3 surse din care poţi face rost de bani

Potrivit unei zicale vechi, banii nu aduc fericirea. Însă, nimeni nu le poate contesta reala necesitate, precum şi faptul că, în societate, e aproape imposibil să trăieşti fără ei. Apariţia unor evenimente neprevăzute sau anumite necesităţi impun, nu de puţine ori, sume de bani de care nu dispunem la momentul în cauză.

Sursa foto: Pinterest

Tocmai de aceea, îţi propun spre reflecţie  3 surse din care poţi face rost de bani exact când ai mai mare nevoie de ei:

SUNĂ UN PRIETEN

Cu siguranţă, să ceri bani împrumut nu este cel mai plăcut lucru din lume. Dar când nevoia împinge, e cumva confortabil să ştii că ai rude sau prieteni care ar fi dispuşi să te ajute. În cazul în care ai prin preajmă asemenea persoane, tot ce ai de făcut este să îndrăzneşti să le soliciţi sprijinul. Desigur, teama unui refuz, dar şi faptul că trebuie să ieşi din zona de confort, te pot împiedica să apelezi la cunoştinţe atunci când ai nevoie urgentă de bani.

Sursa foto: shutterstock.com

MERGI LA O CASĂ DE AMANET

Într-o vreme amanetarea părea a fi soluţia ideală şi rapidă de a face rost de bani. Acum mulţi ani, puteai lăsa la amanet, în mod temporar, bijuterii din aur în schimbul cărora primeai o anumită sumă de bani. Dobânda se calculează în funcţie de perioadă şi de gramajul obiectelor de valoare.

Se practică şi în zilele noastre. Paleta de obiecte care pot fi lăsate garanţie s-a lărgit, astfel că azi se pot amaneta telefoane, laptopuri şi inclusiv autoturisme.

IA UN CREDIT

Sursa foto: shutterstock.com

Românii apelează la varianta contractării de credite atât pentru investiţii, cât şi pentru situaţii urgente care necesită sume de bani imposibil de procurat în mod curent. Fie că ne referim la credite mici pe termen scurt sau la cele mai mari pe termen lung, varianta contractării unui credit este relativ la îndemână dacă se îndeplinesc anumite condiţii.

Alege oferta care se potriveşte cel mai bine posibilităţilor tale financiare. Înainte de a semna, citeşte cu atenţie şi în întregime clauzele oricărui contract de împrumut  şi nu ezita să întrebi tot ceea ce nu înţelegi.

You might also like

Comments (11)

 • Cristina Barbieru 6 ani ago Reply

  Nu am fost niciodata la o casa de amanet dar recunosc ca am sunat un prieten si chiar am luat un credit. Da.. indicat ar fi sa nu apelam, dar nevoia..

  Style 6 ani ago Reply

  Cand e musai nevoie, te bucuri ca poti face rost de undeva. Aproape ca nici nu mai conteaza de unde.

 • Diana Ion 6 ani ago Reply

  Am apelat si la prieteni si la amanet si la credit…nici unul nu este placut, insa cand nu ai ce face…trebuie 🙂

 • Lamiita Petre 6 ani ago Reply

  Prientenii, in general nu prea au nici ei si nu iti da nimeni o suma mai marisoara pe termen mai lung. La amanet…. ce sa duci? aur, telefoane, laptopuri si incazul asta ramai fara obiectul muncii iar daca nu sunt din alea pricopsite, nici nu indraznesti sa te duci cu jafuri. Asa ca cea mai buna solutie e creditul, nu te stie nici vantul nici pamantul, primesti banii rapid si platesti cu taraita.

 • cristina dragomir 6 ani ago Reply

  La prieteni ma duc prima data, adica la rude, mai bine zis, ca eu nu am prieteni :D. Daca nu au, ma gandesc si sa duc ceva la amanet, dar parca mai bine e un credit micut ca sa fiu sigura ca nu pierd produsul amanetat.

 • Miss Bear 6 ani ago Reply

  Am apelat la toate cele 3 surse :))

  Prima si a 2 a e mai rapida. 😀

 • Raluca Brezniceanu 6 ani ago Reply

  As prefera sa nu am nevoie de un imprumut, dar cateodata nu poti rezolva o problema stringenta decat asa.

 • Georgiana Sabina 6 ani ago Reply

  Nu preami place sa apelez la prieteni pentru bani, mai bine mai rabd, doar daca e o situatie super urgenta.

 • Lazar Ramona 6 ani ago Reply

  De la prieteni am imprumutat, la banca am credit… Sper sa nu fie nevoie sa amanetez ceva… Chiar nu as vrea sa ma lipsesc de nimic

 • Rokolla 6 ani ago Reply

  Atunci cand nu te ajungi cu banii sau cand apar cheltuieli neprevazute este un mare disconfort. Pana acum am apelat la parinti si de fiecare data m-au putut ajuta in acest sens

 • lucruriprivitedejosinsus 6 ani ago Reply

  Cea mai buna varianta ar fi sa apelezi la familie sau la prieteni, desi cateodata acestia tind sa-ti ,,scoata ochii,, cand iti e lumea mai draga 🙂

Leave a Reply