5 păcate. 5 defecte. Ale mele.

Răsfoind Caietul Cristinei (blogul), am dat peste un articol de tip leapşă care mi-a plăcut tare mult. Prin urmare, am zis că preiau şi eu ideea.

Fără invitaţii speciale, m-am autodesemnat să vă mărturisesc 5 dintre defectele care mă reprezintă (da, am zis bine) şi care dau expresive colţuri personalităţii mele.

1. Am un ORGOLIU cât marea

Spuneţi-i mândrie sau cum vreţi. Cred că aş putea să mor de foame de dragul unui orgoliu pe care-l simt că mocneşte a dreaq în mine. Dar ce să-mi fac!? Nu cred că e o chestie pe care s-o pot schimba, face parte din construcţia mea personală şi nu mă sfiesc s-o recunosc.

2. Sunt DEZORGANIZATĂ

Mna, aici ştiu că nu e bine, doar că nu prea îmi iese întotdeauna cu ordinea. Teoretic, încep cu cele mai bune intenţii. Practic, mă pierd pe parcurs. Cu toate că îmi fac un plan preliminar, ordonez lucrurile mental, le aloc ordinea…hmm, mereu mă trezesc că îngraş porcul în ajun. Şi atunci să vezi cine trage. Nu prea se mai poate vorbi cu mine în acele momente.

3. NU uit

Vorba aia „Te iert, dar nu te uit!”. Păi cum vine asta? Ori ierţi, ori nu. Nu poţi să spui că ierţi, dar nu uiţi. La mine lucrurile stau clar. NU uit dacă mă trădezi, tragi sfori pe la spatele meu, mă ridiculizezi gratuit, îmi iei persoanele dragi peste picior şi ar mai fi destule de zis. NU iert (sau nu iert uşor, repede) ar fi mai corect spus. Cât de imoral poate fi?

4. Sunt IMPULSIVĂ

Da, reacţionez foarte rapid la primul impuls. E de la sine înţeles că se aplică pentru lucrurile negative. Am făcut şi terapie cu mine însămi (ah, glumesc) pentru a-mi stimula autocontrolul, diplomaţia, dar tot degeaba. Cum m-ai călcat pe coadă, cum ai primit un feedback de la mine. Instant, da?

5. Sunt RĂZBUNĂTOARE

Adică uşor răzbunătoare, nu ca-n telenovele, să ne înţelegem. Dacă mi-ai aruncat o vorba nepotrivită, dacă mi-ai făcut o nasoală, aşteaptă-te ca, la un moment-dat, când poate tu vei fi şi uitat deja, să te trezească una cu efect de bumerang. Asta poate şi pentru că nu uit (punctul 3). Îmi place, mă satisface chiar, enorm să îţi întorc vorba, gestul. Poate nu la aceeaşi amploare, dar cât să fie o treabă echitabilă. Partea bună este că aplic metoda şi pentru lucrurile pozitive, îmbucurătoare, nu doar pentru cele deranjante.

Aceasta mi-s eu. Un munte de personalitate, cam aşa m-aş defini pe scurt.

Aştept să îmi scrii, fără perdea, 5 dintre păcatele tale. Doar 5, ok?

 

You might also like

Comments (7)

 • mihaelanistor 6 ani ago Reply

  Agitată, nervoasă, nerăbdătoare, prea corectă, impulsiva! 😀 mi-a luat un pic sa le recunosc si sa le scriu.

  Style 6 ani ago Reply

  Felicitari! Nu poti sa le renegi, sunt ale tale si…noroc bun! Cui nu-i place…

 • Iasmina 6 ani ago Reply

  A, păi sunt și eu destul de impulsivă, încăpățânată, câteodată orgolioasă și ar mai fi, dar nu mai zic 😀

  Style 6 ani ago Reply

  Acuma daca tot ai început, zi-le pana la capat 😀

 • Caietul Cristinei 6 ani ago Reply

  Practic te cam iei de mana cu mine si mergem amandoua sa ne sarbatorim defectele. Le-am expus in cuvinte diferite, dar sunt cam aceleasi. So what? Cui nu-i convine sa ne ocoleasca!

  Style 6 ani ago Reply

  Ma faci sa zâmbesc, Cris :-)) Cam așa-i cum zici…

 • Antoaneta 6 ani ago Reply

  Eu am scris deja un articol despre subiect (Cristina a fost provocata de mine), dar adaug aici ceva…impulsiva, vesnic optimista, ajut mai mult decat ar trebui si tocmai persoanele nepotrivite, citesc prea mult in atitudinea unor oameni, nu uit niciodata jignirile chiar daca par ca am trecut peste.

Leave a Reply