5 aspecte de care să ții cont când îți achiziționezi un costum de baie

costum de baie cu sutien balconette

L-am invocat, am tânjit după el, iar acum e aici. Soarele cel carismatic, vedeta sezonului estival. Nu se mai dă bătut așa cum o făcea prin iulie. Acum e aici, prezent cât e ziua de lungă, dornic să ne facă pielea arămie, strălucitoare. Așa-i ce minunat e să lenevești la marginea unei piscine?

Astăzi vreau să-ți prezint ultima mea achiziție în materie de ținute de plajă. Este vorba despre un costum de baie în două piese care știu că va contribui la o vacanță de excepție.

La ce trebuie să acorzi importanță atunci când îți cumperi un costum de baie?

Consider că e o mare provocare să îți cumperi un costum de baie, mai ales unul din două piese. Mai ales online. Anul trecut dădusem cumva greș cu mărimea unei bustiere (tot costum de baie). Ceva cam prea mică, totuși. În sfârșit, am zis că încerc încă o dată varianta online.

CHIMIA e importantă … Chiar și atunci când rămâi cu ochii pe un costum de baie 😉

Și am răsfoit…și am răsfoit…și atâta am răsfoit paginile magazinului Plaja.biz, până m-am decis că trebuie să fie Andalucia. Un minunat costum de baie din două piese la care m-a atras, ce crezi? Textura materialului, așa cum putea ea să transpară din fotografia de prezentare. Știam că e imposibil să fie catifea, însă mie acel bej catifelat la un asemenea material m-a dus cu gândul.

Într-un cadru fizic, primul reflex ar fi fost să pun mâna, să simt. By the way, aș numi-o un fel de „chimie”, când fără sa analizezi prea mult te atrage ceva: imprimeul, culoarea, designul și vrei să treci la pasul următor. În rest, că e întreg sau două piese, contează mai puțin.

1. Ce fel de CUPE are costumul de baie dorit?

Ei bine, alegerea sutienului și a slipului potrivite conformației tale poate să facă diferența dintre reușită și eșec. Să nu ne supraestimăm cu ideea că tuturor ne stă bine cu orice și că celebrele sexy cupe triunghi, fără burete, avantajează orice bust. Sau că bikini se potrivesc oricui. Bine, nici să nu ne aruncăm în extrema cealaltă și să ne ascundem în modele de bunicuță când poate noi nu avem decât 30 de primăveri.

Pe mine, de exemplu, la sutien mă avantajează modelul balconette. Îl ador de fapt și la lenjeria intimă. Prin urmare, mă orientez mai mereu după acest tipar. Am analizat puțin cum stătea pe modelul din fotografie și m-am convins că e un model balconette în care m-aș simți bine. Care îmi va oferi susținere. Așa și este. Cupele sunt întărite, există balene metalice, iar închiderea se face printr-un sistem metalic la spate. Bretelele sunt detașabile/reglabile. Nu e strâmt, nu a rămas nici spațiu în cupă, deci îmi vine.

costum de baie cu sutien balconette

2. Și SLIPUL, cum este?

Combinația aleasă de mine conținea un slip clasic. De ce nu eram însă foarte sigură din poză era cum se va așeza pe mine. Nu știam nici dacă elasticul e suficient de gros. Am pățit-o la 90% dintre costumele de baie cumpărate până acum: cum ieșeam din apă, trebuie să îmi aranjez slipul, că na…forța gravitațională. Era și greșeala mea, alegeam mai mereu modele cu șnur, cu talie joasă, poate mult prea delicate etc. Dar uite, în sfârșit un slip care stă, dle, pe mine. Nu acoperă în întregime fesele, ci cât să rămâi sexy. Elasticul e robust, așa cum trebuie. Talia nu e nici joasă, nici înaltă, stă ok la nivelul oaselor bazinului. De fapt, unde îl ridici, acolo stă. Ăsta da slip. E PERFECT!

3. MĂSURA potrivită: nici prea mare, nici prea mică

Am consultat atentă și tabelul de mărimi căruia îi dau 9.5 la capitolul acuratețe. Big like! Că da, asta cu mărimile parcă ne dă cea mai mare emoție atunci când comandăm online. Am ales M și, bucurie mare, M mi s-a potrivit la fix.

4. IMPRIMEUL costumului de baie

Poate că e ultimul aspect care m-a interesat de această dată. Putea să fie și verde turbat și tot l-aș fi luat. La sutien imprimeul are nuanțe neutre, e în ton cu atmosfera unei insule exotice pustii, pe înserate. E cu palmieri care te îndeamnă la visare. Are și un accesoriu simpatic, o broșă simpatică sub formă de ananas. Slipul e de un bej delicat, e simplu cum nici nu îți trebuie mai mult.

5. …nu în ultimul rând, PREȚUL

Fără îndoială, contează și prețul, pentru toți contează. Ce mi-a plăcut în magazinul acesta online a fost că prețurile nu treceau de 130 RON, cu reducere. Al meu a costat 99 RON, redus de la 160. Mi se pare un preț corect, poate chiar destul de indulgent ținând cont de calitatea produsului și de ce am mai avut până acum (la prețuri ceva mai mari).

Am rămas plăcut surprinsă să primesc coletul prompt. Produsul se afla ambalat într-o punguță branduită, cu închidere ziplock (fermoar). Mi-a plăcut atenția pe care Plaja.biz au oferit-o ambalării.

Pe voi ce aspect vă interesează cel mai tare atunci când vă achiziționați un costum de baie?

You might also like

No Comments

Leave a Reply