3 produse de make-up pentru o vară glamour

Vara este în plină desfăşurare. Cu toate acestea, capriciile vremii de la final de iunie nu pot să mă lase indiferentă. Dimineaţa e soare, după câteva ore se înnorează, apoi iese din nou soarele… După-amiază, uneori, mai trezeşti şi cu câte o avertizare meteo pe telefon. Nu ştii dacă s-o iei seamă, mai ales că ultima dată nu au prea nimerit-o. Iar atunci, cu grindina aia uriaşă, au nimerit-o, însă…prea târziu. Cine să se mai pună cu vremea, hmm…

Privesc partea bună a lucrurilor, mai exact faptul că din iulie intru în concediu. Vor fi ele 10 zile, nu multe, dar sper ca soarele să fie acolo unde vom fi şi noi. Flaviu al meu abia aşteaptă o nouă rundă de bălăceală. Ce-i drept o aşteptăm şi noi, ăştia mari. Pe mine una m-a cam ajuns epuizarea psihică pe stil corporatist. Se impune o pauză. Să vină vacanţa, deci! Să vină odată!

produse de make-up pentru vară
NordWood Themes unsplash.com

Vă povesteam într-un articol anterior despre rutina mea de protecţie a pielii pe timp de vară. Vă spuneam că vara prefer să mă axez pe produsele de îngrijire, cu factor de protecţie, şi nu atât pe cele de make-up. Dacă nu apare vreun eveniment sau ceva ocazie, nu am motive să desfac fondul de ten. O dată cu timpul şi nevoile, dorinţele se schimbă. Eu una simt că mă îndrept înspre un minimalism firesc în ceea ce priveşte frumuseţea personală. Şi îmi place ce simt, sunt în elementul meu.

Dar fiindcă sunt femeie, îmi place să fac ceea ce oricărei femei, în mod tipic, îi place. Iubesc să-mi potenţez trăsăturile cu ajutorul produselor de machiaj. În rândurile care urmează, am să vă dezvălui trei produse de make-up pentru vară. Trei produse pe care îmi place să le folosesc seara, pe răcoare, când ies la o terasă. Când mă bucur de vacanţă, de concediu, acela pe care îl aştept cu ardoare.

Un make-up minimalist deci, pentru o tuşă de strălucire, nimic strident, nimic exagerat, are nevoie de:

Pudra bronzantă

Nu am un ten care să ridice probleme speciale. Nu am coşuri, nu (prea) am pete, nu am roşeaţă. Mă pot lipsi lejer de un fond de ten în sezonul cald. Nu şi de pudră. O pudră cu efect de absorbire a excesului de sebum şi care să uniformizeze natural nuanţa tenului. Şi fiindcă pielea capătă pe zi ce trece nuanţa arămie dorită, îmi îndrept atenţia exclusiv spre o pudră cu particule bronzante, strălucitoare.

Estée Lauder se află pe lista mea de wishlist de mult, mult timp. Nu am reuşit să îmi cumpăr încă nimic de la acest brand, dar aş sparge gheaţa acum. Cu o pudră bronzantă care îmi este utilă şi mai târziu pentru definirea conturului feţei. Am găsit Bronze Goddess de la Estée Lauder pe notino.ro la un preţ bun, încă redus. Ambajul arată într-un mare fel, îmi place, iar produsul promite.

Eyeliner + Mascara

produse de make-up pentru vară
credit foto Jazmin Quaynor unsplah.com

Nu, nu e cu fard în cazul meu. Dar trebuie să fie musai cu un eyeliner de calitate, eventual tip cariocă, uşor de folosit, pentru a-mi trasa o linie ultra-subţire la baza genelor superioare. Linia aceasta mie îmi pare de o înaltă feminitate, ador efectul. Urmat de un rimel wateproof, cu funcţie de volum, care dă întotdeauna intensitate sporită privirii şi accentuează ochii. Pentru tipul meu de gene, aleg invariabil o mascara pentru volum, în detrimentul uneia pentru de alungire.

Acest duo, eyeliner-mascara, este de nelipsit din trusa mea de frumuseţe. După o zi de relax la soare, când tenul radiază, iar părul e în sfârşit liber în vânt, ochii trebuie să fie şi ei la înălţime.

Rujul hidratant

produse de make-up pentru vară


Guerlain KissKiss LoveLove notino.ro

Cum ar putea lipsi rujul din arsenalul de frumuseţe al femeii? Deşi mă simt atrasă mai degrabă de nuanţele de nude atât pe buze, cât şi pe unghii, vara îmi doresc pe ceva mai intens şi mai colorat. Poate datorită nuanţei bronzate a pielii? Poate pentru un plus de accent? Sau pentru a compensa faptul că nu aplic o grămadă de produse de make-up? Sincer, nu ştiu nici eu de ce.

Caut un ruj cu o textură uşoară şi hidratantă. Un ruj de un roşu corail aprins sau orange care să contrasteze frumos cu dantura şi tenta arămie a pielii. Care să mă facă să mă simt perfect în fiecare din zilele mele libere.

Produsele voastre de make-up pe timp de vară care sunt?

You might also like

1 Comment

  • Laura 4 ani ago Reply

    Pudra bronzantă, un ruj într-o culoare bronz/auriu, si un bb cream, cam astea ar fi esentiale, in rest, ne mai jucam cu machiajul cand e mai racoare:)

Leave a Reply