Adio cearcăne, bun-venit ten strălucitor! accesorii de frumusețe pentru o piele mai radiantă ca niciodată

roller facial

Țin de ceva timp în trusă o rolă pentru masaj facial (face roller), dar niciodată nu m-a lovit curiozitatea să caut informații aprofundate despre efectele folosirii unui asemenea accesoriu. L-am cumpărat în ideea de masaj facial, dar știți și voi cum e cu auto-masajul acasă… consecvență zero. Așa că l-am pus acolo, într-un colț și uitat a fost.

Asta până în urmă cu niște zile când am descoperit un articol despre cum poți atenua aspectul ridurilor cu ajutorul unui…derma roller. Mă și gândeam, aaa…derma-roller, o fi accesoriul acela pe care îl am și eu în sertar. Sau!? Nu! De fapt, am descoperit că nu sunt chiar același lucru. Derma roller e una, face roller-ul alta. Știu, termenii derutează. Prin urmare, am pornit la investigat. Ce am aflat, vreau să împărtășesc cu voi în articolul aici, de față.

Derma roller: accesoriul de frumusețe care estompează cearcănele și redă elasticitatea pielii

Parcă sună muuult mai bine decât faza cu feliile de castraveți pe ochi sau cu pliculețele de ceai de la frigider. Acel moment când te trezești cu ochii umflați ca și când ai fi plâns o noapte întreagă…

Că ține de fiziologie sau de o circulație sanguina deficitară, indiferent de cauză, cearcănele colorate nu sunt o plăcere pentru nimeni. Inspirat din tehnicile profesioniștilor în frumusețe, acest mic instrument, derma-roller a fost ceat pentru a ajuta femeile să obțină o privire radiantă (atenuând cearcănele). Ori urmele lăsate de acnee. Sau chiar să amelioreze aspectul de celulită de pe coapse.

Cum funcționează un derma-roller?

Un derma-roller prezintă o suită de micro-ace dispuse pe un cilindru. Cu fiecare mișcare a lui pe piele, acesta creează mici leziuni imperceptibile și o senzație fină de pișcătură care stimulează epiderma. Ca răspuns la inflamația cauzată, pielea răspunde prin activarea acelor celule de reparare. Astfel, se activează tot ce are mai neprețuit pielea noastră: colagenul. Acțiunea micro-acelor reactivează circulația, uniformizând nuanța cearcănelor, și îmbunătățește vizibil elasticitatea pielii.

Acele pot avea între 0.2 până la 0.75 mm. Înainte de a-l folosi, pielea trebuie să fie bine hidratată. Ar fi ideală aplicarea prealabilă unei măști de hidratare sau a unui ser/ulei de calitate. Astfel, prin acest întreg proces de micro-needling (micro-înțepare) este favorizată la maxim absorbția în piele a substanțelor nutritive din produse. Se va provoca un boost intens de colagen, în special dacă vei folosi ingrediente bogate în acid hialuronic și vitamina C.

Precauții și ce trebuie să reții despre folosirea unui derma-roller

 • derma-roller-ul se va folosi doar pe pielea curată și hidratată în prealabil;
 • aplică o cantitate necesară de serum și vino cu aparatul în sens orizontal, pe diagonală și pe verticală, aplicând o presiune ușoară pe zonele cu probleme;
 • poți efectua mișcări delicate de tapotare și cercuri pe pleoape pentru ca substanțele din cremă să pătrundă eficient;
 • după fiecare utilizare, dezinfectează suprafața pietrei cu puțin alcool;
 • este de dorit a apela la derma-roller o dată pe săptămână/lună, în funcție și de aspectul cearcănelor, dar și de dimensiunea acelor;
 • nu se va folosi pe pielea iritată, rănită, cu eczeme sau alte probleme dermatologice

Masajul pielii: roller-ul facial și piatra gua sha

Roller facial

Poate avea la bază diverse minerale sau cristale, pietre semiprețioase (quart, obsidian, jad, ametist).

Despre rola de jad, cu origini în medicina tradițională chineză, se spune că reprezenta accesoriul secret al femeilor pentru a-și menține tinerețea. La câteva mii de ani distanță, apare și jade-roller, cel mai probabil sub influența curentului anecestral de litorerapie care elogia puterea pietrelor. În cultura chineză, jadul este o piatră cu puternice semnificații, care conferă protecție, atrage norocul.

Roller-ul de jad

Astăzi, roller-ul facial de jad a devenit un accesoriu capabil să transforme aspectul pielii, atunci când este folosit corect și consecvent. Efectele sale de detoxifiere și calmare a pielii sunt binecunocute. Pentru a-i amplifica puterea de drenare, roller-ul se poate baga puțin la frigider înainte de fi folosit. Chiar și fără a fi ținut la frigider, senzația la atingerea sa de piele este una de rece. Revigorează instant!

Proprietățile roller-ului de jad:

 • strânge porii ca urmare a senzației de prospețime conferită de piatră;
 • stimulează circulația limfatică și sanguină pe măsura mișcării pietrei pe față;
 • reduce cearcănele și pungile de sub ochi;
 • netezește liniile fine și ridurile;
 • îmbunătățește elasticitatea pielii, dând un efect de lifting;
 • dă un boost de strălucire pielii și conferă tenului luminozitate instant.

Include roller-ul de jad în rutina de îngrijire a pielii de dimineață. Acompaniază-l de crema hidratantă preferată! Nu ai nevoie decât de 5-10 minute, timp în care prin mișcări de netezire vii pe conturul ochilor, continuând pe restul feței de jos în sus, dinspre gât spre frunte, din interior spre exterior. Este un gest simplu, dar care va face atât de mult pentru pielea ta, desăvârșește practic întreg ritualul.

Piatra Gua Sha

Gua Sha, provenit din medicina tradițională chineză, se traduce prin „a zgâria nisipul”. Semnificația mai profundă este aceea de a aduce la suprafață stagnările reci, responsabile de afecțiuni în corp.

Masajul cu Gua Sha:

 • permite un drenaj limfatic profund la nivelul feței
 • decongestionează intens, eliberând pielea de toxine, care sunt cauza aspectului unui ten tern, cu denivelări, cearcăne, pungi sub ochi
 • redesenează conturul feței și stimulează producția naturală de colagen
 • permite o încălzire a mușchilor și întinde pielea în profunzime pentru a limita formarea ridurilor

La origini, piatra Gua Sha era confecționată din corn de bivol. Cu ajutorul său, puteai fricționa întregul corp pentru a-l elibera de toxine. Astăzi, cu un aspect mult mai stilizat, are la bază diverse pietre semiprețioase, fiecare cu atributele sale. Forma cea mai cunoscută este cea de inimă asimetrică. Există, de asemenea, și forme cu dinți mai rotunjiți, ideale pentru relaxarea musculaturii corpului.

Fascinant în cultura și medicina tradițională chineză, este că totul este legat. Podurile pe care ei le creează între pietre, culori, anotimpuri și…organe sunt puțin spus interesante.

Cuarțul roz este piatra universală a iubirii de sine și are proprietăți calmante. Are culoarea inimii și a verii.

Obsidianul negru are proprietăți anti-aging. Jadul alb are efect decongestionant, detoxifiant. Aventurinul (deloc surprinzător, fiind și verde) este purifiant și reduce acneea.

Sper că te-am făcut măcat cât de cât curioasă cu aceste accesorii, aș spune aproape magice, de frumusețe! Mă tentează și pe mine un derma-roller. Probabil că îmi voi și achiziționa unul, fiindcă vreau să constat pe pielea mea ce efecte va avea asupra cearcănelor mele (violet).

You might also like

1 Comment

 • Foxi 2 ani ago Reply

  Foarte interesant, nu am incercat pana acum dar cine stie…poate fi o solutie pentru cearcane. Am sa-l incerc si eu!

Leave a Reply