Inelul de logodnă este simbolul iubirii eterne, iar tradiția dăruirii lui cu ocazia cererii în căsătorie datează încă din Evul Mediu. Așadar, această bijuterie a unit, de-a lungul timpului, milioane de destine și a adunat o mulțime de povești mai mult sau mai puțin cunoscute.
Iată, așadar, 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre inelul de logondă.
De ce e diamantul atât de popular și când a fost dăruit primul inel de logodnă cu o astfel de piatră?
Se pare că cel care a lansat moda inelului de logodnă cu diamant – cea mai populară bijuterie din lume din toate timpurile – a fost Arhiducele Maximilian care, în 1477, i-a dăruit un astfel de inel viitoarei sale mirese, Maria of Burgundia, fiica lui Charles the Bold. Practic, inelul folosit de arhiduce a lansat această tradiție care, iată, a dăinuit până în zilele noastre.
Dacă este să căutăm un motiv pentru care diamantul este cea mai dorită piatră atunci când vine vorba despre inele de logodnă, o explicație am putea găsi în faptul că termenul „diamant” derivă din cuvântul grecesc „adamas” care înseamnă „de neînvins”, „indestructibil”. Și pentru că diamantele chiar sunt extrem de rezistente și extrem de greu de distrus, aceste caracteristici au fost asociate, mai apoi, cu dragostea și căsătoria.
În Epoca Modernă, diamantul despăgubea femeile părăsite de logodnic
Se mai spune, de altfel, că tradiția dăruirii unui inel de logodnă cu diamant mai are o rădăcină și în Epoca Modernă, când un bărbat care rupea o logodnă trebuia să plătească foarte mult – material vorbind – pentru fapta sa.
Mai precis, trebuia să despăgubească femeia pe care o lăsa în urmă, iar pentru stabilirea unui preț care să acopere suferința acesteia erau luate în calcul daunele psihice care îi erau cauzate de despărțire.
Aceasta făcea și o estimare privind pierderea privind ocaziile de a cunoaște alți bărbați, iar costul final al despăgubirilor creştea și mai mult dacă logodnica părăsită avusese relaţii sexuale cu respectivul bărbat.
Astfel, la cererea în căsătorie era folosit un inel cu diamante, care, în caz de despărțire, putea fi o asigurare financiară suficientă pentru orice femeie.
Cum se alege diamantul și cât costă un astfel de inel de logodnă?
Dacă ai crede că găsirea unui model de inel de logodnă este un lucru greu de făcut, probabil încă nu ai ajuns la etapa alegerii diamantului.
Este important să știi că prețul acestei pietre se stabilește în funcție de standardul 4C – cut, colour, clarity, carat – utilizat în întreaga lume pentru stabilirea rarității diamantului.
Evident că pe cât sunt de dorite și apreciate, pe atât sunt de scumpe bijuteriile cu diamant, dar asta nu înseamnă că prețurile nu pot fi accesibile și că nu poți găsi o piatră veritabilă care să se încadreze în bugetul tău.
Așadar, nu exclude din start varianta diamantului pe criterii financiare, pentru că există destule bijuterii, inclusiv online, care au modele deosebite de inele de logodnă cu diamant și oferă și certificat de autenticitate pentru pietre la prețuri mai mult decât avantajoase.
Acest articol este un guest-post
Ce tare aia cu despagubitul. Nu stiam ca parasitele se alegeau cu asa comori. Mai ca-mi pare rau ca nu am apucat perioada. Am fost si eu parasita de 2 ori, deci ma alegeam cu ceva pentru viitorul meu, nu mai ramaneam si singura si saraca.
Frumos!