5 motive pentru a alege produse cosmetice naturiste

produse cosmetice naturiste

Fără îndoială, au existat în viață noastră momente în care ne-am întrebat: „Știm, cu adevărat, ce conțin efectiv produsele pe care le folosim pentru îngrijirea pielii sau a părului?”

Întrebarea aceasta a fost și continuă să fie justificată, atât în viaţa oricărui bărbat, cât, mai ales, în cea a doamnelor. De ce?

Pentru că atunci când iei în considerare cantitatea enormă de produse de înfrumusețare folosită de-a lungul întregii vieţi, ai cu adevărat motive de îngrijorare.

Gelurile de dus, săpunurile, șampoanele, cremele, deodorantele, produsele de machiaj – toate se adună, astfel că se poate ajunge chiar şi la zece (10) produse de înfrumusețare în FIECARE ZI. Făcând asta, ne expunem corpul unui asalt uriaș de aditivi și substanțe chimice, fără ceva natural în ele, de la sine-înţeles.

Și chiar dacă ni se spune că toate produsele pe care le cumpărăm din magazine sunt sigure, luând în calcul zilele, lunile și anii în care le folosim, efectul aparent infensiv ale acestor cosmetice  se cumulează. Iar adevărul este că nimeni nu poate fi cu adevărat convins de calitatea unor chimicale din produsele cosmetice  prezente pe rafturi – nu știm cu adevărat cât ne afectează corpul și sănătatea.

Deşi nu există studii fundamentate care să prezinte legăturile dintre produsele de îngrijire a corpului și diferite afecțiuni ori boli, nu ai cum să fii complet împăcat atunci când folosești produse ce ştii că nu sunt naturale.

produse cosmetice naturiste

Sursa foto: naturalis-market.ro

Dacă și tu te-ai gândit la aceste lucruri și ți-ai promis că în noul an vei face alegeri mai înțelepte în ceea ce privește îngrijirea pielii și a părului, am pus laolaltă câteva motive care să te determine să alegi doar produse cosmetice naturiste:

 • Substanțele din produsele pe care le aplici pe păr sau piele ajung în corpul tău. Astfel, îți expui corpul unor substanțe chimice pe care nu le cunoști, fără să înțelegi şi să conştientizezi efectul pe care îl pot avea asupra corpului tău.
 •  Produsele cosmetice bio nu au ingrediente care pot să afecteze în vreun fel pielea ta. Unele ingredientele de umplere din produsele cosmetice clasice nu aduc absolut nicio valoare – parabeni, coloranți, arome sau parfumuri artificiale, emulgatori sau uleiuri obținute din petro-chimicale.

Știai că unele din aceste substanțe sunt găsite și în degresanții pentru motoarele auto sau în soluțiile de anti-gel?

Cand alegi produse cosmetice naturale, precum cele de la Naturalis-Market.ro, cumperi articole care conţin emulgatori pe bază de plante sau uleiuri esențiale, și nu sintetice.

 • Mai multe substanțe și ingrediente active – în medie, aceste produse organice îți aduc 80-90%, comparativ cu produsele mărcilor populare de cosmetică care conțin poate chiar sub 10%. Și până la urmă, ingredientele active sunt cele care contează pentru pielea ta și fac ca produsele să fie eficiente și să aibă efectul dorit!
 • Dacă ai o piele mai sensibilă și ești predispus la alergii sau ai o piele normală, însă nu vrei să ţi-o supui la posibile iritaţii sau pete, alege produsele organice de înfrumusețare sau de igienă. În caz contrar, riști că pielea ta să reacționeze urât la chimicalele care se găsesc în produsele din supermarket sau în magazinele clasice de cosmetică.
 • O sănătate mai bună pentru trup, dar și pentru mintea ta – studiile arată că aceste ingrediente artificiale din produsele standard de cosmetică pot aduce nu doar alergii, ci și dereglări hormonale ori chiar cancer. De ce să riști? Fii împăcată cu alegerile tale, fii liniștită știind că alegi ceva natural, curat, chiar dacă uneori plătești mai mult.

 

Tu ce alte motive ai găsit pentru a include în utilizarea zilnică cât mai multe produse cosmetice naturiste? Lasă un comentariu în spațiul de mai jos și continuăm!

 

Acest articol este un guest-post

You might also like

Comments (12)

 • barbierucristina 6 ani ago Reply

  Cred ca e mult mai sanatos sa folosim cosmetice naturiste, nu au tone de chimicale ca cele din comert.

 • Raluca Brezniceanu 6 ani ago Reply

  Cu ajutorul acestor cosmetice naturiste ai grija de tine si de familia ta. Incerc sa aleg numai cosmetice fara parabeni, conservanti si parfumuri sintetice.

 • Bratu Gabriela 6 ani ago Reply

  Incerc,pe cat posibil, sa folosesc si cosmetice bio, desi nu mereu imi iese. Parca e greu sa te dezveti de vechile obiceiuri…

 • Rodica Mihaela 6 ani ago Reply

  In ultimii ani am inceput sa fiu mult mai atenta la produsele cosmetice pe care le folosesc si le prefer pe cele din ingrediente naturale, chiar daca sunt mai scumpe, stiu ca merita.

 • Eu le aleg pentru că se observă diferența pe ten după folosirea lor și mai ales în timp. Cred că măcar atât putem face pentru pielea noastră, să îi oferim produse organice și să o ajutăm să fie mereu tânără și frumoasă.

 • multumim tare mult de recomandari

 • mihaelanistor 6 ani ago Reply

  Eu aleg cu mare grija atat produsele cosmetice, cat si ingredientele cu care gatesc. Tine de respectul pentru noi.
  Nu folosesc produse naturiste, dar recunosc ca am fost tentata de multe ori sa le incerc.

 • Miss Bear 6 ani ago Reply

  Mi am propus sa incerc mai multe produse naturale, insa nu stiu daca sunt dispusa sa renunt la cele pline de chimicale. Deodorantul este unul care stiu ca dauneaza, insa e super necesar si inca nu am gasit unul natural care sa ma multumeasca.

 • andreiabutnaru 6 ani ago Reply

  Mie imi plac astfel de produse, si de oricate ori am ocazia sa cumpar/folosesc o fac cu mare drag

 • Iasmina 6 ani ago Reply

  Îmi plac produsele naturiste pentru că natura ne oferă tot ce avem nevoie și trebuie să ne întoarcem cumva la ea, la mama ei acolo.

 • catalina 6 ani ago Reply

  Trebuie sa acordam o importanta mai mare produselor pe care le folosim, sa avem grijă de sanatatea noastra

 • Cristina Dragomir 6 ani ago Reply

  Eu le prefer inainte de toate pentru ca pielea mea le toloreaza mult mai bine sau, mai bine zis, le adora. Eu am tenul sensibil si multe produse cosmetice imi irita fata.

Leave a Reply