6 pași pentru a obține un look „no-makeup” de vară

machiajul natural de vară

Suntem în miezul sezonului estival și ne bucurăm de vară căci…Doamne, atât de tare am așteptat-o. Iubesc vara pentru că ador relaxarea sub soare, undeva lângă o piscină sau, ideal, la mare. Acum se văd corpurile acelea pregătite pe parcursul întregului an și adevărata naturalețe a pielii.

În timpul sezonului de vară cred că cel mai tare mizez pe hidratare – hidratare interioară și exterioară -. Cât despre frumusețe, deviza mea este less is more, machiajul adoptat fiind acela de tip „no-makeup”. No-makeup-ul a împânzit Instagram-ul, iar vedetele de talie internațională îl abordează fără rezerve. Să fie acesta și una din consecințele pandemiei în care am stat mai mult pe acasa? O fi, iar mie una îmi place tare mult efectul (fără filtre, însă).

În caz că vă întrebați ce este acest machiaj. No-makeup este un tip de machiaj minimalist și lejer, care scoate trăsăturile feței în relief, în detrimentul mascării imperfecțiunilor. Este cunoscut și sub numele de machiaj natural, iar vara este cea mai prielnică perioadă pentru a fi purtat.

6 etape pentru a obține un look natural „no-makeup”

1. HIDRATAREA tenului și…o acoperire LIGHT

Curățarea pielii în profunzime rămâne esențială și vara. La fel de importantă precum curățarea este și hidratarea pielii cu produse de îngrijire care au textură lejeră. Pentru a lăsa impresia că nu porți machiaj îți sugerez să îți îndrepți atenția către un bb cream cu spf sau un cc cream, variante care oferă o acoperire mai mică față de un fond de ten clasic, dar conferă un finish mult mai natural. Mai există și o altă variantă, respectiv crema hidratantă colorată, neapărat cu factor de protecție solară ridicat.

2. CAMUFLAREA locală

Pentru a masca o zonă roșie, un coș, niște cearcăne sau mici imperfecțiuni, servește-te de un anticearcăn/corector. Regula de aur ar fi să nu te scapi să aplici prea mult și să estompezi bine! Rezultatul trebuie să fie…invizibil, nu-i așa?

3. Un pic de magie cu…BLUSH și ILUMINATOR

Fetele iubesc aceste două elemente care sunt cheie în obținerea unui ”no-makeup” reușit. Contează textura produsului ales, nuanța, dar și cantitatea în care aplici. Pentru un look cât mai fresh și mai natural, folosește un iluminator discret cu particule perlate, și nu unul pigmentat (nu pentru machiajul de zi). Pentru ochi poți folosi un iluminator lichid care va da un efect optic de mărire. Pe pomeți pune puțin blush cremos (piersică, rozaliu) și…gata.

4. O tușă de MASCARA (după caz)

Dacă îți place mascara și nu poți renunța la acest produs, aplică puțin produs la baza genelor și va fi suficient. Mascara maro este de asemenea interesantă și chiar mai…”invizibilă”. Iar dacă renunți la rimel în favoarea curbării genelor cu un simplu ondulator de gene, te vei apropia și mai tare de dezideratul tău: machiajul natural.

5. GELUL pentru sprâncene

Sprâncenele transmit multe despre fizionomia unei persoane. Vara poți renunța la creionul sau pudra pentru sprâncene, mai ales dacă te bucuri de sprâncene dese, fără spații. Este de ajuns să aranjezi firele de păr în direcție ascendentă și să le fixezi cu un gel transparent. Dacă nu te bucuri de sprâncene bogate, te poți ajuta de un gel colorat pentru a crea aspectul care îți place la nivelul sprâncenelor.

6. BALSAMUL de buze

Termină procedura prin aplicarea unui balsam de buze hrănitor cu spf (și buzele au de suferit din pricina soarelui) sau un gloss/ruj de buze într-una din nuanțele naturale favorite.

Be beautiful and enjoy the summer!

Și ție îți place machiajul natural la fel de mult cum îmi place și mie?

You might also like

No Comments

Leave a Reply