5 sfaturi ce te pot ajuta să prelungești durata de funcționare a bateriei de camion

Alegerea corectă a unei baterii de camion depinde de o serie de factori de care ar trebui să țină cont orice cumpărător care se află în căutarea unor produse de calitate. Așadar, dacă îți dorești să achiziționezi un acumulator care să îndeplinească toate condițiile fiabilității și ale performanței va trebui să iei în considerare mai multe criterii.

Cauți baterii ieftine de camioane?

Majoritatea șoferilor își doresc să găsească cea mai bună ofertă de pe piață, astfel că de multe ori se orientează către alegerea unor baterii ieftine achiziționate la mâna a doua în detrimentul unor produse de calitate. Comparativ cu utilizarea unei baterii de camion nou-nouțe, acumulatorii second-hand au o durată de viață mult mai scurtă, ceea ce determină costuri suplimentare.

Așadar, calitatea nu este un criteriu pe care ar trebui să-l ignori mai ales când vine vorba despre alegerea bateriei de camion. De altfel, diversitatea brandurilor existente pe piața de baterii îngreunează decizia cumpărătorului care nu știe precis ce să aleagă.

Principalii factori la care te poți raporta în cadrul procesului de selecție sunt detaliile și specificațiile tehnice (capacitatea, tensiunea, dimensiunea compartimentului în care fi montate bateriile etc).

Cum se întrețin bateriile de camion pe timpul verii

După ce ai achiziționat acumulatorii și ai apelat la servicii profesionale de montaj pentru a te asigura de funcționarea optimă a acestora, ar fi indicat să acorzi atenție maximă procesului de întreținere. Chiar dacă nu există pe piață acumulatori care să reziste la nesfârșit ciclurilor frecvente de încărcare-descărcare, acest lucru nu înseamnă că nu putem prelungi durata de funcționare a bateriilor de camion. Având în vedere că vara a venit, ar trebui să fim precauți și să ne îngrijim bateriile cum se cuvine. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să prelungești durata de utilizare a produselor în sezonul cald:

1. Parchează, pe cât posibil, în zone ferite de soare. În depozite, verifică în mod constant temperatura recomandată de producător.

2. Oprește dispozitivele electronice înainte de a părăsi vehiculul. Acestea sunt responsabile de scurgerea energiei bateriilor de camion. Acest lucru este important mai ales dacă motorul va rămâne inactiv pentru o perioadă lungă de timp.

3. Dacă este posibil, condu vehiculul cât mai mult timp pe șosea, minimalizând timpul de ralanti. Dacă motorul nu este folosit multă vreme, bateriile de camion se pot descărca, așadar nu se recomandă perioade de inactivitate.

4. Nu monta bateriile aiurea! Respectă întocmai instrucțiunile de montaj sau apelează la profesioniști! Unii conducători de camioane fac greșeala de a monta o baterie veche cu una noua, ceea ce poate duce la deteriorarea acumulatorului. Altfel spus, una dintre baterii se va supraîncărca, în timp ce cealaltă se va subîncărca.

5. Păstrează acumulatorul încărcat la un nivel optim. Una dintre cele mai bune modalități de a asigura funcționarea corectă a acestuia. Dacă este nevoie, folosește un redresor.

De unde putem achiziționa baterii de camioane

Majoritatea conducătorilor auto își doresc să găsească cele mai bune oferte atât din punct de vedere al prețului, cât și din punctul de vedere al serviciilor calitative.

Sorgeti este unul dintre cele mai apreciate și mai căutate magazine care comercializează baterii de camioane, acumulatori auto-moto de calitate. În plus, pune la dispoziția clienților servicii gratuite de montaj și de verificări tehnice precum și de livrare a produselor.

Sursa foto: flickr.com, shutterstock.com

Acest articol este un Guest-Post

 

 

You might also like

No Comments

Leave a Reply