3 activităţi pe care le desfăşuraţi la curte

17
activităţi pe care le desfăşuraţi la curte

Pentru cine are o casă şi locuieşte la curte, viaţa de zi cu zi poate fi oricum, însă nu una anostă. Asta dintr-un motiv cât se poate de simplu: în jurul casei, prin curte, în grădină se găseşte întotdeauna ceva util de făcut, adică anumite activităţi pe care le desfăşuraţi la curte. Pe lângă faptul că viaţa la curte este mult mai activă şi mai plăcută decât cea de la bloc, satisfacţiile de care te bucuri în timp sunt nepreţuite. Ca să nu mai punem la socoteală beneficiile aerului ceva mai oxigenat, mai curat decât acela din plin centru urban, supraaglomerat de autovehicule.

Iată doar 3 activităţi pe care le desfăşuraţi la curte, cu titlu de hobby

 tunzi iarbaTUNZI IARBA

Fără îndoială, o curte cu un gazon îngrijit arată într-un mare fel, comparativ cu aceea unde iarba este lăsată să crească la întâmplare. Pentru că este o activitate pe care la mijlocul anului se realizează destul de des, sfatul ar fi să vă orientaţi către o maşină de tuns iarba compactă, uşoară şi facil de manevrat.

În funcţie de suprafaţa de iarbă pe care o întreţineţi, alegeţi una cu motor puternic, 1000 W şi capacitate de colectare mare. Evitaţi să suprasolicitaţi motorul prin tăierea de iarbă udă.

Pentru o durată de viaţă prelungită a motorului, la începutul fiecărui sezon de primăvară ar fi ideal să reînnoiţi uleiul şi să curăţaţi filtrul de aer (dacă nu este rupt, filtrul din burete se curăţă uşor cu apă călduţă şi detergent, apoi şi se lasă să se usuce).

TAI POMII roade pomi fructiferi

Când există o livadă, la anumite intervale de timp se impune şi o toaletare a pomilor. Uneori, în cazul pomilor bătrâni, bolnavi şi degradaţi, este necesară chiar tăierea. Pentru aceasta, unul dintre accesoriile de care vă serviţi este motofierăstrăul. Dacă vă doriţi un instrument de calitate, de cursă lungă, este indicat să alegeţi o drujbă profesionistă, cu motor puternic, pe benzină şi lanţ.

Şi chiar dacă nu aveţi o livadă, un motofierăstrău îşi dovedeşte deseori utilitatea în gospodărie, mai ales dacă aveţi nevoie să lucraţi cu lemnul ori să reparaţi ceva.

În magazinele de profil cu utilaje agricole puteţi analiza categoria drujbe pentru a alege tipul dorit în funcţie de specificaţiile tehnice, brand şi preţ. Nu uitaţi nici de ochelarii de protecţie pentru a evita un eventual accident în timpul folosirii acestui utilaj de tăiere.

seminte de floriGRĂDINĂREŞTI

Pentru multe persoane care locuiesc la curte, a planta flori nu este resimţită ca o muncă, cel puţin nu ca una solicitantă Din contră, este mai degrabă o activitate de loisir, un hobby relaxant care destinde şi oferă o stare de calm deplin.

În cazul în care nu sunteţi încă un expert în acest domeniu, aflaţi că niciodată nu este prea târziu să vă apucaţi. O curte colorată este de înzecit de ori mai frumoasă decât una fără flori. Magazinul Ogorul dispune de o gamă variată de echipament pentru grădină, scule de mână, îngrăşăminte bio, seminţe şi bulbi de flori. Totul pentru că acest gen de hobby merită să înflorească frumos, aşa cum numai florile ştiu s-o facă.

 

Relaxare sau necesitate? Ce părere aveţi despre aceste activităţi pe care le puteţi desfăşura la curte?

17 COMENTARII

  1. Eu stau la casa, dar n-am un spatiu foarte generos pentru gradina si nici nu sunt genul pe gradinarit, daca ma intelegi. La mine mai mult se ocupa sotul de flori si toate cele. La tara e altceva, acolo trebuie sa fac si eu de nevoie…

    • Noi urmeaza sa ne mutam la curte, deocamdata e in plin santier casa. Construim, da. Si cu toate ca nu e la tara, ci pe la periferie, va fi de lucru pe acolo. Trebuie sa ma mobilizez spiritual, inca de pe acum.

  2. Este mult de lucru la o casă cu curte marte. Nouă ne place, deși ne ocupă mult timp.
    In fiecare anotimp avem activitati, deja toate sunt o rutina si o placere.

  3. Noi weekendul acesta ne-am ocupat de taiatul crengilor uscate si de curatat buruienile. Am lucrat pe ici pe colo unde mai era nevoie ca sa nu mai trebuiasca in primavara sa ne chinuim decat cu plantatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here