Cool şi eco! 5 moduri de a decora locuinţa cu banda led

banda led

Banda led – soluţia ideală de iluminat pentru orice locuinţă

Pe terasă, în bucătărie, în camere sau sufragerie şi chiar în baie, benzile led reprezintă mai mult decât o variantă de iluminat. Sunt elemente-cheie accesibile şi de efect, tot mai frecvent utilizate în cadrul decoraţiunilor interioare şi/sau exterioare.

Practic, o bandă led poate fi poziţionată oriunde. La nivelul unui tavan în scafe, al unei scări, la mobilier, pentru delimitarea spaţiilor, în zona televizorului sau a biroului. Este simplu, ieftin şi la îndemâna oricui să îşi creeze un ambient confortabil, personalizat şi adaptat stilului decorativ al oricărei încăperi.

banda led
1. Alegeţi banda led pentru fiecare cameră

Unul dintre atuurile de necontestat ale benzilor led îl reprezintă versatilitatea şi gradul sporit de adaptabilitate a acestora. Se pliază cu succes pe orice spaţiu pentru a satisface preferinţe dintre cele mai diverse. Benzile sunt, în general, flexibile şi uşor de manevrat. Intensitatea luminoasă se poate regla conform dorinţei. Cât despre culori, pe piaţă există astăzi o sortimentaţie atât de bogată care să-ţi permită să îţi creezi inclusiv propriul „curcubeu” în dormitor. Puteţi opta pentru o bbandă led de un model clasic pe care să o plasaţi pe marginea superioară a şifonierului cu oglindă. Totul pentru a obţine o lumină galbenă, caldă, perfectă pentru o stare relaxantă.

2. O ambianţă modernă şi colorată pentru camera adolescenţilor

Datorită capacităţii lor de iluminare a camerei în diverse nuanţe, banda led atrage întregul interes al unui tânăr adolescent. Poţi concepe o atmosferă de basm sau una de film SF, conferind astfel o tuşă de originalitate extremă încăperii. Mergând mai departe cu imaginaţia, inclusiv baia poate fi scăldată într-un albastru smarald de vis.

3. Camera de zi – primitoare, agreabilă şi caldă

În orice casă, sufrageria sau camera de zi este o zonă de convivialitate, prin excelenţă. Este spaţiul în care petrecem suficient timp şi unde ne primim musafirii. Prin urmare, aici se doreşte a fi creată o ambianţă intimă şi primitoare. Din nou, iluminatul prin benzi led poate fi aliatul perfect în crearea unei atmosfere perfectă. Discretă şi suficient de vizibilă totodată, banda led poate fi montată la nivelul plintelor pentru a scălda pereţii într-o lumină difuză.  O altă idee ar fi de a o plasa la marginea etajerei unei biblioteci pentru a vă scoate astfel în evidenţă colecţia de cărţi sau obiectele deorative expuse. Orice tip de mobilier care merită remarcat sau, de ce nu, un tablou de excepţie pot fi puse în valoare de un asemenea accesoriu. Instalat pe comoda în care se află televizorul, veţi crea iluzia optică a unui corp suspendat in aer, ceea ce va fi de mare efect pentru invitaţii dumneavoastră.

4. O grădină fermecător de iluminată

O grădină cu un sistem plăcut de iluminare este un loc de vis pentru a petrece timp de calitate. Mai ales în sezonul cald, serile sub lună plină din curte pot căpăta un plus de farmec dacă mizaţi pe nişte benzi led instalate în zone-cheie. Pentru a crea o imagine feerică, decoraţi piscina cu o bandă led surprinzătoare. Faceţi acelaşi lucru şi în cazul fotoliului din ratan pentru a vă bucura de o atmosferă confortabilă în propriul vostru spaţiu exterior. Îndrăzniţi mai mult? Decoraţi pomii şi arbuştii pentru a veni în completarea panoramei oferite de cerul înstelat. Probabil că ceva mai frumos de atât doar în basme mai există!

banda led

5. Bucătăria cu Led şi…treaba devine plăcută

Bucătăria nu este chiar locul în care am vrea să stăm non-stop. Se ştie doar: când spun bucătărie, unii se gândesc la bunătăţi şi la delicatese, alţii la strâns masa şi la spălatul veselei. Cu toate acestea, bucătăria poate fi un spaţiu în care să stai cu mare plăcere dacă te preocupi puţin şi de aspectul decoraţiuni, ambianţă luminoasă. Prin instalarea unei benzi pentru un iluminat led, planul de lucru poate fi complet transfigurat, dobândind un aspect modern şi unic. La fel şi dulapurile suspendate pot purta aceeaşi semnătură ornamentală. De asemenea, din raţiuni estetice sau din necesitate, prin leduri puteţi face o delimitate discretă între bucătărie şi sufragerie, dacă este cazul.

Exemplele ar putea continua la nesfârşit. Un lucru este clar: benzile led sunt veritabile accesorii de decoraţiune şi, în acelaşi timp, sunt utile şi ecologice. Simple, accesibile ca preţ şi cu o durată lungă de viaţă, pot fi instalate sub multiple forme pentru a crea efecte surprinzătoare dintre cele mai diverse.

banda led

Sursa foto: pinterest.com, savelectro.ro

 

You might also like

1 Comment

  • Cristina Dragomir 5 ani ago Reply

    eu am banda cu led prinsa in bucatarie deasupra blatului de lucru si imi plac la nebunie cum lumineaza, dar si atmosfera pe care o creeaza. La mine e alba pentru ca nu banda colorata m-am gandit eu ca oboseste ochiul.

Leave a Reply