți curioși ce a urmat…

Am dat un reply și i-am explicat lui Lucian că-mi doresc o temă prietenoasă cu cititorii,  o interfață elegantă și, desigur, un logo reprezentativ pentru blogul numit My Pure Style.

M-a rugat să-mi aleg dintr-o serie de teme gratuite WordPress, urmând s-o aplice și s-o stilizeze puțin pe cea aleasă de mine. Am mers pe varianta FASHIONISTAS (da, așa îi zice temei 😉 ). M-am hotărât repede fiindcă nu am vrut să mai pierdem vremea. Totul OK. Primesc prompt și răspunsul:

Ma bucur ca ati ales tema…O sa ne apucam de treaba in cursul saptamanii viitoare.

(Ahh! Și eu care crezusem că în 2 ore am blogul aranjat, frumos… Era clar – gândeam-, până săptămâna viitoare uită de mine. Așa-i cu astea gratuite!)

M-am înșelat puțin cam tare. Luni, în jurul orei 10:00 AM, un nou e-mail de la Lucian în care îmi cerea datele de logare de la cPanel și WordPress pentru a se putea apuca de treabă.

Astfel că:

    • tema Fashionistas a fost aplicată cu succes;

 

    • fontul titlurilor, care în varianta predefinită erau scrise în integralitate cu majuscule, a fost modificat;

 

  • interfața blogului meu a căpătat o notă simpatică de tot datorită unui logo simpatic.

Bineînțeles că în tot acest timp au avut loc schimburi de e-mailuri în care mă întreba dacă mai doresc să adauge ceva sau dacă am alte sugestii.

Este de la sine înțeles că îmi place ce a ieșit. De logo-ul cu frunzulițele acelea verzi sunt extrem de încântată. Dorința mea de simplu și, totuși, de efect s-a materializat.

Nu pot decât să le mulțumesc celor de la Thecon pentru această inițiativă de susținere a bloggerilor. Și sunt convinsă că mai sunt destui, așa ca mine, care au beneficiat de micul ajutor prețios. Frumos! Un exemplu demn de urmat.

Dacă îți dorești un website profesionist cu tot ce presupune acesta (Creare site, Servicii web design, Web development), contactează-i.  Cere-le o  ofertă și așteaptă răspunsul. Dacă vei fi mulțumit, sunt şanse să îi recomanzi şi altora.

Chiar şi numai dacă eşti un blogger aflat la început de drum (sau chiar la mijloc), și dorești să conferi blogului tău o alură estetică plăcută, dar singur nu te descurci, scrie-le. Sunt convinsă că te vei bucura de aceeași promptitudine și seriozitate de care m-am bucurat și eu.

Și de-acolo-ncolo, spor și inspirație la scris!

thecon

Citeşte despre WebDesign, cursul prin corespondenţă pe care l-am parcurs.

You might also like

No Comments

Leave a Reply