Zece motive pentru a citi mai multe cărți în noul an

Acum, cât suntem încă în primele zile ale noului an, majoritatea dintre noi ne facem promisiuni sau ne conturăm anumite planuri pentru următoarele 365 de zile. Considerăm că această perioadă este momentul perfect pentru:

 • a ne lua noi angajamente;
 • a ne evalua viața și realizările;
 • a lua măsuri şi a corecta tot ceea ce trebuie îndreptat;
 • a ne dezvolta.

Și cum altfel poți să te dezvolți mai bine, psihic și mental, dacă nu prin lectură? Cu cât citești mai mult, cu atât îți sporesti șansele de a avea o viață mai bună. Dacă te îndoiești de acest lucru, ia în considerare următoarele zece motive pentru a citi mai mult.

 1.  Îți vei îmbunătăți vocabularul

Iar astfel, vei putea să folosești mai multe cuvinte (oral sau în scris) și vei deveni mai priceput în a-ți exprima gândurile și sentimentele. Altfel, riști să folosești aceleași câteva sute de cuvinte, în mod cotidian.

 1. Vei descoperi o lume nouă

Dacă ai senzația că, uneori, viața pare plictisitoare, searbădă sau de-a dreptul deprimantă, alege o carte de ficțiune și lasă-te purtat de poveste și de personajele frumos conturate acolo. Te vei întoarce împrospătat, cu mai multă energie și mai multă răbdare pentru a înfrunta treburile zilnice.

 1. Vei avea mai multe subiecte de discuție

Cu cât știi mai multe, cu atât poți să începi conversații cu propoziții ca Știai că … și să scapi de tăcerea aceea ciudată, ce apare în anumite grupuri de oameni sau în unele circumstanțe.

 1. Descoperi idei ce te pot surprinde sau te pot motiva puternic

De foarte multe ori, prin lectură, ne reamintim lucruri vechi pe care le-am uitat sau putem învăța concepte noi menite să ne schimbe stilul sau filozofia de viață.

 1. Scapi de plictiseala ce apare atunci când trebuie să aștepți ceva

Cu siguranță ai pierdut timpul în săli de așteptare sau în mijloacele de transport în comun. Așa că, în loc de a te uita pe pereți, poartă în geantă sau în mașină o carte pe care îţi face plăcere să o citești. Vei transforma asta într-un obicei și vei folosi orice timp mort.

 1. Vei deveni mai răbdător

În zilele de astăzi, totul se obține instant, repede sau ușor. Din păcate, însă, lucrurile nu merg întotdeauna așa. Lectură te învață că acțiunile desfășurate într-un ritm atent, ce îți cer toată atenția, îți aduc beneficii mult mai mari.

 1. Poți deveni expert într-un anumit domeniu

Dacă ești pasionat de ceva ori ai început să studiezi o știință, lucrul acesta nu trebuie să înceteze o data cu terminarea școlii sau cu atingerea unei vârste. Ci, învață mereu, studiază, citește, compară, ia notițe – doar astfel poți acumula cunostinţele care te pot face un expert.

 1. Vei reduce nivelul de stres

Renunță la lumina și radiațiile emise de electronicele din casă ta, în special seara, și relaxează-te cu o carte bună.

 1. Vei dormi mai bine

De câte ori nu s-a întâmplat să adormi în timp ce lecturezi o carte? Nu a fost mult mai bine decât să adormi în zgomotul televizorului sau cu telefonul în mână?

 1. Îți vei crește șansele de a avea succes

Nu trebuie să mergi la cursuri costisitoare de leadership sau business. Ci începe dezvoltarea ta personală prin lectură; vei dobândi, în acest mod, mai multe cunostiinţe iar mintea ta va înmagazina tot mai multe resurse și strategii. Șansele de a avea succes în toate domeniile vieții vor crește astfel exponențial!

Te-am convins cât este de importantă lectură, în viața noastră de zi cu zi?

Comanda din libraria Goldbooks.ro cele mai noi sau populare carti crestine și vei afla cum poți să ai o viață mai bună și, mai mult decât atât, vei descoperi cine ești tu, cu adevărat.

zece motive pentru a citi

Acest articol este un guest-post

You might also like

Comments (3)

 • Cristina Dragomir 5 ani ago Reply

  Inca din 2017 am reluat cititul. Il lasasem deoparte de cativa ani. Pe mine ma ajuta sa adorm mai repede si sa imi lucrez creierasul zilnic. Am investit ceva in carti anul trecut, dar nu imi pare rau.

  Style 5 ani ago Reply

  Nici sa nu iti para, ai investit in persoana ta, pana la urma. Si eu trebuie sa reiau 😀 E buna terapia!

 • […] Comerțul online de carte s-a dezvoltat foarte mult pentru că în fiecare zi sunt reduceri la cărți la pachet, reduceri pentru o numită categorie de volume, promoții și discounturi semnificative pentru […]

Leave a Reply